TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Erdoğan: AB'nin son dönemde ülkemize karşı tutumu yapıcı olmaktan uzak

Erdoğan: AB'nin son dönemde ülkemize karşı tutumu yapıcı olmaktan uzak

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'de birkaç üye ülkenin ikili meselesinin Türkiye-AB ilişkilerini rehin almaması gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 07/11/19 18:54
okuma süresi: 3 dak.
Erdoğan: AB'nin son dönemde ülkemize karşı tutumu yapıcı olmaktan uzak
A- A A+
Erdoğan ile Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Budapeşte'de ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, konuşmasında, "AB'nin son dönemde ülkemize karşı tutumu yapıcı olmaktan uzaktır. Birkaç üye ülkenin ikili meselesi, Türkiye-AB ilişkilerini rehin almamalı." ifadelerini kullanarak, Türkiye'nin tam üyeliğinin Avrupa Birliğine katacağı değerin layıkıyla kavranması gerektiğini söyledi.

"ÜLKEMİZDE 4 MİLYON MÜLTECİ VAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde 4 milyon mülteci var. Bunlardan ciddi sayıda mültecinin özellikle Avrupa'ya göç etmesi mümkün. Güvenli bölge ihdasıyla atmak istediğimiz adım, bizdeki mültecilerin kendi evlerine kendi topraklarına dönmesini sağlamaya yöneliktir" dedi.

"ŞU ANDA CEZAEVLERİMİZDE 1150'Yİ AŞKIN DEAŞ'LI VAR"

"Bağdadi'nin ablasını, eşi ile yakaladık, şu anda bizde. En son 13 tane en yakın çevresini da yakaladık, onlar da şu anda elimizde." diyen Erdoğan, "DEAŞ'a karşı şu anda dünyada Türkiye'den çok daha güçlü tavır koyan ikinci bir ülke yoktur." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "İlk etapta sadece El Bab'da 3 bini aşkın DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirerek derdest ettik. Şu anda cezaevlerimizde 1150'yi aşkın DEAŞ'lı var" ifadelerini kullandı.

"TERÖRÜN VE TERÖRİSTİN İYİSİ, 'BENİMKİ SENİNKİ' ANLAYIŞI OLMAZ"

"Maalesef bazı stratejik ortakların terör örgütü liderleriyle ne yazık ki görüşmeleri, dayanışmaları var. Bunlar bizi üzüyor." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörün ve teröristin iyisi, 'benimki seninki' anlayışı olmaz. Eğer bu mücadeleyi vereceksek kararlı vereceğiz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, terörle mücadele ile ilgili, "151 ülkeden, 76 bin kişiye Türkiye'ye giriş yasağı koyduk. Bunların içinde DEAŞ var, diğer teröristler var" dedi.

ABD ZİYARETİ KONUSU

ABD ziyareti ile ilgili de Erdoğan, şunları kaydetti:

"İkili ilişkilerimiz başta olmak üzere bölgesel sorunları ele alacağız. Görüşmede S-400, Patriot ve F-35 konuları yer alacak"

"MAZLUM KOBANİ DENİLEN ADAMIN BAĞDADİ'DEN FARKI YOK"

Sadece terör örgütlerinin başlarında olanları öldürmekle terörün bitmediğini belirten Erdoğan, "Stratejik ortaklığın gereğini yerine getiremezsek bugün bizi vuran terör, yarın bir başka ülkeyi vuracaktır" dedi.

Erdoğan, "Mazlum Kobani denilen adamın Bağdadi'den farkı yok. Bağdadi ne kadar önemli bir teröristse Mazlum Kobani de o kadar önemli bir teröristtir" şeklinde konuştu.

"S400'Ü ALDIK BU İŞ BİTTİ"

S400'ün alındığını ve bu işin bittiğini belirten Erdoğan, "Ama Amerika bize Patriot verecekse şartların uygun olması halinde alabiliriz. Bunu da kendilerine teklif ettik." şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.