İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

CTP Milletvekili Akansoy: Kıbrıs konusunda statüko kırılmalı

CTP Milletvekili Akansoy: Kıbrıs konusunda statüko kırılmalı 

Meclis Genel Kurulu toplandı. CTP Milletvekili Asım Akansoy, Kıbrıs konusunda statükonun kırılması ve sonuca yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini kaydetti.

Yayın Tarihi: 22/10/19 17:54
okuma süresi: 2 dak.
CTP Milletvekili Akansoy: Kıbrıs konusunda statüko kırılmalı 
A- A A+
Vakıflar İdaresi'nin ne yapmaya çalıştığını anlamadığını söyleyen Akansoy, Vakıflar İdaresi'nin kendi başına yaptığı hareketleri kabul etmenin mümkün olmadığını belirtti.

Maraş konusunda adım atılacaksa, bunun; BM ile sürekli istişare edilerek, BM Güvenlik Konseyi kararlarına bağlı kalınarak yapılması gerektiğini ifade eden Akansoy, Kıbrıs'ta var olan durumu sıkıntıya sokacak bir adım atılmasına karşı olduklarını vurguladı.

Maraş konusunda BM ile görüşülmesi gerektiğini, çünkü alınmış bir karar olduğuna dikkat çeken Akansoy, "Bu işin sadece siyahı - beyazı yoktur, grisi de vardır. Ama biz hukukun dışına çıkılmasına karşıyız" dedi.

"Kıbrıs sorunu ne sadece bizim arzularımız, ne de sadece Kıbrıs Rum tarafının arzularıyla çözülebilir" diyen Akansoy, eğer Kıbrıs konusu çözülecekse bunun ancak BM parametreleri ışığında çözülebileceğine işaret etti. Asım Akansoy, "Siyasi eşitlik bizim için esastır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.