Diğer "müşavirlere" de bakalım lütfen

Yayın Tarihi: 28/02/18 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Şu müşavir yaratmama muhabbeti kabak tadı verse de takdir edilecek bir şey bence. En azından yeni müşavir yaratmamak niyeti güzel. Var olanları da göreve çağırıp hiçbir şey yapmasalar da boyunlarına kravatı takıp 8 saat bir devlet dairesinin çatısı altında haftada beş gün onları bulunmak zorunda bırakmak da güzel bir yaklaşım olabilirdi.

Mademki arkadaşlar maaşı çekiyor, çalışmasalar da en azından zahmet edip yataklarından kalkmaları ve işe gitmeleri isabetli olurdu.

Onları geçelim.

Bu konuda hassas olan yeni hükümetimiz onların icabına bakar diye düşünüyorum.

Asıl söylemek istediğim, bir de müşavirlik hakkı kazanmamış, hatta öyle bir durumu olmayan alt düzey devlet görevlilerinin kendilerini müşavir ilan etmeleridir.

Bir bakana ya da bir siyasi partiye yakın olup da, siyasi ortam değişince kendini müşavir ilan eden arkadaşlar var.

Ya kendini bir köşede saklayıp yeniden yakın olduğu siyasi partinin iktidara gelmesini bekleyip kendilerini unutturmaya çalışırlar, ya da görevli oldukları devlet kurumunun yakınından dahi uğramadan maaşı çekmeye devam ederler.

Devletteki atıl iş gücü diye nitelendirilen ancak aslında kendilerini atıl hale bilerek sokan ve sorulduğunda da "Bana iş verilmiyor ki" deyip bahane üreten bir takım var. Müşavir şoför, müşavir odacı, müşavir memur, müşavir muhabir. Seç beğen al.

Bir devlet kurumunda kağıt üzerinde çalıştığı görülüp devletten maaş çekerken, asli görev yerine hiç uğramadığı ve üstüne üstlük bir başka özel kuruluşta bilfiil mesai yapan devlet çalışanlarının örnekleri çok küçük bir araştırma ile tespit edilebilecek olgulardır.

Başbakan Tufan Erhürman geçen Cuma yaptığı basın toplantısında devlet kadrolarındaki insanları optimal seviyede kullanmak ve maksimum verimlilik almak için insan kaynakları uzmanlarından destek alacağını söylemişti.

Aslında ilk etapta ona gerek de yok.

Sadece personelin bir envanteri çıkarılıp, kim hangi dairede olması gerektiği ile ilgili bir liste çıkarılmalı ve kimlerin görev yerinde olduğu, kimlerin ise şu ya da bu nedenden dolayı kaytardığı tespit edilmeli.

Bana göre üst düzey 100 kişiyi aşmayan müşavirlerle tabi ki uğraşılsın ve her ay banka hesaplarına yatan vergi ödeyenlerin parasının hakkı aranmalı, ancak diğer taraftan bu büyük tartışma içerisinde kendisini kaybettirmeyi başaran daha alt düzey devlet görevlilerin de aldıkları maaşları hak edip etmediklerini için görev yerinde olup olmadıkları ve oldukları süre içerisinde ne iş yapıp yapmadıklarına bakılmalı.

Kamu reformu dediğiniz şey bununla başlayabilir mesela. Hatta bunu başardığınız anda kamu reformuna bile gerek kalmaz belki de.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları