TDP'li dostlarım kusura bakmasın...

Yayın Tarihi: 06/02/18 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Kimileri bu koalisyon görüşmeleri sonrasında TDP'nin durumu ile ilgili değerIendirmelerinde, "Nasıl olur da yüzde 7 civarında oyu olan bir parti, hem Cumhurbaşkanlığı'nı, hem Lefkoşa Belediye Bakanlığı'nı, hem iki bakanlık hem de Meclis Başkanlığı'nı elinde tutabilecek hale gelebilir?" diye ifadeler kullanıyorlar.

Ben öyle düşünmüyorum mesela.

Bana göre eğer TDP'de daha sıkı müzakere edebilen birileri olsaydı ya da biraz daha siyasi kurnazlık sahibi birileri olsaydı bu hükümet görüşmelerinden daha da fazlası bile alınabilirdi.

Misal, acele etmeyip, "Ben UBP ile kurmam açıklaması yapılmamış olsa, en az Demokrat Parti kadar pazarlık payını arttırmış olacaktı TDP. DP Maliye ve Turizm Bakanlıklarını alırken, TDP Çalışma ve Eğitimi aldı. Kimse kusura bakmasın ama mukayese bile kabul etmez DP ile TDP'nin aldığı bakanlıklar.

TDP biraz tilkilik yapıp masada, aynen DP'nin yaptığı gibi "Be arkadaşlar istediklerimi vermezseniz, pekala UBP ile hükümet kurarım" diyebilseydi bu pazarlıktan daha karlı çıkabilirdi.

CTP ile HP'nin o günlerdeki çıkışını anladık, birinin 12, diğerinin 9 vekili vardı. Haliyle oyunun kurallarını belirleme kuvvetleri vardı, ancak TDP niye bu koroya katıldı anlamadık. Kimse ilkelerden falan bahsetmesin, çünkü UBP için söylenenlerin aynını DP için de söylüyorlardı.

Neyse geçelim.

Anlaşılan o ki, TDP, nispeten yufka bakanlıklara ek olarak Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı'nı aldı ve pazarlıktan iyi çıktığını düşündü. Ancak şimdi de ortaya hukuki bir sorun çıktı.

Şimdi bakıyorum da pazarlık konusunda kendisini bana göre gereksiz bir şekilde koalisyon müzakerelerinde sınırlandıran TDP, ekstra olarak elde ettiği ve tüm milletvekillerine birer makam sağladığı Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı görevini de CTP'ye kaptırırsa hali nice olur.

Hüseyin Angolemli hocam "Hoop beyler. Biz Meclis Başkanlığı'nı alacaktık onun için ses çıkarmadık. Gelin bakalım bu konuyu bir daha görüşelim" demez mi parti içinde.

Ya da TDP ortaklarına, "Hoop Beyler. Bize bu yufka bakanlıkları verdiniz. Tazminat olarak ise Meclis Başkanlığı mutabakatı yaptık. Bu işten zararlı çıktım" demez mi Bakanlar Kurulu'nda.

Belki de demezler. Ve bu hesapsızlığı, "Kendi düşen ağlamaz" edasıyla, karşılayıp ses çıkarmazlar.

Ama derlerse. Daha ilk haftadan çıkan krizin aşılması için diğer ortaklar birtakım fedakarlıklarda bulunmaları gerekecek.

Başsavcı, Başbakan Erhürman'ın iki yıl önce verdiği, dün de yine bir hukukçu olan Oğuzhan Hasipoğlu'nun paylaştığı hukuki görüşe uygun bir görüş verirse o zaman seyreyleyin cümbüşü.

Meclis Başkanlığı Cumhuriyetçi Türk Parti'ne gidecek, TDP ise el elde baş başta kalacak.

TDP' li dostlarım kusura bakmasın, ilk günlerden felaket tellallığı yapıyor demesin ama zannederim sizi biraz kandırmışlar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları