İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KKTC'deki tüm Burger City'ler, Burger King'e dönüşecek

KKTC'deki tüm Burger City'ler, Burger King'e dönüşecek

Burger King markası 20 yıl sonra yeniden KKTC'ye şube açma kararı aldı. İlk şubesini Boğaz'da açan dünyaca ünlü fast-food zinciri, Burger City isimli restoranların tümünün; ismini, menüsünü ve standartlarını Burger King olarak değişecek.

Yayın Tarihi: 31/10/19 11:03
okuma süresi: 2 dak.
KKTC'deki tüm Burger City'ler, Burger King'e dönüşecek
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ertuğrul SENOVA

Dünyaca ünlü fast-food zinciri Burger King, 1999 yılında KKTC pazarına adım atmaya karar verdi. 20 yıl önce atılan adımla, Lefkoşa Ortaköy'de, bir süpermarketin yanına, Burger King adı, menüsü ve standartlarıyla ilk şubesini açtı.

Marka, Güney Kıbrıs'taki Burger King temsilciliğinin baskıları sonucu, KKTC'nin içinde bulunduğu politik koşulları da göz önünde bulundurarak, "Kuzey Lefkoşa"daki şubesinin; adını, menüsünü ve standartlarını değiştirme kararı aldı.

Bu karar doğrultusunda Burger King, 20 yıl boyunca, KKTC'de Burger City olarak anıldı.

Aradan geçen 20 yılın sonunda Burger King, Boğaz'da yeni açılan bir marketler zincirinin şubesine tabelasını dikti.

Kıbrıs Postası'nın edindiği bilgilere göre, dünyaca ünlü fast-food zinciri sadece Boğaz'daki şubesiyle sınırlı kalmayacak.

KKTC'deki Burger City isimli restoranların tümü; tabelalarını, menülerini ve standartlarını Burger King olarak değiştirecek.

Burger King'in Türkiye franchise'ı TAB Gıda, markanın dünyadaki en büyük işletme hakkına sahip şirket.

Edinilen bilgilere göre Çin'deki Citigroup ile milyonlarca dolarlık bir anlaşma yapan TAB Gıda, 'azınlık' hisselerini satışa sundu. Yapılan anlaşma çerçevesinde de Kıbrıs'ın kuzeyinde, Türkiye'ye bağlı Burger King'lerin açılmasına karar verildi.

Yapılan anlaşmayla, politik sıkıntılar aşıldı.

Bu noktada, hem Kuzey'de, hem de Güney'de, aynı markanın faaliyet gösterecek olması, "ambargoların kırılması" olarak yorumlandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.