HP tabanında UBP baskısı arttı

Yayın Tarihi: 12/01/18 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

• Haaa amaç UBP'ye oynayıp yıpratmak ve erken seçimle birinci parti çıkmaksa o olmayacak hocam. Siz dünya görmüş bir adamsınız, bu halkın menfaate düşkün bir halk olduğunu unutmadan siyaset yapın derim. Son derece de ciddiyim. Bu arada Cumhurbaşkanlığına aday olmayıp aktif siyasette devam edeceğinizi de yoldaşlarınıza söylemişsiniz bunu da duymadım değil.

• Yeri gelmişken HP Genel Sekreteri Tolga Atakan'ın da UBP ile bir koalisyona çok da soğuk bakmadığını öğrendim. Bunu da yeri gelmişken söyleyelim. Atakan hali hazırda Kudret hoca ile bazı konularda ters düşmüş durumda diyorlar.

• Bu arada hala birilerinin mavi boncuğu olduğunuz için önümüzdeki birkaç gün içinde UBP ile koalisyon baskısı üstünüzde artacak. Ama siz kabul etmeyeceksiniz, biliyorum. Şimdiden söyleyim dedim.

• Çok büyük ihtimal; CTP-HP-TDP-DP koalisyonu kurulmayacak. Bunu bir yana yazın. Şu an UBP-DP-YDP koalisyonu için çok hummalı bir çalışma başlatıldı bile. Sadece Serdar Denktaş YDP konusunda ikna edilmeye çalışılıyor.

Öncelikle şunu söylemek lazım ki hükümet koalisyon modelleri neredeyse tam olarak tıkanmış durumda. Dün de ifade ettiğim gibi ne dörtlü ne de üçlü koalisyonda hala net bir yakınlaşma mevcut değil. Ama dünden bugüne neler konuşuldu ne gibi gelişmeler yaşandı ve yaşanıyor sizlerle paylaşalım. Haberiniz olsun.

HP TABANINDA UBP BASKISI ARTTI

Öncelikle Halkın Partisi'nden başlayalım. Bir kere UBP-HP hükümeti ciddi anlamda zorlanıyor olsa dahi şu an için mümkün değil. Halkın Partisi, Kudret Özersay'ın başkanlığında geçtiğimiz günlerde bir ortamda hızlı bir şekilde toplanarak UBP ile koalisyona hayır kararı çıkarttı, fakat beni dün Halkın Partisinden üye arkadaşlar aradı ve Kudret hocanın UBP ile koalisyon kurmama noktasında ciddi hata yaptığını, partiyi hızlı bir şekilde bir koşula bağladığını ve HP'nin bundan ötürü zarar göreceğini anlattılar. Ek olarak UBP kirli deniliyor, CTP ya da DP çok mu temiz ki onlarla hükümet kuracağız. Özellikle CTP'nin bu ülkenin kaderini ne kadar kötü şekillendirdiğini bilinmiyor mu ki CTP ile koalisyon kurulacak" şeklinde hayli sitem dinledim.

Unutmayın ki Halkın Partisi'nin ağırlıklı kökenini UBP'li seçmen oluşturuyor bu nedenle UBP'ye bir yönelme ve destek var. Ancak her ne olursa olsun UBP-HP koalisyonu ciddi anlamda şu an için mümkün görünmüyor.
Gelelim Özgürgün ve Özersay'sız bir hükümet dedikodusuna. Adınız gibi emin olun ki böyle bir durum yok.
Ama şu var mı ? Özgürgünsüz bir UBP-HP hükümeti kurulsun ? evet bu var. Yani HP bunu kabul eder diye duydum ama nasıl kabul eder, yine Özgürgün ve seçilemeyen eski bakanlar yargılansın şeklinde kabul eder. Böyle bir durum da UBP cephesinde yok.

ÖZERSAY YARGIÇLIĞA SOYUNDUYSA

Burada küçük bir eleştiri ve tavsiye yapmak lazım Özersay'a. Hocam siz madem ki bu kadar kirlenmiş siyasi olduğunu düşünüyorsunuz ve temiz siyaset yaparak yargılatacaksınız, soruşturma açacaksınız ki buna kimsenin şikayeti yok, olası dörtlü koalisyonda CTP'nin ve DP'nin tüm geçmiş dönemlerdeki olası usulsüzlük ihtimalleri için de bir soruşturma başlatmalısınız. Hem bu vesileyle yaklaşık bir yıla yakın sürecek olan görev süreniz temiz siyasetle geçer, hizmet etmeye de fırsat bulursanız yaparsınız. Bu temiz siyaset ve yargılama sürecini daha ayakları yere basan söylemlerle yapmak lazım. Örneğin CTP-HP-TDP-DP hükümetinde hükümetin büyük ortağı olacak olan CTP'nin bakanlık ve başbakanlık yapmış tüm siyasilerinin son 10 yıl içindeki varlıklarına bir el atmanızda fayda var. Keza DP'nin de ve UBP'nin de. Kimsenin buna şikayeti olmaz. Sadece bir tavsiye. Ben şahsen başarılı olmanızı çok isterim ama siz burayı İsviçre ile karıştırıyor ve KKTC olduğunu unutuyorsunuz gibime geliyor. Ama UBP ile hükümet kurmama noktasında size sonuna kadar katılıyorum. Bu kadar temiz siyaset söylemi ile seçilen bir siyasi olarak bence hükümete girmeye talip olmamalısınız. Zira TDP dışında her parti hükümete girdi ve ille ki hepsi bir şekilde bu bulamaca bulaşmıştır. Size bu partilerle koalisyon kurmayı ben yakıştırmam. Velev ki kurdunuz, her Allah'ın günü bir gazeteci olarak size geçmiş hükümetleri ne zaman soruşturacaksınız diye soracağım, bunu yalnız ben değil birçok meslektaşım yapacak. Sizin temiz siyaset anlayışınıza güvenenlerdenim.

Yani genişletin söylemi, sadece Özgürgün ile kalmayın başlayın son 10-15 yıl içinde hangi vekiller hangi bakanlar ne kadar zengin olmuş olmamış soruşturmaya. Tabii yapmaya cesaretiniz ya da niyetiniz varsa. Ben sizin siyasi anlayışınıza saygı duyuyor ve anlıyorum, yanlış da bulmuyorum ama KKTC'de yaşadığınızı hatırlatma ihtiyacı hissettim sadece.

Haaa amaç UBP'ye oynayıp yıpratmak ve erken seçimle birinci parti çıkmaksa o olmayacak hocam. Siz dünya görmüş bir adamsınız, bu halkın menfaate düşkün bir halk olduğunu unutmadan siyaset yapın derim. Son derece de ciddiyim. Bu arada Cumhurbaşkanlığına aday olmayıp aktif siyasette devam edeceğinizi de yoldaşlarınıza söylemişsiniz bunu da duymadım değil.

Yeri gelmişken HP Genel Sekreteri Tolga Atakan'ın da UBP ile bir koalisyona çok da soğuk bakmadığını öğrendim. Bunu da yeri gelmişken söyleyelim. Atakan hali hazırda Kudret hoca ile bazı konularda ters düşmüş durumda.
Bu arada hala birilerinin mavi boncuğu olduğunuz için önümüzdeki birkaç günde UBP ile koalisyon baskısı üstünüzde artacak. Ama siz kabul etmeyeceksiniz, biliyorum. Şimdiden söyleyim.

PEKİ NE OLACAK?

Şu soruyu çok seviyorum. Peki ne olacak? İlle ki bir cevap vermek lazım ve cevabı verecek neredeyse çok az insan var. Ama ben söyleyim. Çok büyük ihtimal; CTP-HP-TDP-DP koalisyonu kurulmayacak. Bunu bir yana yazın. Şu an UBP-DP-YDP koalisyonu için çok hummalı bir çalışma başlatıldı bile. Sadece Serdar Denktaş YDP konusunda ikna edilmeye çalışılıyor.

Serdar bey bu hükümete girmek istememe konusunda son derece haklı nedenleri var ama kötünün iyisi gözüyle bakacaktır muhtemelen çünkü diğer dörtlü koalisyonda da kendisini mahkemeye verip yargılatacak bir Özersay bekliyor. Haklı ya da haksız..

Siz olsanız ne yapardınız. Sorunun cevabını verin ve şimdi ne olacağını bulun.
***************
GÜNÜN SÖZÜ
ANKARANIN YOLLARI TAŞTAN, SEN ÇIKARDIN BENİ BAŞTAN
ANONİM

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.