GİRNE
okuma süresi: 1 dak.

"NASA Space Apps Challenge 2019" etkinliği GAÜ ev sahipliğinde başladı

"NASA Space Apps Challenge 2019" etkinliği GAÜ ev sahipliğinde başladı

Kuzey Kıbrıs'ta ilk kez ve sadece Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ev sahipliğinde gerçekleşen "NASA Space Apps Challenge" etkinliği başladı.

Yayın Tarihi: 20/10/19 15:31
okuma süresi: 1 dak.
"NASA Space Apps Challenge 2019" etkinliği GAÜ ev sahipliğinde başladı
A- A A+
GAÜ, bugüne kadar ortaya koymuş olduğu uluslararası atılımlara 35. Kuruluş Yılı etkinlikleri kapsamında, NASA'nın tüm dünya genelinde düzenlemiş olduğu "NASA Space Apps Challenge" etkinliği ile bir yenisini daha ekledi.

GAÜ'den verilen bilgiye göre, etkinliğin ilk gününde, farklı yaş gruplarından katılım sağlanırken, etkinlik ABD Elçiliğinin havacılık ve uzay hakkında yarışmacılara yönelik açılış konuşmasıyla başladı.

Etkinliğe katılan yarışmacılar, tüm insanlığı etkileyen büyük sorunları çözmek için proje takımları kurarak ilk çalışmalarını yapmaya başladılar. Toplamda 3 gün sürecek olan "NASA Space Apps Challenge"ın son gününde, yarışan takımlar Girne Amerikan Üniversitesinden uzman bir Juri karşısına çıkarak projelerini sunacak. Juriden en yüksek puanı alan takım Girne şehir şampiyonu ilan edilecek ve NASA'nın uluslararası değerlendirmesine gönderilecek.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.