Kamusu kötü olanın özeli berbat olur

Yayın Tarihi: 19/06/17 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Ercan Havalimanı ve özelleştirilmesi konusunda müdahil Bakan Tahsin Ertuğruloğlu ile işletmeci Taşyapı sahibi Emrullah Turanlı arasında bir haftadır dönen tartışma ve yansımaları doğrusu oldukça enteresan.

Çünkü tek bir "yanlış ilkeye" inanmak bütün "ahlaksızlıkların" zincirleme tetikleyicisi…

Bu nedenle de habercilik açısından da "tatlı, tatlı"savrulmaya malzeme var.

En son söylenecek şeyi başında dillendirmek ve her şeyi velhasıl özetlemek okuyucu için kolaylık olur zannederim.

Bakan ile işletmeci didişmesi hakkında vatandaşın bilmesi, çıkarması gereken ders açık ve net;

'Kamusu kötü olanın özeli berbat olur.'

Bu kadar basit.

İşte bu nedenle reform reform, acı reçete acı reçete diyoruz.

**

Bet olayı…

Ercan didişmesi ve derinleşen içeriği…

Bu yükselen tansiyon bir dönem Türkiye siyasal yaşamında ANAP döneminde hatırı sayılır yeri olan Devlet Bakanı "Eyüp Âşık hadisesine" benziyor.

Âşık, siyasette saç ektirip gözlüğü çıkarması bilahir lens takması ve bıyıkları kesmesi ile de hatırlanır.

90'ların sonunda Devlet Bakanlığı ve milletvekilliğinden istifa etmek zorunda kalan Âşık, Fransa'da tutuklu bulunan yeraltı dünyasının sayılı isimlerinden Alaaddin Çakıcı ile yaptığı ileri sürülen telefon konuşmasının basında yer almasından sonra yoğun tepki almıştı.

Muhalefet partileri, Âşık'ın istifasını istiyordu.

İstanbul DGM'de 'Cürüm işlemek amacıyla oluşturulan teşekkül üyelerine yardım ve yataklık etmek' suçundan hâkim karşısına çıkan Âşık, Çakıcı ile 4 kez görüştüğünü her defasında da kendisinin aranıldığını söylemiş, Mahkeme Başkanı'nın "Neden çetelerle uğraşıyorsunuz. Özel bir zevkiniz mi var?" şeklindeki sorusunu, "1990'da İnsan Hakları Komisyonu Başkanıydım. Milletvekilinin kanunsuz işleri bulup çıkarması görevidir" diye yanıtlamıştı…

Mecliste muhalefetin boy hedefi haline gelen, DYP ve CHP'nin istifasını istediği Devlet Bakanı Eyüp Âşık, Türkiye'nin belki de en berbat döneminde bile istifa edebilmişti. Dahası ANAP'lı Âşık, soruşturmanın bir an önce başlaması için TBMM Başkanlığı'na milletvekilliğinden ayrıldığını bildirebilmişti.

Esas olan şu ki Mesut Yılmaz'ın başında bulunduğu dönemin 55'inci hükümeti "Türk Bank'ın "özelleştirilmesi süreci" içinde yeşeren ve doğrusu 90'ların tamamına damga vuran karanlık siyasetçi-iş adamı arasındaki uygunsuz ilişkiler ve çelişkiler nedeniyle yıkılacaktı…

**

Müzakereler can çekişiyor…

KKTC'de de siyaset ne yapıyor hangi ahval içinde dersiniz!

Hararetli Ercan tartışmaları da gösteriyor ki Türkiye'nin 90'ları işte…

Mesut Yılmaz'lar…

Eyüp Aşıklar..

Mafya ikonları..

İşadamları…

Kasetler…

İddialar… Suçlamalar..

Ama neticesiz sonlar.

Eski siyasetin tabutuna çivi çakmaya devam…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.