Bugün de 'Muhalefet Programı' okunacak

Yayın Tarihi: 12/02/18 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

7 Ocak seçimlerini yaptık. Birinci parti geldi ancak, oluşturulan tavırlar nedeniyle ana muhalefet konumunda kalan Ulusal Birlik Partisi bugün ilk ve en önemli sınavını verecek. Tabii UBP'nin yanı sıra YDP de aynı sınavdan geçecek.

Ulusal Birlik Partisi bugün tüm Kıbrıs Türk halkına nasıl bir Ana Muhalefet Partisi olacağını göstermek durumunda.

Geçtiğimiz hafta sonunu hükümetin programını didik didik ederek geçirmiş olması gereken UBP ile YDP, bugün programda gördükleri eksiklik, aksaklık, yanlışlık ve ülke gerçekleri ile bağdaşmayan kısımları meclis kürsüsünden tüm kamuoyu ile paylaşmak durumundadır.

Bu ülke bugün; UBP'nin ve YDP'nin nasıl muhalefet yapacağını; uyuyup kalacak mı, yoksa aktif olup, çıtayı programında değil ama sosyal medya söylemleri ile yükseltmeyi teorik olarak başaran bu hükümetin ülkeyi yönetirken, görülen aksaklıkları anında herkesin gözüne mi sokacak?

Bugünkü Meclis Genel Kurulu aslında hükümetin, hükümet programı ile ortaya koyduklarına karşı muhalefetin 'Muhalefet Programı'nın okunacağı toplantıdır.

Hükümet programı ile kısa görüşlerimi önceki gün bu sütunda paylaşmıştım. İnceledikçe daha da söylenecek şeyler olduğunu görebiliyorum ama bu görev Ana Muhalefet Partisi'nindir. Benim değil.

Benim bugün özellikle UBP'nin 21 milletvekilinden beklentim; tümünün kürsüde yer alması ve bana göre bir edebi eser gibi yazılmış, spesifiklerden uzak bir metin olarak nitelendirdiğim hükümet programındaki çok sayıda muğlaklığın iktidar partileri tarafından netleştirilmesini talep etmelidir.

Rakamlar havada uçmalı.

Muhalefet, 'kaç tane, kaç para, ne kadar zaman?' diye ısrarla sormalı, iktidar vekilleri ve bakanlar da hükümet programlarına yazmadıkları bu hayati unsurları en azından meclis kayıtlarına geçirmeli.

Benim beklentim bu en azından.

Dörtlü koalisyona bir şans verilmesi gerektiği ile ilgili yaygınlaşan görüş de bunu gerektirir. Dörtlü koalisyona şans verilecekse ki verilmesi gerektiğine ben de katılıyorum; ne için, ne kadar zaman için ve henüz konulduğunu göremediğimiz hangi hedefler için verilmeli, onu soruyorum sadece.

Ben soruyorum ama dediğim gibi ana muhalefet bunu sormalı ve biz de dinlemeli ve anlamalıyız.

Kendimi tekrar etmek istemem ama anlaşılması şart galiba.

Bugün özellikle UBP'nin nasıl bir ana muhalefet partisi olacağını göreceğimiz gündür.

Nasıl geçtiğimiz gün, programı mecliste bir buçuk saatte okunan hükümetin nasıl bir hükümet olacağı ile ilgili mesaj verilmişti, muhalefetin de muhalefet programı bir anlamda bugün okunacak ve nasıl bir muhalefet olacağını göreceğiz.

Muhalefet dediğiniz şey çok önemli.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları