TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Akar: "Doğu Akdeniz'deki çalışmalar devam edecek"

Akar: "Doğu Akdeniz'deki çalışmalar devam edecek"

T.C. Milli Savunma Bakanı Akar, Doğu Akdeniz'deki çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 21/10/19 14:52
okuma süresi: 2 dak.
Akar: "Doğu Akdeniz'deki çalışmalar devam edecek"
A- A A+
Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türkiye Akdeniz'de kendisi ve KKTC'nin haklarını koruyacaktır." diyerek Doğu Akdeniz'deki çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Akar'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Terör örgütüne verilen silahlar bize doğrultuluyor"

-Barış Pınarı'ndaki tek hedefimiz sınırlarımızı korumaktır. Müttefiklerimiz PKK ile eşdeğer olan YPG'yi destekledi. Terör örgütüne verilen silahlar bize doğrultuluyor. Barış Pınarı Harekatı'ndaki tek hedefimiz sınırlarımızı korumak, terör koridorunu yok etmektir. PKK/YPG Suriyeli Kürt kardeşlerimizi temsil etmez. Müttefiklerimiz arasında YPG/PKK konusunda bazı ikilemler olduğunu görüyoruz. Özellikle YPG'nin çok fazla maddi destek aldığını görüyoruz.

"Müttefiklerimiz PKK ile eşdeğer olan YPG'yi destekledi." diyen Akar, "Terör örgütüne verilen silahlar bize doğrultuluyor." diye konuştu.

ABD ile yapılan anlaşma gereği 120 saatlik süre içerisinde Güvenli Bölge'den çekilmesi beklenen YPG ile ilgili çarpıcı ifadeler kullanan Akar, "Anlaşmaya uyulursa Barış Pınarı Harekatı durdurulacaktır. Aksi halde biz kendi çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.