İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Kuzey Kıbrıs`da Yahudi Cemaati Büyüyor

Kuzey Kıbrıs`da Yahudi Cemaati Büyüyor

<SPAN>Son yıllarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne çeşitli ülkelerden göç ederek yerleşen yüz kadar Yahudi, adanın kuzey bölümünde uzun yıllardan sonra bir Yahudi cemaatinin oluşmasını sağladı.</SPAN>

Yayın Tarihi: 26/12/09 11:41
okuma süresi: 1 dak.
Kuzey Kıbrıs`da Yahudi Cemaati Büyüyor
A- A A+

Son yıllarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne çeşitli ülkelerden göç ederek yerleşen yüz kadar Yahudi, adanın kuzey bölümünde uzun yıllardan sonra bir Yahudi cemaatinin oluşmasını sağladı. Haham Haim Azimov'un önderlik etmeye çalıştığı Kuzey Kıbrıs Yahudi Cemaati, Şabat akşamları adaya turistik amaçla gelen İsraillilere de kapılarını açıyor.

Haham Azimov, Kuzey Kıbrıs'ta özellikle turistik tesislerde İbranice konuşmaların sıkça duyulabildiğini, adanın her geçen gün daha fazla İsrailli turist tarafından tercih edildiğini belirtti.

Dünyanın büyük çoğunluğu tarafından tanınmayan ve ambargo uygulanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yatırım yapan yabancı ülkelerin başında da İsrail geliyor. Hafta arasını Kıbrıs'ta geçiren, hafta sonunda ise evine dönen, İsrailli firmaların çalışanları da, adadaki Yahudi Cemaati'ne kaynaşıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.