Özgür: "Hükümet, Ankara'yı kandırıyor"

Yayın Tarihi: 07/06/17 08:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Özgür: "ülke başıboş, o kadar çok yanlış ve sorun var ki ve bu sorunlar karşısında Hükümet o kadar bir kayıtsız ki akıl alır gibi değil, bunu tanımlamakta güçlük çekiyorum. CTP Mali protokolü imzalamayarak hükümetten gitti ama yeni gelen azınlık hükümeti protokolü imzalayıp hiçbir gerekçesini yerine getirmedi. Hal böyle olunca da 540 milyonluk ayrılmış paranın tek bir kuruşu serbest kalmış değil. Hükümet Türkiye'yi kandırıyor".

  • Özgür, "Hükümet sürekli bir iç borçlanmanın içinde. Tıkanıklığı bu şekilde aşıyorlar ama bir süre sonra Merkez bankası bu borçlanmaya engel koyabilir ve Hükümete kefil girmeyebilir, o zaman ne olacak bunu şu an kimse düşünmüyor. Yapılan o kadar usulsüz ve yanlış iş var ki CTP olarak sürekli ara emri alıyoruz. Bu nereye kadar böyle sürecek" dedi.

Birkaç gündür gezici şirketinin anketi tartışılıyor. Anket her ne kadar gerçekçi olmasa da reklamın iyisi kötü olmaz derler. Çıkan sonuçlara baktığınızda kimse bu sonuçların gerçekliğine inanmadı inanmasına ama herkesin aklında da bir acaba kalmadı değil. Önceki gün Cumhuriyet Meclisine gittim, bir takım görüşmelerim vardı. Gazeteci olduğum için birçok vekil ve bakanla bol bol sohbet etme fırsatı buldum. Haliyle UBP grup odasında da oturdum. Vekil ve bakanlar haricinde UBP'lilerde odada beklemekteydiler ve gelin görün ki odada bekleyen partililerin hepsi ama hepsi aşırı sinirliydi. Neydi peki bu sebebin siniri biraz kulak misafiri oldum; hepsi de Başbakan Özgürgün'ün onlara karşı olan ilgisizliğiydi.

Bu son derece önemli tabii. İktidar partisinin üyesi olup da o iktidardan bir şey beklememek mümkün değil, istekleri yerine gelmezse öfkelenmemeleri de mümkün değil ama bu insanların öfkesi bekletilmek ve dahası kaale alınmamaktı.

Başbakanın yeniden vekil seçilip seçilmeyeceğinden tutun da hangi partinin ne kadar oy alacağına, UBP'nin olası bir seçimden sonra yeniden iktidar olmasının zorluğuna kadar herşey konuşuldu ve tartışıldı hem de yüksek sesle tartışıldı.

Böyle öfke görmedim desem yeridir.

Maliye Eski Bakanı Birikim Özgür ile önceki akşam Kıbrıs Genç TV'deki programımda bir araya geldik. Kıbrıs konusu gündem olmasından ötürü Kıbrıs konusuyla giriş yapsak da ülkenin mali yapısı programa ağırlığını koydu. Birikim Özgür, Kıbrıs sorununun olumlu sonuçlanacağına inananlardan. Cumhurbaşkanı Akıncı'ya gereken desteğin verilmesi gerektiğini savunmanın ötesinde çözüm arayışından vazgeçilmemesini ısrarla söylüyor.

Özgür, Anastasiadis'in liderlik sergilemesi gerektiğini ve çözüm için önemli bir şans yakalanmak üzere olduğunu söyledi.

HÜKÜMET İLE ANKARANIN ARASI İNANILMAZ AÇIK

Kıbrıs Genç TV'de önceki akşamki konuklarımdan biri Maliye Eski Bakanı Birikim Özgürdü. Birikim Özgür'ü dinledikten sonra UBP grup odasındaki tartışmayı ve öfkeyi daha iyi anladım. Özgür şu an ki fotoğrafı çok iyi özetlemişti "ülke başıboş, o kadar çok yanlış ve sorun var ki ve bu sorunlar karşısında Hükümet o kadar bir kayıtsız ki akıl alır gibi değil, bunu tanımlamakta güçlük çekiyorum. CTP Mali protokolü imzalamayarak hükümetten gitti ama yeni gelen azınlık hükümeti protokolü imzalayıp hiçbir gerekçesini yerine getirmedi. Hal böyle olunca da 540 milyonluk ayrılmış paranın tek bir kuruşu serbest kalmış değil. Hükümet Türkiye'yi kandırıyor".

Evet aslında Özgür, yaklaşmakta olan ekonomik krizi özetledi.

Kim bakan olmuş hangi parti ne kadar oy alacak meselesi değil konuştuğumuz. Bu tür konular küçük ama sadece bir grubu alakadar eder konular. Ama Türkiye ile ilişkilerin durma noktasına gelmiş olması ve para akışının durmuş olması Hükümeti ekonomik anlamda çok ciddi zora sokacak

Özgür'ün dikkat çektiği bir başka önemli nokta ise Hükümetin çok ciddi iç borcunun bulunması; "Hükümet sürekli bir iç borçlanmanın içinde. Tıkanıklığı bu şekilde aşıyorlar ama bir süre sonra Merkez bankası bu borçlanmaya engel koyabilir ve Hükümete kefil girmeyebilir, o zaman ne olacak bunu şu an kimse düşünmüyor. Yapılan o kadar usulsüz ve yanlış iş var ki CTP olarak sürekli ara emri alıyoruz. Bu nereye kadar böyle sürecek" dedi.

Birikim Özgür'le çok şeyi konuştuk ama ortaya çıkan asıl konu şu; ülke tam anlamıyla başı boş. Nasıl seçime gideceğimizi bilmiyoruz, şu an ki sistemle seçim yapamazsınız, tarihinde ilk defa sürekli erken seçim tarihi konuşulan ve sürekli tarih telaffuz edilen ama günün sonunda erken seçime cesaret edemeyen bir hükümet var karşımızda. Dahası bakanların adı rüşvet ve usulsüzlükle anılıyor.

Bu inanılmaz bir karmaşa ve sanki de bir rüyaymış gibi tepki ya da kaygı yok kimsede.

İşte bu nedenle şu an ki iktidar uzun süre iktidar yüzü görmeyebilir diye düşünüyorum.

************

CENEVRE SON BULUŞMA OLUR MU HİÇ?

Kıbrıs konusunda uzunca bir süredir Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın son derece profesyonel ve ustaca stratejilerini takip ediyoruz. Ne yaptı yaptı Rum Lider Nikos Anastasiadis'i çözüm masasına Kıbrıslı Türklerin lehine çekmeyi başardı. Sn Akıncı her ne kadar Cenevre son buluşmadır dese de şüphe yok ki Cenevre son buluşma olmayacak. Bunu çözüm adına negatif bir anlam yüklemek için söylemiyorum ama Rumlar çözüme bir yakınlaşıp bir uzaklaşsa da Uluslararası aktörler liderleri bir süre daha Cenevre'ye de New York'a götürüp getirmeye devam edecekler. Çünkü Amerika, İngiltere, AB Kıbrıs'ta asla kargaşa, savaş ve sıkıntı yaşamak istemiyor. Bu konuyu yarına derinlemesine inceleyeceğiz.

******************

İZCAN: "HP'Yİ AK PARTİ KURDURDU"

Kıbrıs Genç TV'deki programımda BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ile gündemdeki son gelişmeleri konuştuk. Haliyle son yapılan anketi de konuştuk. İzcan anketin gerçekçi olmadığını ve yapılan başka anketlerdeki sonuçlara baktığında BKP'yi % 4 oranında gördüğünü söyledi ve Halkın Partisine de sert eleştirilerde bulundu. İzcan, Halkın Partisi'ni AK Parti kurdurdu dedi.

Sayın Özersay'ın, İzcan'a nasıl bir tepki vereceğini merak ediyorum doğrusu. İzcan'ın iddiası doğru olabilir mi? Böyle bir şeye inanmayı asla tercih etmem.

*******************

GÜNÜN SÖZÜ

Aynı kağıdın arka ve on yüzleri gibiyiz. Sonsuza dek beraber; ama hiçbir zaman birbirlerini görmeyen…

Aziz Nesin

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.