GİRNE
okuma süresi: 4 dak.

Bağımsızlık Yolu Girne Örgütü: "Dün yaşanan taşkınlar, ileride yaşanacakların habercisi"

Bağımsızlık Yolu Girne Örgütü: "Dün yaşanan taşkınlar, ileride yaşanacakların habercisi"

Bağımsızlık Yolu Girne Örgütü'nden yapılan açıklamada dün Girne'de yağan yağmurun ardından yaşananların ileride yaşanacakların habercisi olduğu kaydedildi.

Yayın Tarihi: 18/10/19 16:05
okuma süresi: 4 dak.
Bağımsızlık Yolu Girne Örgütü: "Dün yaşanan taşkınlar, ileride yaşanacakların habercisi"
A- A A+
Bağımsızlık Yolu Girne Örgütü, dün Girne çarşı bölgesinde yaşanan su taşkınlarının ardından açıklama yaparak, Girne'nin alt yapı yetersizliği, nüfus artışı ve betonlaşma gibi nedenlerle yaşanmaz bir hale geldiğine dikkat çekti.

Örgütten yapılan yazılı açıklamada, dere yataklarındaki betonlaşma ve dere yataklarının denize bağlandığı yerlerde yapılan inşaatların, su baskınlarına neden olduğu vurgulandı.

Girne'de dün yaşanan su baskının ileride yaşanacakların habercisi olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Su baskınlarından dolayı maddi kayıpların veya en kötüsü yaşanabilecek can kayıplarının tek sorumlusu kış ayı gelene kadar Ağustos böceği misali, yan gelip yatan Girne Belediyesi olacaktır" dendi.

Örgütten yapılan açıklama şöyle:

"Her geçen gün betonlaşmanın, nüfus artışının ve doğa talanının hızla devam ettiği Girne bölgesinde, alt yapının yetersiz kalışı bölge halkına yaşanmaz bir şehir sunmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda da apaçık ortada olan, özellikle dere yataklarındaki betonlaşma ve bu yatakların denize bağlandığı yerlerin hotel ve kumarhaneler tarafından işgal edilmiş olması su baskınlarının en büyük nedenidir.

"DÜN YAŞANANLAR İLERİDE YAŞANACAKLARIN HABERCİSİ"

Dün Girne bölgesinde yağan mevsimin ilk yağmurunun ardından, sanki de bir dizinin ileri ki bölümlerinde yaşanacaklara spoiler verircesine, tüm mevsim boyunca yaşanacak su baskınlarına örnekler vermiştir.

Geçtiğimiz yıllardan ders çıkarmadığı açıkça ortada olan Girne Belediyesi'nin yağmur giderlerinde üstün körü temizlik yapılmasının dışında, bu kanallarda bir genişletme veya ek giderler yapılmadığı dün gerçekleşen kısa süreli yağmurun yaratmış olduğu olumsuzluklar ile gözler önüne serilmiştir.

"KAYIPLARIN SORUMLUSU GİRNE BELEDİYESİ OLACAK"

Dün itibari ile yaşananlar gösteriyor ki normal şartlarda bereket sayılan yağmur, biz Girne bölge sakinleri için bu yıl da felaket olarak kalacak. Su baskınlarından dolayı maddi kayıpların veya en kötüsü yaşanabilecek can kayıplarının tek sorumlusu kış ayı gelene kadar ağustos böceği misali yan gelip yatan Girne Belediyesi olacaktır.

Bağımsızlık Yolu Girne Bölge örgütü olarak bir an önce yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için, dere yataklarında hali hazırda devam eden inşaatların durdurulmasını, verilmiş olan inşaat izinlerinin iptal edilmesini, kumar ve hotel sermayesinin kıyı şeritlerimizdeki deniz ile buluşan dere yataklarındaki işgallerine son verilmesini talep ediyoruz.

"GİRNELİLER BU YAŞANANLARI HAK ETMİYOR"

Girnelilerin bu yaşananları hak etmediğini hatırlatır sermayenin daha fazla kar etmesi için maruz bırakıldığımız çarpık yapılaşma ve plansız şehirleşme karşısında mücadelemizi büyüteceğimizi vurgularız.

Bağımsızlık Yolu Girne Bölge Örgütü"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.