TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

TC Milli Savunma Bakanı Akar: "Türkiye, garantör ülke olarak KKTC'nin de haklarını koruyacaktır"

TC Milli Savunma Bakanı Akar: "Türkiye, garantör ülke olarak KKTC'nin de haklarını koruyacaktır"

"Ateş Hattında NATO: Yeni Güvenlik Tehditleri" başlıklı oturumda konuşan TC Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türkiye, garantör ülke olarak KKTC'nin de haklarını koruyacaktır" dedi.

Yayın Tarihi: 21/10/19 19:22
okuma süresi: 2 dak.
TC Milli Savunma Bakanı Akar: "Türkiye, garantör ülke olarak KKTC'nin de haklarını koruyacaktır"
A- A A+
TC Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TRT World Forum'da "Ateş Hattında NATO: Yeni Güvenlik Tehditleri" başlıklı oturumda konuşan Akar;

KKTC, BU ENERJİ ENERJİ DENKLEMİNDEN DOĞU AKDENİZ'DE DIŞARIDA BIRAKILAMAZ

TC Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türkiye, garantör ülke olarak KKTC'nin de haklarını koruyacaktır. KKTC, bu enerji enerji denkleminden Doğu Akdeniz'de dışarıda bırakılamaz" dedi.

AA'nın haberine göre, TRT World Forum'da "Ateş Hattında NATO: Yeni Güvenlik Tehditleri" başlıklı oturumda konuşan Akar;

"Türk Deniz Kuvvetleri'nin Akdeniz'de operasyonlarını kalkan göreviyle 2016 yılından beri gerçekleştirdiğini, burada amacın özellikle Doğu Akdeniz'de deniz güvenliğini sağlamak olduğunu belirterek, "Hidrokarbon kaynakları burada bulunduğu için bölgesel olarak ve uluslararası aktörlerin ilgisi bu bölgeye artmıştır. Türkiye de bu noktada kanuni haklarını ve çıkarlarını koruyacaktır. Aynı zamanda kıta sahanlığını koruyacaktır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, NATO'nun deniz kuvvetlerine katkı veren ilk üç ülke arasında yer aldığını ifade eden Akar, Türkiye'nin, ABD ile yıkılmaz bir bağı olduğuna değinerek "Umut ediyoruz ki bu harekatla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vizyonuyla bölgeye barışı getireceğiz. ABD ile müttefikliğimiz bozulmadan devam edecek." diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.