Rezaletin garbolit sabunu yutmuş tanığı

Yayın Tarihi: 16/06/17 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

"Hesap vereceksiniz", "Yeter artık" sloganları ile halkı "temiz toplum" haline getirmeye ant içen Halkın Partisi'nin Merkez Yönetim Organı Üyesi Avukat Ayşegül Baybars, meğerse son yılların en büyük rezaletinin görgü tanığıymış.

Biz ''Emrullah mı doğru söylüyor, Tahsin mi?'' diye birbirimizi yerken, meğerse orada güvenebileceğimiz, etkili ve yetkili 'kirlenmemiş' birisi varmış.

Tabiî ki avukat- müvekkil gizliliği diye bir şey var.

Ama toplumu "garbolit sabunu" ile temizleme iddiasındaki bir partinin üst düzey yöneticisi olduğunuzda iş değişiyor tabiî.

Benim aklım ermez ama, artık siyasetçi olan Ayşegül Hanım çıkıp bir açıklama yapsa yeridir. Adı geçiyor. Hem de son yılların en büyük kirliliği içerisinde. 'Bir şeyler söylemesi lazım' derim.

"Adı 'farklı işlerle' anılan birisinden bağış aldı diye" ilçe başkanını 'temizleyen' bir parti, herhalde böylesine bir rezaletin tam ortasında profesyonel olarak bulunan ve o günden bu yana ses etmeyen bir arkadaşı için de bir 'tedbir' düşünüyordur.

Ya da "MYO üyemiz orada değildi. Emrullah Turanlı yalan söylüyor" şeklinde bir açıklama yapıp, 'Ertuğruloğlu-Turanlı düellosu'na Halkın Partisi de dahil olabilirdi.

Tevekkeli değil, Halkın Partisi'nin ileri gelenlerinden 'birileri', iktidara gelir gelmez, kadın erkek, çoluk çocuk herkesi kuracakları engizisyon mahkemelerinde yargılayacakları narasını sürekli atıyor. Belki de aynen bu rezaletteki gibi başka görgü tanıklarını kendi bünyelerinde barındırdıklarından, yargılamanın kolay olacağını düşünüyordurlar.

Bu sadece bir tahmin tabiî.

Şaka bir yana, Halkın Partisi'ni yerden yere vurmak için fırsat bulmuş mağribi gibi davranmayı bırakıp, Ertuğruloğlu ile Turanlı arasındaki iddialaşmayı çözecek ve kamuoyunu rahatlatacak bir görgü tanığı var.

Hem de "garbolit sabunu" yutmuş cinsten. Temizin temizi.

Hemen açıklamayı yapsın.

"Ertuğruloğlu yalan söylüyor" ya da "Turanlı yalan söylüyor!"

Bir cümle.

Birisi patronu, diğeri de devletin bakanı. Yalancı demek istemiyorsa, tersten gidelim.

"Tahsin Bey doğru söylüyor" ya da "Emrullah Bey doğru söylüyor" da diyebilir.

Sorunumuz da çözülmüş olur.

Toplumun temizlenmesi, vicdanların rahatlaması, hatta iktidara gelmeden hesapların görülmeye başlanması için bence Ayşegül Hanım konuşmalı.

Halk adına, iyi yönetim adına, temiz toplum adına, geleceğimiz adına konuşmalı.

Bekliyoruz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları