TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

ABD Başkanı Trump, Türkiye'ye yönelik yaptırımları kaldırıyor

Trump: Erdoğan doğru olanı yaptı, Türkiye'ye yönelik yaptırımlar kalkıyor

ABD Başkanı Trump, Türkiye'nin operasyonu bağlamında getirilen yaptırımların kaldırılması için talimat verdiğini bildirdi.

Yayın Tarihi: 23/10/19 19:32
okuma süresi: 3 dak.
Trump: Erdoğan doğru olanı yaptı, Türkiye'ye yönelik yaptırımlar kalkıyor
A- A A+
ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkesi adına doğru olanı yaptığını belirterek, ABD'nin Orta Doğu'da farklı bir yolda ilerleyeceğini kaydetti. Trump, Türkiye'ye uygulanan yaptırımların kaldırılması için talimat verdiğini de açıkladı.

Trump'ın açıklamalarının hemen ardından ABD Hazine Bakanlığı'nın internet sitesinde Türkiye Maliye Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı'na uygulanan yaptırımların kaldırıldığı ifadeleri yer aldı. Açıklamada ayrıca Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Enerji Bakanı Fatih Dönmez'e olan yaptırımların da kaldırıldığı belirtildi.

Suriye konusunda Beyaz Saray'da önemli açıklamalar yapan Başkan Trump, Türkiye'nin Suriye'de kalıcı ateşkes sözünü verdiğini hatırlatarak ABD'nin bu sebeple son dönemde Ankara'ya uyguladığı yaptırımları kaldırdığını belirtti. Trump, "Bizi mutlu etmeyen bir gelişme yaşanmadıkça, yaptırımlar kalkacak." diye konuştu.

Orta Doğu'da sadece ABD'nin ulusal çıkarları söz konusu olduğunda Amerikan askerlerinin sıcak savaşa katılacağını belirten Trump, Obama yönetiminin Esad rejimini Suriye'den çıkartabilecek güçte olduğunu ancak bunu yapmadığını söyledi. Türkiye'nin askeri operasyonunu durdurmak için on binlerce ABD askerlerin bölgeye sevk edilmesi gerektiğini belirten Trump, "Yaşanan karışıklıkta kaç tane daha Amerikan askerinin ölmesi gerekiyor?" dedi.

Türkiye'nin IŞİD ile ilgili verdiği sözleri tutmasını beklediğini kaydeden Trump, Avrupa ülkelerine de çağrı yaparak harekete geçmelerini istedi. Suriye Demokratik Güçleri'ne teşekkür eden Trump, IŞİD'in tekrar ortaya çıkmamasının bölge güçlerine bağlı olduğunu söyledi.

SDG Komutanı Mazlum Kobani ile de görüştüğünü anlatan Trump, IŞİD mahkumlarının sıkı güvenlik altında tutulduğunu vurguladı.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURMUŞTU

Trump basın toplantısında önce de sosyal medyadan ileti paylaşmıştı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump Moskova'da Türkiye ile Rusya arasında varılan Soçi Mutabakatı'nın ardından yaptığı değerlendirmede "güvenli bölge kuruldu" dedi.

Trump Twitter hesabından yaptığı açıklamada Türkiye - Suriye sınırında yaşanan gelişmelerle ilgili 'büyük başarı' elde edildiğini belirterek, "Güvenli Bölge kuruldu. Ateşkes devam etti ve çatışmalar sona erdi. Kürtler güvende ve bizimle birlikte çok iyi çalıştılar. Tutuklu IŞİD militanları kontrol altında." ifadelerini kullandı.

Trump, Suriye'deki gelişmelerle ilgili ilerleyen saatlerde Beyaz Saray'dan yeni bir açıklama yapacağını da sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.