Güney'den elektrik fizible mi Ahmet Bey?

Yayın Tarihi: 09/04/18 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
  • "Petrol fiyatlarındaki yüzde 45'lik düşüşe rağmen Kuzeyde "biz zavallı elektrik tüketicileri" bu düşüşü sadece yüzde 23'lük hissetmekle kalmadık zaman zaman da Güney'den aldığımız akımla da kazıklandık! Ahmet Hüdaoğlu üzülmesin "kimseyi üzmek" kaygısı ile… Bize lütfen nezaketle soruları yanıtlasın…."

Geçtiğimiz gün DAÜ'de gerçekleştirilen "Elektrik Üretim Planlaması ve Yönetimi" paneli vardı.

"Fizibilite-ciler" oldukça tuhaf konuşmalar yaptı.

"Şeffaflık" ve "Hesap Verebilirlik" noktasında sicili çamurdan çıkmayan KIB-TEK'in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hüdaoğlu da "çiçeği burnunda" konuşmacılardan biri idi.

Âniden ağzından belli ki sonradan pişman olacağı ve tuhaf bir biçimde bilahir de yazılı olarak inkâr edeceği bir bakla çıkardı.

Güney Kıbrıs'tan eklektiği 30 Euro Cent'e alıyormuşuz.

Maşallah…

Yani 1,5 TL…

(KKTC kendi vatandaşına elektriği ortalama 17 Euro Cent yani yaklaşık 0,83 kuruşa verirken Güney'de bu rakam 15,3 Euro Cent-0,75 kuruş. Türkiye'de ise bu rakam ortalama 12 Euro Cent yani yaklaşık 0,58 kuruş)

**

Hüdaoğlu, bir gün sonra "açıklamam yanlış anlaşıldı" diye üfüreceği konuşmasının videolu kaydında aynen şöyle diyor: "Güney'den alım fiyatı 30 Euro Cent'tir... Buradan gelecek zarar 10 Milyon Euro'dur. Romantik takılmaya gerek yok. 10 Milyon Euro fazla para ödeyeceksiniz. Bunun karşılığı yakıttır".

Aynı zamanda bir haberci olarak titizlikle ilgilendiğim bu elektrik işine atladım elbet…

Ne de olsa âdeta "devlet sırrı" gibi saklanan bir rakamdan söz ediyordu Hüdaoğlu…

Öyle ki geçmiş dönemde KIB-TEK'te Kurumu denetleyen bağımsız denetçi firmaların dahi "komşudan" alınan akıma dair provizyonunu bulamadığını ve bu yüzden de kaça alındığını bir türlü öğrenemediğini raporlarına yaza yaza bitirememişti…

Velhasıl petrol fiyatlarındaki yüzde 45'lik düşüşe rağmen Kuzeyde "biz zavallı tüketiciler" bu düşüşü sadece yüzde 23'lük hissetmekle kalmadık zaman zaman da Güney'den aldığımız akımla da kazıklandık!

**

Yanlış anlaşıldı diyerek "Güney'den enerji aldığımız ortalama ücretler tabloda da görüleceği üzere 18.6 USD Cent olarak gerçekleşmişken, biz 2011 yılında Güney'e 24 USD Cent'ten enerji satışı gerçekleştirdik" açıklaması yapan Sayın Hüdaoğlu, DAÜ'de gerçekleştirilen panelin hedefine ulaşamaması kaygısı ile kendisini yanlış anladığımızı sanmasın.

Üzülmesin "kimseyi üzmek" kaygısı ile…

Bize lütfen nezaketle şu soruları yanıtlasın;

1- 2011'de Güney'e 24 USD Cent'ten enerji satışı yaparken bizdeki tüketiciye kaça satıyorduk? Ve o sırada petrol fiyatı ne idi? (bunu bir zahmet bulup çıkarıverin)
2- Komşu bize 18,6 USD Cent'e satarken o sırada tüm vergiler dâhil akımı kendi vatandaşına kaça ulaştırıyordu?
3- Güney'den alınan akım KDV'li mi? Evrakı nerede?
4- Güney Kıbrıs'tan elektrik fizible mi?
5- Türkiye, kablo ile elektriği bize kaça satarsa bu fizible olur? (Bir zahmet kuruşlu bir rakam söyleyin)
6- KIB-TEK'te "1 adet personelin" maliyeti nedir? (Lütfen bize maaş tablosu anlatmayın. Ek mesaisini de dâhil ederek ve lütfen aile yardımı, o ödeneği, bu ödeneği, şu ödeneği vs. hesaplayıp söyleyiverin)

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.