Özersay da çark etti... Hade bakalım!

Yayın Tarihi: 01/03/18 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+
  • Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay'ın muhalefette olduğu dönem Bet ofislerini kapatacağı ile ilgili yaptığı açıklamaya ithaf edilmiş. Gerçekten Kudret Özersay'ın halkın desteğiyle hükümete geldiklerinde ilk icraatlarının Bet ofislerini kapatacakları açıklaması olduğu doğru. Zaten internet bu açıklamalarla dolu. Ama gelin görün ki Kudret Hoca da öğrenecek muhalefette söylediği her şeyin hükümet olunca yapılamayacağı gerçeğini.
  • Ne oldu şimdi? Kudret Hoca daha yolun başındayken verdiği sözleri tutamayacağını herkese göstermiş oldu. Yoldaşlarına Cumhurbaşkanı adayı olmayacağı sözünü de verdiğini biliyoruz, o sözünü de tutmayacak. Sonra zamanla anlayacağız ki Kudret Hoca da diğer siyasiler gibi aslında.. Haaa belki birçoğundan birkaç gömlek üst. O ayrı konu. Ama siyasetin raconu budur, muhalefette söylersiniz ama iktidar olunca yapamazsınız.. Yaptırmazlar adama…

Gazeteci Yazar Dostum Levent Kutay dün BRT'deki programında beni konuk olarak ağırladı. Birçok şey konuştuk, birçok şeyi Cem Yılmaz'ın dediği gibi ortaya konuştuk, hepsinden biraz konuştuk aslında ama azar azar konuştuk ve ortaya ne çıktı biliyor musunuz? ! "Bu toplum için her şey artık olağan. Evet her şey olağan oldu artık, insanların trafik kazalarında ölmeleri, her gün kaza olması, her gün uyuşturucudan birilerinin tutuklanması, uyuşturucudan cinayetlerin işlenmesi, kadın cinayetleri, kadınların maruz kaldığı şiddet, her yıl ölen hayat kadınları, devletin yasakladığı ama kendi eliyle göz yumduğu fuhuş işleri ve dahası; Levent'le tüm bunları azar azar ortaya karışık konuştuk ve ortaya şu sonuç çıktı; yaşanan tüm bu sorunlar aslında kimsenin umurunda değil. Bu memleketin bakanları vakti zamanında kerhane sahiplerinden para alıp işlerine göz yumuyorsa siz hangi gece kulübünü kontrol etmekten bahsediyorsunuz.

Örneğin geçtiğimiz hafta Kıbrıs Görsel Sanat Derneği'nin Madde bağımlılığını işleyen ve farkındalık yaratmak için hazırladığı hem belgesel film hem de tiyatro oyunu sahnelendi. Oyun ayakta izlendi, salon hınca hınç doluydu ama benim gözlerim Sağlık Bakanı Filiz Besim'i aradıysa da göremedi. Gençlerin davetine olumlu olumsuz bir dönüş bile yapmamış, keza Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit de bu etkinliğe katılmadı. Anlıyor musunuz? Uyuşturucu'nun insan sağlığına ve varlığına zararından sorumlu iki önemli bakan bu etkinliğe beş dakika uğrama gereksinimi bile duymamışlar. Olağan ve sıradan.

Bu nedenle gece kulübünde yasalara aykırı çalışanlar çalıştırılmaya devam edecek, çünkü onları aslında çalıştıran Hükümetlerin kendisi, göz yuman siyasiler.

Düşünsenize yıllardır bir dağ yolu yapılamadı. Sanki Nasa uzay üssü kurulacak, anlıyor musunuz? Bazı şeyler bu ülkede olmuyor, olsa da zorlamayla oluyor. Daha doğrusu bu ülke de her şey zorlamayla oluyor.

Evlenmeler zorla, evli kalmalar zorla, boşanmalar zorla oluyor. Yeni bir hayat kurma, rehabilite olma, iyileşme, hep bunlar olsa bile zorla oluyor.

Hal böyle olunca da sıradan ve olağan yaşıyoruz hayatı. Yanı başımızda her Allah'ın günü birileri tutuklanıyor, suç işliyor ve ölüyor ama Cumhurbaşkanı Akıncı'nın örtülü ödeneğini kullanmayacak oluşu daha önemli olabiliyor mesela ya da Dışişleri Bakanı Özersay'ın gizlin gizlin İtalya'ya yaptığı ziyaret gündeme bomba gibi düşebiliyor mesela.

Anlıyor musunuz ? Bunlar önemsiz haberlerdir demiyorum ama önemli haberdir de diyemiyorum.

Özersay da çark etti.. Hadi bakalım

Hade buyurun bakalım. Başbakanlık eski Özel kalem Müdürü Sami Osmanlı'nın dünkü paylaşımını gördüm. Paylaşımı, Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay'ın muhalefette olduğu dönem Bet ofislerini kapatacağı ile ilgili yaptığı açıklamaya ithaf edilmiş. Gerçekten Kudret Özersay'ın halkın desteğiyle hükümete geldiklerinde ilk icraatlarının Bet ofislerini kapatacakları açıklaması olduğu doğru. Zaten internet bu açıklamalarla dolu. Ama gelin görün ki Kudret Hoca da öğrenecek muhalefette söylediği her şeyin hükümet olunca yapılamayacağı gerçeğini.

Noldu şimdi ? Kudret Hoca daha yolun başındayken verdiği sözleri tutamayacağını herkese göstermiş oldu. Yoldaşlarına Cumhurbaşkanı adayı olmayacağı sözünü de verdiğini biliyoruz, o sözünü de tutmayacak. Sonra zamanla anlayacağız ki Kudret Hoca da diğer siyasiler gibi aslında.. Haaa belki birçoğundan birkaç gömlek üst. O ayrı konu. Ama siyasetin raconu budur, muhalefette söylersiniz ama iktidar olunca yapamazsınız.. yaptırmazlar adama…

Dediğim gibi Kudret Hoca için eşsiz bir tecrübe olacak hükümette olmak.. Bet ofisleri kapatılamaz, kapatılmalı mı peki? Eğer KKTC vatandaşı olan bir Allah'ın kulu girmeyecekse kapatılmasın tabii ki. Siz biliyor musunuz beyler kaç insanın yuvası yıkıldı bu bet ofisleri yüzünden, kaç insanın yuvası yıkıldı, kaç insan hapis gitti. Kaç insan çocuğunun rızkını oralarda yedi bitirdi.

Bu nedenle Özersay ilk işimiz kapatılacak derken yüzde yüz haklıydı. Bakınız bu sözler Kudret Hoca'ya ait "Devletin kendi gençlerini zehirleyerek toplayacağı para ile spora maddi destek vermesinin kendi içinde tutarsız ve kabul edilemez bir yaklaşım olduğunu vurgulayan Özersay "Bazı siyasiler bundan rant elde edecek ve ceplerini dolduracak diye mahalle aralarına kadar girişlerine izin verilen bet ofislerin gençlerin geleceği açısından önemli bir tehlikedir, biz buna müsaade etmeyeceğiz" dedi. http://www.kibrispostasi.com/c35-KIBRIS_HABERLERI/n184653-Halkin-Partisi-Bet-ofislerini-kapatacagiz

Özersay bu sözleri söylerken tam anlamıyla gerçekleri ifade ediyordu ama muhtemelen kendisine "Tamamen kapatamayız, azaltacağız böyle olmak zorundadır" denmiştir o da razı gelmiştir. Bakın bakalım azaltılacak mı?

Ben bu durumları son derece olağan buluyorum, çok normal buluyorum, çünkü bu ülkede siyaset böyledir. Hedeflediklerinizi çoğu zaman yapamazsınız ve vadettiğiniz şeyleri de günü gelince işte böyle yüzünüze vururlar.

Hoca "Tek başımıza iktidar olsaydık yapacaktık" diyebilir tabii bu saatten sonra. Kabulümüzdür zaten başka mazerette bulunmaz her halde.

*****************

Günün Sözü

"Aklımdan çıkmıyorsun" dedim, başka türlüsünü yorgunum anlatmaya.

Orhan Veli

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.