Görevden alınacak iki bakan kim?!

Yayın Tarihi: 15/03/17 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Görevden alınacak ve yerlerine gelecek her iki bakan ile her iki vekilin de isimleri bende mevcut ancak bunları teyit edemediğimiz için buraya yazmam söz konusu değil. Bakanlar beni ararsa yüzlerine beraber söylemekten de çekinmem. Şunu da söylemek lazım, defalarca kez kabine değişimi gündeme gelip gerçekleşmediği için isim yazmayı doğru bulmuyorum.
  • Bu konuyu artık Başbakan'ın kendisi açıklığa kavuşturacak. Örneğin "kesinlikle kabineyi değişmeyeceğim" diyerek bu konuyu seçime kadar kapatabilir, biz gazeteciler de bir daha kaleme almayız ama diyebilir mi peki? Yalnız meraklılarına şunu da söylemekte fayda görüyorum, görevden alınması muhtemel ve göreve gelecek her iki kişinin de karar noktası aynı kişiden çıkıyor. Buna biraz da baskı diyebiliriz.

Erken seçim muhabbetinden sonra gözler yeniden Başbakan Hüseyin Özgürgün'e çevrildi. Bir süreden beridir ülke gündemlerinden bir tanesi de hiç şüphe yok ki kabine değişikliği. Kabine değişikliği olması ve bununla birlikte müdür-müsteşarlarda değişikliğe gidilmesi yönünde Ulusal Birlik Partisi'nde ciddi bir beklenti var. Bu beklenti her fırsatta Başbakan Özgürgün'e hatırlatılıyor.

Uzunca bir süredir Başbakan'ın kabine değişimi konusunda bazı düşünceleri de olduğu biliyoruz. Dışarıdan bakıldığında kabinenin son derece uyumlu bir profil çizdiğini de söylemek lazım. Zaman zaman Özgürgün'ün kamuoyuna kabineyi değişme konusunda düşünceleri olduğunu söylüyor olması gibi gerekmedikçe değişmeyeceğini söylediğine de tanık olduk.

Peki son durum ne? Gerçekten UBP içinde ciddi bir uyum var mı yoksa bazı sıkıntılar yaşanıyor mu? Bunları sizin için araştırdık.

Kabine değişikliği yeniden gündemde

Yazılacak şeyler vardır yazılmayacak şeyler vardır. Bir gazeteci olarak gerek kalmadıkça asla kimsenin özeline girmeyiz, bu bize yakışan bir olay değildir ancak Başbakan'ın yaklaşık olarak bir aydan beridir özellikle bir bakan ile ciddi sorunlar yaşadığını biliyoruz; bu bakan da kendisinin kim olduğunu biliyor. Başbakan'ın iki bakanın değişimi konusunda bazı hazırlıklar yaptığını da önemli yerlerden öğrendik.

Kim bu iki bakan?

Hüseyin bey alışılagelmiş başbakanlardan farklı bir yapıya sahip. Kabine değişimi konusunda ben kendisini Derviş Eroğlu'na benzetiyorum. Hiçbir şekilde açık vermiyor, vermiyor ama memleket küçük işte duyuyoruz.

Görevden alınacak ve yerlerine gelecek her iki bakan ile her iki vekilin de isimleri bende mevcut ancak bunları teyit edemediğimiz için buraya yazmam söz konusu değil. Bakanlar beni ararsa yüzlerine beraber söylemekten de çekinmem. Şunu da söylemek lazım, defalarca kez kabine değişimi gündeme gelip gerçekleşmediği için isim yazmayı doğru bulmuyorum.

Bu konuyu artık Başbakan'ın kendisi açıklığa kavuşturacak. Örneğin "kesinlikle kabineyi değişmeyeceğim" diyerek bu konuyu seçime kadar kapatabilir, biz gazeteciler de bir daha kaleme almayız ama diyebilir mi peki?

Bence diyemez; bir başbakan kabine üzerindeki baskısını asla kaybetmek istemez ve bir başbakanın kabineye karşı elindeki en büyük silahlardan biri de görev değişikliğidir.

Değişeceğini öğrendiğim bakanların kim oldukları hakkında açık verecek olursak her ikisinin de ikamet ettiği bölgede deniz var desem memleketin çevresi hep deniz zaten.

İşin şakası bir yana bu hafta içinde söz konusu değişikliğin olacağı bilgisi de var bende. Gelin görün ki bugün çarşamba. Haftanın bitmesine iki gün kaldı. Halihazırda mart sonuna kadar bu değişiklik olmazsa nisan ayından sonra bir değişiklik olacağını sanmam.

Yalnız meraklılarına şunu da söylemekte fayda görüyorum, görevden alınması muhtemel ve göreve gelecek her iki kişinin de karar noktası aynı kişiden çıkıyor. Buna biraz da baskı diyebiliriz.

Kabine değişikliği şart mı?

Şüphesiz ki bunu en iyi hissedecek kişi Başbakan'ın kendisidir. Verilen işlerin yapılıp yapılmadığını, disiplin sorunu yaşayıp yaşamadığını en iyi bilecek kişi Başbakan'dır. Ama kabine değişse dahi hükümetin işleyişinde herhangi bir sorun oluşmaz, kimse istifa etmez, hükümet de zora girmez. Hatta hatta belki de kabineye bir sinerji bile gelebilir.

Şahsen ben kabinenin değişmesinden yanayım, çünkü bazı bakanların ismi kötü konularla anıldığı gibi bazı bakanlar da ağızlarından çıkan lafları tartmadan konuşuyorlar. Günün sonunda fatura bakandan çok başbakana kesilir. Bu nedenle daha sağlıklı çalışacak bir kabine revizyonu neden olmasın?

Bekleyip görelim bakalım, Başbakan bu sefer bu değişikliği yapabilecek mi?

**********

Dursun Oğuz da bunu yaparsa!

UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz'u severim. Değerli ve her şeyden önce beyefendi bir kişiliği vardır. Kendisini kaç kez programa çağırdıysam bir bahane bulup gelmedi ya da gerçekten yoğundu diyelim. Normal hem Lefkoşa'ya hem de yoğun bir programı olabilir. Ancak Dursun beyi pazar ve pazartesi günleri aradımsa da telefonlara çıkmadı, sonra eşe dosta bahsettim onların da telefonlarına çıkmıyormuş bu aralar. Umarım sağlığı sıhhati yerindedir. Dostlarınız aradığında telefonlara çıkmayı ihmal etmemelisiniz Dursun bey; örneğin ben sizin bir sesinizi duymak için aramıştım; Tarım Bakanı olup olmayacağınızı sormak için değil… görüşmek üzere diyelim..

************

Güngördü hareketlendi

Girne Belediye Başkanı Güngördü'yü incitmeden geçmeyeyim dedim. Son zamanlarda hayli hareketlendiğinizi görüyorum ve bu heyecanınızı seçime bir yıl kalmasına bağlıyorum. Yalnız şu telefonlara çıkmama huyunuzdan herkes şikayetçi. Sizi ne bir TV programında görebiliyoruz ne de halkla iç içe. UBP ve CTP çok sağlam adaylar hazırlamışlar haberiniz olsun. Basınla aranızı sıcak tutun, bu sefer seçim hiç kolay olmayacak.

************

Özgür ile Sucuoğlu el sıkışmış

Bir süreden beridir YDÜ Hastanesi konusunda Maliye eski Bakanı Birikim Özgür ile Sağlık Bakanı Sucuoğlu'nun kapışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz gün Birikim Özgür ile Sucuoğlu bir mekanda karşılaşmışlar ve pozitif bir sohbet yapmışlar. Aranızın düzeldiğine sevindim; yalnız YDÜ konusu olsun başka kurumlar olsun sizin de ödenmesi konusunda talimatınız olan bir konu hakkında hala neyin açıklamalarını yapıyorsunuz anlamış değilim doğrusu. En iyisi siz bu konuyu Bakan Sucuoğlu ile çözün, hani memleket yararıysa güdülen.

,************

Günün Sözü

Ankara Ankara, sana koşar her bahtı kara.

Anonim

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.