Uçak kazaları bulaşıcıdır, dikkat edin!

Yayın Tarihi: 13/03/18 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
  • Mina Başaran başta olmak üzere hayatını kaybeden diğer 10 genç kadına Allah Rahmet etsin İnşallah. Ailelerine de sabır versin. Evlat acısı da kimse yaşamasın. Ne isterse olsun yaşanan trajik bir ölüm olayıdır ve hayatını kaybedenlerin içerisinde iki hamile de kadın vardı. Yani aslında kazada ölenlerin sayısı 11 değil 13 diyebiliriz. Böyle bir trajik durumu değerlendirirken empati yapmanın ötesinde edeplide olmalıyız.

Kim uçak kazasında ölmek ister ki ? Daha doğrudan soralım kim ölmek ister ki ? Ölüm kelimesi neresinden bakarsanız bakın soğuk bir kelimedir ve hiç kimse bu kelimeyi duymak istemez. Pazar günü İran'da düşen Türk özel jetinin ve hayatını kaybeden 11 genç kadının yankıları devam ediyor. Yalnızca Türkiye'yi değil bizi de oldukça üzdü. En kötüsü de genç ölümlerdir her zaman. Hayatının baharında ölen insanlar için kim üzülmez ki ?

Hani Cemal Süreya'nın dediği gibi her ölüm erken ölümdür, her ne kadar böyle olsa dahi 80-90-100 yaşında olup da hala yaşayan milyonlarca insan var dünyada.

Mina Başaran başta olmak üzere hayatını kaybeden diğer 10 genç kadına Allah Rahmet etsin İnşallah. Ailelerine de sabır versin. Evlat acısı da kimse yaşamasın. Ne isterse olsun yaşanan trajik bir ölüm olayıdır ve hayatını kaybedenlerin içerisinde iki hamile de kadın vardı. Yani aslında kazada ölenlerin sayısı 11 değil 13 diyebiliriz. Böyle bir trajik durumu değerlendirirken empati yapmanın ötesinde edeplide olmalıyız.

Gelin bugün farklı bir yazı kaleme alalım.

Her zaman sorgulamışımdır; ölüm atlatılabilir mi? Her ne kadar kaderci olsam ve yazgıya inansam dahi, bu soru hep aklımın bir köşesini kurcalamıştır. Yıllar önce bir falcıyla bir söyleşim sırasında bu soruyu sormuştum; kadın bana "Evet ölüm atlatılabilir" deyip binmekten son anda vazgeçtiği uçak kazasını anlatmıştı. Kadınla yaptığımız söyleşide "Uçağa binmek için yürüyorum ve birden uçağın düşeceğini görüyorum ve binmiyorum, gördüğüm gibi de uçak düşüyor"… Söyleşi yaptığım kadın bir Kıbrıslı Türk. Uçağın hangi uçak olduğuna kadar anlatıyor.

Falcı bana her ne kadar ölüm atlatılabilir dese dahi dini inancım vakit dolduğunda hiçbir şeyin geri dönüşünün olmadığı yönünde. Tabii insanın kendi özgür iradesi bu verdiğim örneğe dahil değil.

Uçak kazaları bulaşıcıdır

Dikkat ederseniz sizlerde bunu gözlemlersiniz. Eğer ki bir uçak kazası oldu mu; ardı kesilmez ve devam eder. Bu aynen trafik kazaları gibidir. Dikkat edin, geçtiğimiz haftadan beri sürekli trafik kazası oluyor, asıl ilginç olanı da kazalar aynı yerlerde tekrarlanıyor, sanki koca Kıbrıs'ta başka yer yokmuş, başka yol yokmuş gibi.

Uçak kazaları da öyle. Mina Başaran ve arkadaşlarının hayatını kaybettiği uçak kazasının üstünden neredeyse tam 24 saat geçti ve Nepal'de bir yolcu uçağı düştü. En azından şu an ki bilgilere göre 40 ölü var ve kayıplar var, neyse ki 23 kişi yaralı kurtuldu. Sanırım 4 de kayıp var. Ölü sayısı artar muhtemelen.

Özel Türk jeti ile düşen Nepal uçağı hemen hemen bir gün arayla aynı saatlerde düştüler. 2018 yılının başına baktığınızda yanılmıyorsam 2,5 ay içerisinde toplam beş uçak kazası peşi sıra gerçekleşti. İnternette şöyle bir kısa araştırma yaptıktan sonra fark ettim ki her yıl kaç uçak kazası gerçekleşirse gerçekleşsin mutlaka iki tanesi ya bir gün ya da iki gün arayla gerçekleşiyor. Sizde merak edip araştırırsanız göreceksiniz.

Hani en güvenilir taşıt uçaktır diyorlar ya çok fazla da inanmayın. Tabii uçak kazaları daha trajik kazalar olduğu için ve daha çok ses getirdiği için trafik kazalarını gölgede bırakırlar ama sadece 2016 yılında dünya genelinde sadece 2016 yılında 1725 kişi ölmüş. Sayı olarak baktığınızda az ama yaşadığınız ülkedeki kazalardaki ölüm oranına kıyaslayınca Kıbrıs için fazla dünya ülkeleri için küçük kalıyor. Ama kim ne derse desin trajik bir durum.

www.goklerdeyiz.net bu linkten her gün için gerçekleşen uçak kazalarını, arızalarını takip edebilirsiniz. Hani meraklılarına.

Her uçak yolculuğu bizleri korkutur "Ya düşerse" diye söylenir bol bol da dua okuruz. Bir gazeteci olarak birkaç ilginç olay da ben yaşadım diyebilirim.

****************

Ersan Saner de mi aday ?

UBP Gazimağusa Milletvekili Ersan Saner'in Ekim ayında gerçekleşecek olan kurultay için sıkça adı geçmeye başladı. Bildiğiniz gibi 2013 yılında Saner de aday olmuştu. Adaydır değildir derken bunu öğrenmenin en kestirme yolunu seçtim ve Saner'i aradım, durumu anlattım ve doğrudan aday mısınız diye sordum ; "Su akar yolunu bulur Gökhan kardeşim" dedi. Bu adaysınız anlamı mı taşıyor diye yineledimse de bana aynı cevabı verdi; "su akar yolunu bulur"… Hayırlara vesile olsun ne diyelim..

**************

Gürkan Kara işaret bekliyor !

Kıymetli meslektaşım Levent Kutay dün önemli bir haber paylaştı ve UBP Girne Milletvekili İçişleri Eski Bakanı Kutlu Evren'in Haziran ayında gerçekleşecek belediye seçimlerinde aday olacağını bilgisini yazdı. Bu olay üzerine ben hemen antenlerimi açtım ve derin bir araştırma yaptım. Güvenilir kaynaklardan elde ettiğim bilgilere göre Girne Belediye Başkanlığı için, adı geçen isim Kutlu Evren değil Gürkan Kara. Hatta hatta kaynağım bana Gürkan Kara'nın adaylık için Kutlu Evren'den işaret beklediğini de söyledi.

***************

Günün Sözü

Gel sevgilim gel, benim dünyama gel çok zaman var içimde yerini hazırladım.

Attila İlhan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.