Kızılderililer ve erken seçim

Yayın Tarihi: 17/07/17 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Crans Montana'dan sonra, konuşmaya değer heyecanlı bir şey ortaya atılana kadar, Kıbrıs sorunu ile ilgili ileriye yönelik değil; geriye dönük, kerli ferli yorumlar dinlemekten bıktığım için biraz içe yöneleyim istedim.

Şöyle bir bakalım…

Meclis, dolayısıyla da hükümet doğal ömrünü tamamlamak üzere. Yani bir seçime yaklaşıyoruz.

Bazıları erken olacağını söylüyor ya da öyle umut ediyor.

Köy gezileri sıklaşıyor, adaylık itiş kakışı başladı bile. Hayatımıza yeni girecek kadın kotası nedeniyle siyasete adım atacak potansiyel kadın adaylar arasında bile itiş kakış başladı.

Parti içi hesaplaşmalar, eninde sonunda olacak bir seçime bırakılırken, seçilmekten çok, seçtirmemek üzerine strateji kuranlar mı istersiniz, başarısızlık olsun da söylediklerinde haklı çıkmak isteyenlere kadar her türünden var.

Anlayacağınız hummalı çalışmalar henüz aleni olmasa da tam gaz başlamış durumda.

Şimdi diyorlar ki seçim mutlaka aralıkta olacak ya da daha öncesinin hayalini kuranlar var. Kurmakla kalmayıp bunan inananlar var anladığım kadarıyla.

Siyaset sahnesinde gördüğümüz bu hummalı hazırlık da buna işarettir aslında.

Bunları görünce aklıma bir hikaye geliyor.

Bir Kızılderili kabilesinde, kabile şefine soruyorlar: "Şef! Bu kış sert geçecek mi?" Şef, içinden 'Nereden bileyim ben' dese de, bunu kabile üyesi Kızılderililere çaktırmak istemez ve "Evet. Bu kış çok soğuk geçecek. Odun toplayın. Hazırlık yapın" diye talimat verir.

Kızılderililer hemen dağa bayıra dağılıp, bulabildikleri her türlü odunu toplamaya başlarlar.

Aradan birkaç gün geçer, yine Şef'in karşısına dikilirler ve "Büyük şef! Odunları topladık. Bu kış sizce çok mu soğuk geçecek?" diye sorarlar.

Şef, yine "Evet. Bu kış çok soğuk geçecek. Hazırlık yapmaya devam edin" diye talimat verir.

Kızılderililer yine dağa bayıra dağılır, bu sefer odunun yanı sıra kuru dal, yaprak ne bulurlarsa toplarlar ve 'sert geçecek kışa' hazırlık yapmaya devam ederler.

Şef, huzursuzdur.

Kışın sert geçip geçmeyeceğini bilmediği halde kabilesindeki Kızılderililere kışın sert geçeceğini söylemiş ve hazırlık yapmaları gerektiğinin talimatını vermiş olsa da ya yanılıyorsa diye endişe eder.

Kabileden ayrılıp, en yakın telefon kulübesine gizlice gider, Amerikan Ulusal Meteoroloji Dairesi'ni arar ve önümüzdeki kışın nasıl geçeceğini sorar. Karşısındaki ses, "Evet, kış çok sert geçecek" diye cevap verir. Şef, rahatlamıştır ama dayanamaz ve yine de sorar: "Peki bunu siz nereden biliyorsunuz?"

Karşısındaki ses: "Nereden olacak? Kızılderililer deli gibi odun topluyor. Ondan anladık" diye cevap verir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları