YDP Başkanı Arıklı: "Sistem değil, Tufan ve Kudret hoca değişti"

Yayın Tarihi: 16/05/18 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Yeniden Doğuş Partisi, Meclise yeni giren iki partiden biri.

Seçim dönemi siyaset tarzı, hitap etmeye çalıştığı kesimle ciddi şekilde eleştirildi.

YDP seçim sonrasında, daha ılımlı, olgun ve yapıcı muhalefet görevi yapmaya çalışıyor.

Nisap sağlanmasına, bütçenin onaylanmasına yasa çalışmalarına yapıcı katkı koyuyor.

YDP Başkanı Erhan Arıklı "yapıcı muhalefetlik yaparak, iktidarda yapabileceklerimizi göstermek istiyoruz" diyor.

Tabi ki bu politikaları eleştiren de var.

UBP Başkanı Hüseyin Özgürgün " YDP muhalefet yapmıyor. Muhalefet yapan sadece UBP" demişti.

Erhan Arıklı bu söyleme de şu cevabı verdi;

"UBP herşeyi eleştirmeyi muhalefet zannediyor."

Erhan Arıklı ADA TV de program konuğumdu.

" Biz yeni bir partiyiz. Biz bir kesimin değil, tüm KKTC'nin siyasi partisiyiz. Meclis içinde yapıcı olmaya çalışıyoruz. Hükümete bir fırsat verdik. Bir süre tanıdık. Amacımız halka faydalı işlerin yapılmasına imkan tanımak.

Muhalefet olmak herşeyi eleştirmek değil. Esas sorun bu sistem. Bu sistemin değişmesine direnen bir bürokrasi var. Kim gelirse gelsin sisteme ayak uyduruyor. Sistem hep aynı, değişen sadece isimler. Tufan hoca, Kudret hoca sistemin değişeceğini söylediler. Fakat sistem onları değiştirdi.

100 günde belki de tek yasa onaylandı. Yeni müşavir yaratmayacağız diyerek , Meclis'te 4 kişiyi görevden aldılar. Bunları anlamak zor.

Oldukça sıkışık ve yoğun bir dönem yaşıyoruz. Belediye seçimleri için de hazırlıklarımız sürüyor. Belediye seçimleri, reforum yapılmadan yapılacak. 2016 yılında belediye reformu için Türkiye'ye söz verildi. Protokol imzalandı ama yapılmadı. Kimlerdi bu protokollere imza atan, UBP, DP, CTP. Özellikle UBP ayak sürüdü. Çünkü onlar yerel seçimler da daha hızlı hareket ettiler. Fakat reform olmadan seçim neyi değiştirecek?

YDP olarak Lefkoşa da aday çıkarıyoruz. Burada esas amacımız, mesajlarımızı daha iyi verebilmek. Kemal Altuncuoğlu, iyi bir aday. İddialı projeler var. Başka bazı belediyelerde ise bağımsız adayları destekleme kararı aldık.

Belediyelerin bu noktaya gelmesinde herkesin payı var. Geçmiş hükümetlerin, belediye başkanlarının, meclis üyelerinin ve elbette başarısız yönetimleri seçen halkın. Düşünün ki batmış, iflas etmiş Erenköy belediyesi için 9 aday var. Anlamak mümkün değil.

Vatandaşlık konusu çok suistimal ediliyor. Biz de sabahtan akşama vatandaşlığa karşıyız. Bunu bir devlet politikası haline getirelim. Bu sorunu ortadan kaldıracak kesin bir çözüm bulmaya varız. Hükümet, meclis, tüm siyasi partiler ortak noktada buluşalım. Dünya nasıl yapıyorsa, bir daha tartışılmayacak, bozulmayacak bir sistem oluşturalım. En erken zamanda bir nüfus sayımı yapılsın. Herkes bir rakam söylüyor. Nedir nüfusumuz, bilelim. Bunu ertelemeye gerek yok."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Erçin ŞAHMARAN yazıları