DP'nin birincisi Ataoğlu...

Yayın Tarihi: 26/12/17 07:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+
Ataoğlu yalnızca Gazimağusa'da değil tüm ülke de sevilen ve saygı gören bir siyasi. Aslında O'na tam da bir siyasi diyemeyiz zira o siyasetin içinde uzun yıllardır var olsa da herşeyden önce birçok insanın aile dostu olmayı başardı. Ataoğlu ile aldığım duyumla bana Sn Bakanın Demokrat Parti içinde en çok oyu alarak birinci çıkacağını gösteriyor. Turizm Bakanlığı'nın başında son derece başarılı ve makamının hakkını veren bir Fikri Ataoğlu var. Turizm sektörleri de kendisini çok ciddi şekilde destekliyor. İstatistikler de bize gösteriyor ki otellerdeki doluluk oranı hayli yüksek. Fikri bey bir turizmci değil ama kısa sürede bir turizmciden daha fazla bu işi öğrenmişe benziyor.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile birlikte dün gece güzel bir yayın yaptık. Her zaman ki güler yüzlü ve rahat tavrı üstündeydi. Canlı yayın saatlerce sürecek olsa devam edebilirdik. Ajandası o kadar doluydu anlayacağınız. Ataoğlu yalnızca Gazimağusa'da değil tüm ülke de sevilen ve saygı gören bir siyasi. Aslında O'na tam da bir siyasi diyemeyiz zira o siyasetin içinde uzun yıllardır var olsa da herşeyden önce birçok insanın aile dostu olmayı başardı. Ataoğlu ile aldığım duyumla bana Sn Bakanın Demokrat Parti içinde en çok oyu alarak birinci çıkacağını gösteriyor.

Turizm Bakanlığı'nın başında son derece başarılı ve makamının hakkını veren bir Fikri Ataoğlu var. Turizm sektörleri de kendisini çok ciddi şekilde destekliyor.

İstatistikler de bize gösteriyor ki otellerdeki doluluk oranı hayli yüksek. Fikri bey bir turizmci değil ama kısa sürede bir turizmciden daha fazla bu işi öğrenmişe benziyor.

Ülkede ne yazık ki pek az şey yolunda gidiyor. Sorunlar küçük görünse de aslında hepsi birleşince büyüyorlar. Turizm sektörü de buna dahil en az üç sektör daha hayati önem taşıyor; hele hele şu an Türkiye'de yaşanan darbe denemesi ve onca olumsuz olaydan dolayı Kuzey Kıbrıs'a turist akışının zora girmesi ama Bakan Ataoğlu'nun çabalarının ardından turist akışının yeniden rahatlamış olması son derece manidar.

Bakan Ataoğlu ile daha önce de yapmış olduğum konuşmalarda yurtdışından Kuzey Kıbrıs'a turist gelişini devamlı hale getirebilmek için yoğun çabaları olduğunu bana anlatmıştı. Bunlardan en önemlisi de elbette ki İngiltere pazarıydı. Hali hazırda bir süre önce Londra'da düzenlenen etkinliklerin geri dönüşü yaşanmaya başladı.

Elbette ki İngiltere pazarı son derece önemli ve daha çok ilgi istiyor.

Bakan Ataoğlu özellikle 2017 yılının başlarından itibaren gözünü Türkiye pazarına dikmişti. Ordu'ya seferlerin başlamasının ardından birçok ilde dev turizm tanıtımları yapıldı. Almanya, İngiltere ve İran gibi önemli ülkeler de bu tanıtımın içinde yer aldı.

Fikri Ataoğlu ile yapmış olduğumuz sohbette "oturup ne yapalım kriz var sorun var, sene kötü geçecek başka çaremiz yok demek yerine yollara düştük" diye başladı sohbete ve bilhassa yakın zamanda Türkiye'ye gerçekleştirdiği üst düzey ziyaretlerini anlattı bana. Ataoğlu "Türkiye'de şu an kriz diye bir şeyden bahsedemeyiz. Türkiye'deki turizm çalışmaları son derece başarılı bir şekilde yönetiliyor ve biz de bundan nasibimizi alıyoruz, alacağız. Ancak sen de takip ediyorsundur şu an Türkiye hükümeti gerek ihracatını devam ettirebilmek için gerekse 2017-18 yılındaki turist akımını durdurmamak için alternatif pazarlar arıyor. Bu son derece önemli. Türkiye hükümeti ile yaptığım bir dizi görüşmelerden sonra Türkiye ile birlikte bizim de içinde bulunduğumuz iyi durumu daha da iyileştirmek için birlikte çalışma yoluna gideceğiz. Ne kadar şanslıyız ki Türkiye gibi gücü prestiji ve saygınlığı büyük bir ülke her zaman bizim elimizden tutmaya, bize yardımcı olmaya, gittiği yola bizi ortak etmeye hazır. İşte bu nedenle oturup yakınacağımıza, mazeret üreteceğimize Türkiye'nin de yardımını alarak Turizmde yaşayabileceğimiz Pazar sıkıntısını aştık, daha da aşacağız" dedi.

DOĞRU PAZARLAR BULMAK ÖNEMLİ

"Eğer siz Kıbrıs'ın kuzeyini doğru pazarlarda en iyi şekilde tanıtmazsanız, turist Kıbrısın kuzeyine hele hele çevremizde yaşanan bu kadar tedirginliğe ve savaşa rağmen neden gelsin. Ama biz bunun üstesinden geleceğiz. Bilhassa Türkiye ve İngiltere pazarı bizim için son derece önemli .Altı yılın ardından ilk kez reklama çıktık İngiltere'de düşünebiliyor musun? Ayrıca İngiltere'deki seyahat acentelerini de bir birlik kurmaları için teşvik ettim, artık birlikte hareket edebilmeleri için İngiltere'deki Türk acenteler yeni bir birlik kuracaklar. Para sıkıntısı her zaman vardır eğer siz imkansızlıkların arkasına sığınıp kalırsanız bu ülkede hiçbir şey yapamazsınız. Harekete geçmeniz halinde, kendinize inanmanız halinde aslında yaratabileceğiniz onlarca yol olduğunu ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni dünyada en iyi şekilde tanıtabileceğimizi herkese göstereceğiz. İyi bir ekibimiz var, inançlıyız, kararlıyız. 2017 ve 2018 yılında sen de göreceksin ki daha iyi adımların atıldığı bir yıl olacak. Bizim bir başka sorunumuz daha var. Kıbrıs'a yani Kıbrıs'ın kuzeyine gelen turistleri festivallere götüremiyoruz, çünkü festivallerden herkes bir haber. Düşünsene bu ülkenin kendine öz kendine has onlarca yiyeceği içeceği ve üretimi var. Tüm bunlar her yıl yapılan bir çok festivalde sergileniyor ve bu festivale yerli halk minimum düzeyde bir katılım gerçekleştiriyor. Adaya gelen turistlerin bunların hiçbirinden haberi yok. İşte biz yapacağımız yeni bir çalışmayla artık tüm festivalleri kitapçık haline getirecek ve otellere vereceğiz. KKTC'ye gelen turistler, otellerinde kalırken istemesi halinde bu festivallere, eğlencelere katılabilecekler. Turistlerin geldikleri tarihlerde nerede ne festivali olduğunu öğrenmesini ve festivallere katılmasını sağlayacağız. Alın size eko turizme ciddi bir destek daha. Çok basit gözüküyor, olmaz gibi gözüküyor ama öyle değil işte. Bugün bizim halkımız Avrupa'daki bir çok ülkeye gittiğinde festivallerinden haberdarsa icabet edebiliyor. Biz neden yapmayalım" dedi

Bakan Ataoğlu anlattı, ben dinledim. Ara ara da sorularımı sordum. Anlatırken kendinden geçiyor ve heyecanlanıyor. İnanan ve başarmaya odaklı, motivasyon yüklü bir siyasetçi gördüm karşımda. Mesai haricinde gideceği her yere kendi aracıyla giden, insanları seven bir bakanı dinledim.

Böyle çalışan bir Siyasetçinin başarısız olması mümkün değil…

***************

Günün Sözü

Hayatı ıskalama lüksün yok senin. Onun varsa, bırak o lüksü sonuna kadar yaşasın.

NAZIM HİKMET

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.