Dürüst: "UBP tek başına iktidarı zorluyor"

Yayın Tarihi: 07/12/17 07:00
okuma süresi: 9 dak.
A- A A+

• Dürüst: "Anketleri pek bilmem ama Ulusal Birlik partisi şu an tek başına iktidarı zorluyor. Bunu size net olarak ifade edebilirim. Sürekli halkın arasındayız. Siyaset hayatım boyunca halktan hiç kopmadım. Bakan olmam demek halkımla vakit geçirmeyeceğim anlamına gelmiyor. Bakanlığa gelmeden mutlaka ziyaret ettiğim birçok yer var; insanımızla konuşuyoruz dertleşiyoruz. Onları nelerin rahatsız ettiğini ne tür sorunlar yaşadıklarını dinliyor ve anında birçoğuna çözüm üretiyoruz. Not alıp bakalım demiyoruz. Anında nasıl bir çözüm üretebiliriz hemen ona bakıyoruz"

• Dürüst: "Başbakanımız Hüseyin Özgürgün'e ne kadar teşekkür etsem azdır. Gerek şahsıma gerekse tüm mevkidaşlarıma gereken desteği her zaman fazlasıyla verdi. Eğer bugün vatandaşın sorununu hızlıca çözebilmişsek bunda Başbakan Özgürgün'ün yardımı ve desteği vardır. Biz halkımızı çok iyi tanıyoruz, insanlara korkmadan yaklaşacak ve onlara dokunacaksınız. Onların dertleri sizi korkutmayacak, kulak arkası yapmayacaksınız. Bu ülke de maddi zorluklar içinde boğuşan, işsizlik sıkıntısı çeken, yer yurt sıkıntısı çeken birçok insanımız var. Hükümetimiz her zaman ihtiyaçlı vatandaşın yanında olmuştur. Biz reklamını yapmıyoruz bunların; inanır mısınız her gün onlarca insanın sorununa el atıyoruz, hem de her partiden insanımız, çünkü insanın partisi yoktur".

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ile dün buluşup bir kahve içtik. Kemal bey sıkça davet etse de her ikimizin de yoğunluğu bizi bir araya getirmekte zorlanır. Bakan Dürüst ile olan dostluğumuz o kadar eskiye dayanır ki nasıl bırakırsak öyle buluşuruz. İşte bu kahve sohbeti de aynı havayla geçti ve son derece önemli konular konuştuk.

Kemal Dürüst her geçen gün olgunlaşan ve kendini geliştiren bir siyasetçi. Uzun yıllar Eğitim Bakanlığı yapmasının ardından koşullar gereği Ulaştırma Bakanı oldu. Kendi kendime eğitimde uzmanlaşmış bu adam Ulaştırma Bakanlığından nasıl başarılı olacak diye sorduğumu hatırlıyorum. Fakat işine olan düşkünlüğü ve azmi onu bu bakanlıkta da başarılı yaptı.

Haliyle hemen Gezici'nin anketini sordum; her zamanki anlam yüklü gülümsemesinin ardından söze başladı; "Anketleri pek bilmem ama Ulusal Birlik partisi şu an tek başına iktidarı zorluyor. Bunu size net olarak ifade edebilirim. Sürekli halkın arasındayız. Siyaset hayatım boyunca halktan hiç kopmadım. Bakan olmam demek halkımla vakit geçirmeyeceğim anlamına gelmiyor. Bakanlığa gelmeden mutlaka ziyaret ettiğim birçok yer var; insanımızla konuşuyoruz dertleşiyoruz. Onları nelerin rahatsız ettiğini ne tür sorunlar yaşadıklarını dinliyor ve anında birçoğuna çözüm üretiyoruz. Not alıp bakalım demiyoruz. Anında nasıl bir çözüm üretebiliriz hemen ona bakıyoruz. Başbakanımız Hüseyin Özgürgün'e ne kadar teşekkür etsem azdır. Gerek şahsıma gerekse tüm mevkidaşlarıma gereken desteği her zaman fazlasıyla verdi. Eğer bugün vatandaşın sorununu hızlıca çözebilmişsek bunda Başbakan Özgürgün'ün yardımı ve desteği vardır. Biz halkımızı çok iyi tanıyoruz Gökhan bey; insanlara korkmadan yaklaşacak ve onlara dokunacaksınız. Onların dertleri sizi korkutmayacak, kulak arkası yapmayacaksınız. Bu ülke de maddi zorluklar içinde boğuşan, işsizlik sıkıntısı çeken, yer yurt sıkıntısı çeken birçok insanımız var. Hükümetimiz her zaman ihtiyaçlı vatandaşın yanında olmuştur. Biz reklamını yapmıyoruz bunların; inanır mısınız her gün onlarca insanın sorununa el atıyoruz, hem de her partiden insanımız, çünkü insanın partisi yoktur. Bizim için aslolan insan olmasıdır. Projeler, yollar, Ercan havalimanı ve daha birçok işin içinde yoğruluyoruz. Bunlar bizim işimiz. Tabii ki yaptıklarımızı anlatacağız, eksiklerimiz de var, onları da gidereceğiz ama hayatımızın merkezinde insan var. Herşeyden önce insanımız, biz onların dertlerine ortak bir hayat sürüyoruz" dedi.

Herşeyden önce Başbakan Hüseyin Özgürgün'e ciddi anlamda güveniyor ve yanında duruyor. Bir bakanın her ne kadar kendini bakan yapmış olsa dahi başbakanına koşulsuz güvenmesi ve onun için taviz vermeden çalışması önemli bir fedakarlık bence.

Ulaştırma bakanı olduğunda açıkçası şaşırmıştım; kendisini daha farklı bir bakanlıkta bekliyordum ben. Bir insan bu kadar mı hızlı uyum sağlar makamına. İşte bu adam böyle. Kemal bey günün sonunda bir eğitimci, eğitimci doğmadığına göre eğitimci yaşayıp emekli olması da gerekmiyor. Genç bir siyasetçi olarak siyasette yürüyecek uzun yolu olanlardan. Bu nedenle her politikacının belli alanlarda uzmanlaşması gerekiyor. Dürüst, Turizm Bakanıyken dene alaka diyenler olmuştu ben de buna dahil ama gelin görün ki turizmde yapılması gerekenlerden de öte işler yaptı vakti zamanında.

Şu an Ulaştırma Bakanlığı ve bu bakanlık kötü kavgaların ortasındayken Kemal beyin iradesiyle yeniden adından saygıyla bahsedilecek duruma geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Sn Erdoğan; başbakanlığın ilk yıllarında Türkiye de eksikliği en çok hissedilen soruna el atmıştı. Yollar !

Türkiye de de yıllarca yolların yapımı için hükümetler bütçe ayırmış ama yapmamışlardı. Geçtiğimiz gün İstanbul'dan beni ziyarete gelen bir gazeteci dostum; "eskiden İstanbul'dan Erzurum'a arabayla 18 saatte giderken şu an 10 saatte gidiyorum. Patates ambarı yapılacağını sandığımız tüneller Tayyip bey iktidara geldikten sonra bitirildi ve halkın hizmetine yol olarak açıldı" dedi.

DAĞ YOLU VE ÇATALKÖY YOLU İÇİN HERŞEY HAZIR

İşte Bakan Dürüst'ün son derece önemli bir görevi var şu an. Bu ülkede doğduğumuz günden beri hepimiz tonla vergi ödedik ve ödüyoruz ama gelin görün ki araçlarımızı rahatça kullanabileceğimiz yollarımız olmadığı gibi şu küçücük ülke de köyleri kentlere kolayca bağlayacak yollar dahi yapılmadı; hem de Türkiye tüm bunların parasını ödemesine rağmen.

Ama artık işler değişti ve şu an Dürüst şikayet edilen ve akıllarda olmayan tüm sorunlu yolların projesini başlattı. Bu yollar yapılıyor hem de durmaksızın.

Hepimizin sıkça eleştirdiği, ölümlü kazaların sık olduğu Dağ yolunun imzaları atıldı ve çok yakında başlayacak. Keza trafiği çok rahatlatacak ve gittikçe Turizmin büyüdüğü Çatalköy yolu da başlanıyor. Ayrıca mevcut birçok yol tekrardan dökülecek ve düzeltilecek.

İşte geldiğimiz bu nokta da neredeyse her gün Bakan Dürüst'ün yapılacak ve yapılmakta olan yolları incelediğini ve bunlarla ilgili bilgi verdiğini görüyoruz.

Bir ülkenin gelişmişliği yollarda son model araçlardan değil o araçları süreceğiniz yolların olup olmadığından anlaşılır.

Çok konuşulan Ercan havalimanında da sona doğru gidiliyor. Bu da güzel gelişmelerden bir tanesi.

Türkiye gelmişken; eğer KKTC'de yeni icraatlara imza atmak istiyorsanız elbette ki bütçe lazım. İşte bu bütçe Türkiye'de mevcut. Tek yapmanız gereken iyi ilişkiler kurup projeler sunmak. Bu noktada Kemal Dürüst, Ankarayla olan ilişkileri de çok sıkı tutuyor. AK parti hükümetine hangi bakan elinde projesiyle gidecek de geri çevrilebilecek. Mümkün değil.

Eğer KKTC gibi dünyadan tecrit edilmiş bir ülkede yaşıyorsanız ve ülke yönetiyorsanız size uzanacak yardım elini de sıkı tutmanız ve bundan ciddi dostluklar yaratmak zorundasınız. Dürüst öyle sanıyorum ki bu konuda da eşine benzerine az rastlanır bir yeteneğe sahip.

Ulaştırma Bakanlığı bir süreden beridir ciddi işlerin yapıldığı, sorunlar karşısında kapısını halkına sonuna kadar açan bir bakanlık haline geldi.

Umarım Kemal bey bunu uzun yıllar başarıyla sürdürür.

***************
GÜNÜN SÖZÜ

Peki ya sizin hiç fotoğrafını açıp yüzünün en ince ayrıntısına kadar incelediğiniz biri oldu mu?

CEMAL SÜREYA

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.