Benli'nin adaylığı ve yeni Gönyeli

Yayın Tarihi: 13/04/17 07:30
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Benli'nin haklı olarak övündüğü bir örnek vardı dünkü toplantıda; "Gönyeli, Paris'ten kat be kat daha temizdir." Doğrudur da; Paris'in belli başlı caddeleri hariç birçok yeri pislik içindedir. Bu örneği niye verdi başkan diye düşündüm. Adam kendini artık Avrupa ülkelerinin başkentiyle kıyaslıyor da ondan. Büyük ve derin düşünüyor. Hayal kurmaktan öte yapmasını da beceren bir sosyalist aynı zamanda. Aklının ortasında insan var sadece.
  • Şaka gibi değil mi? Gönyeli'de küçüklü büyüklü tam 33 tane park var. Ve bunların hepsi de sürekli bakımlı. İçinden sular geçiyor, çiçekler, böcekler, oyun parkları var. Hepsinin aktif kafeleri var. Sosyalleşme zirve yapmış durumda.
  • Bence Benli aday. Aday olmaması yazık olur. Kimse kendisine ölünceye kadar belediye başkanlığı yapsın demiyor ama bu genç yaşta eve gidip börülce yetiştirecek hali de yok herhalde. Ahmet başkanın asıl mesleği öğretmenliktir. Şimdi ben soruyorum. Bir öğretmen ben artık öğretmek istemiyorum deme lüksüne sahip midir?! Peki bu kadar başarılı bir belediye başkanı ben eve gidiyorum benden sonra gelen de yapılanın içine edecekse de edecek ne yapayım deme lüksüne sahip midir? Bunun cevabını da Ahmet Benli verecek tabii.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli'nin oldukça kalabalık bir gazeteci ordusunun izlediği basın toplantısı vardı. Ahmet Benli çok farklı bir insan, hani nevi şahsına münhasır derler ya, işte aynen öyle. Konuşurken, yaptıklarını ve yapacaklarını anlatırken heyecanlanan, elde ettiği başarının sevincini gözle görülür bir şekilde yaşayan ender siyasilerden biri. Yaşam tarzını sorunları çözme adına kurmuş biri. Hem kendi kendisiyle hem de sorunlarla ilginç bir kavga yaşayan bir karaktere sahip.

Tabii sonuca baktığınızda, Kıbrıs'ta belediyecilik deyince bu işi en iyi yapan kişi olarak sadece o geliyor herkesin aklına. Gecenin bir vaktinde bira içmeye gidebilirsiniz Ahmet Benli'yle ama ertesi günü usulsüz bir yapılanmanız varsa belediyeyi karşınızda bulursunuz. Dostluklarla yasal olması gereken işleri, alışılagelmiş ahbap işlerini hiçbir surette birbirine karıştırmayan bir belediye başkanı. Hani bu adam bu ülkenin başbakanı olsa, ne baş döndürücü şeyler yaşanırdı hayal bile edemiyorum.

Uzun uzadıya bir basın toplantısı oldu dün. Ahmet başkan yaptığı ve yapacağı onca şeyi anlattı. Tabii beni en çok etkileyen bisiklet yolu projesiydi. Yol yapacakmış, yağmur drenaj sistemi tamam mıymış bunları konuşmak artık tekrara giren konular, çünkü bu sorunlar çoktan kapandı gitti.

Bisiklet sürmeyen kalmasın

Malum hepimizin sorunu şişmanlık ve sağlıksız yaşam. Kalp, şeker, tansiyon bunların hepsi de arsız bir toplum olmamızdan ileriye geliyor.

Yürüyüş ve bisiklet sporu zayıflamanın en etkin yollarıdır diyebiliriz. Ahmet başkan beş yüz bisikleti okullardaki öğrenciler için hazırlamış bile ve bir beş yüz daha yolda geliyor. Peki nerede sürecek insanlar, çocuklar bu bisikleti? Tüm Gönyeli'yi çevreleyen çok uzun bir bisiklet yolu yapılıyor şu an.

İtalya'ya yaptığım seyahatlerin birinde Santa Stefano'da bir gün kalmıştım. Sırf bisiklet sürmek ve yürümek için ayrılmış bir otobüsün geçeceği büyüklükte yollar görmüştüm. Santa Stefano dediğimiz yer turistik olduğu kadar aslında bir köy.

Benli'nin haklı olarak övündüğü bir örnek vardı dünkü toplantıda; "Gönyeli, Paris'ten kat be kat daha temizdir." Doğrudur da; Paris'in belli başlı caddeleri hariç birçok yeri pislik içindedir.

Bu örneği niye verdi başkan diye düşündüm. Adam kendini artık Avrupa ülkelerinin başkentiyle kıyaslıyor da ondan.

Büyük ve derin düşünüyor. Hayal kurmaktan öte yapmasını da beceren bir sosyalist aynı zamanda. Aklının ortasında insan var sadece.

Gönyeli'de 33 tane park var

Şaka gibi değil mi? Gönyeli'de küçüklü büyüklü tam 33 tane park var. Ve bunların hepsi de sürekli bakımlı. İçinden sular geçiyor, çiçekler, böcekler, oyun parkları var. Hepsinin aktif kafeleri var. Sosyalleşme zirve yapmış durumda.

Dedik ya yoldur kaldırımdır bunlar eski konular. Nefes tüketmeye değmez. Gelişmiş Avrupa ülkelerinde imrendiğiniz her şey Gönyeli'de artık var. Bir gün yaya bir şekilde yürüyün tabii o kadar büyük bir yerleşim birimini yürümek zordur ama teşbih yapmış olayım, bir yürüyün. Şaşar kalırsınız.

Gönyeli'de eğitsel bir okul haline dönüşmüş SAM merkezi de işin cabası. Salın çocuğunuzu SAM'in içine, sosyalleşsin. Belediye'nin bütçesi SAM'daki eğitmenleri yalnızca Gönyelilere değil giden herkese ders veriyor.

Benli aday mı?

Ahmet Başkan heyecanlı heyecanlı yaptıklarını anlatırken on puanlık ahiret sorusu da Kıbrıs Postası Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat'tan geldi : "Aday mısınız?"

Ahmet başkan kusura bakmasın ama bu soruya cevap vermemek için hayli geveledi. Aday işte besbelli ama biraz lafı dolaştırdı ve hemen atılıp "Soruya hala cevap vermediniz" dedim; ''Verdim" dedi.

Halbuki vermemişti ve sonrasında ekledi: "Bazen yaptıklarımdan dolayı heyecanlanıyorum ve aday olmayı düşünüyorum bazen de aileme de zaman ayırmam gerekiyor diye düşünüyorum ama bu kadar ciddi işleri yapıyor olmak, geleceği planlamak tabii ki beni de heyecanlandırıyor."

Bence Benli aday. Aday olmaması yazık olur. Kimse kendisine ölünceye kadar belediye başkanlığı yapsın demiyor ama bu genç yaşta eve gidip börülce yetiştirecek hali de yok herhalde.

Ahmet başkanın asıl mesleği öğretmenliktir. Şimdi ben soruyorum. Bir öğretmen ben artık öğretmek istemiyorum deme lüksüne sahip midir?!

Peki bu kadar başarılı bir belediye başkanı ben eve gidiyorum benden sonra gelen de yapılanın içine edecekse de edecek ne yapayım deme lüksüne sahip midir?

Bunun cevabını da Ahmet Benli verecek tabii.

************

Günün Sözü

Şimdi sen kalkıp gidiyorsun. Git. Gözlerin durur mu onlar da gidiyorlar. Gitsinler. Oysa ben senin gözlerinsiz edemem bilirsin.

Cemal Süreya

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları