İyi niyetmiş. Tövbe tövbe

Yayın Tarihi: 13/06/18 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Mecliste iki gündür nisap sağlanamadığından Cumhuriyet Meclisi'mizin tek güne düşürülen yasama ve denetim görevleri de haliyle aksıyor.

Konu iki milletvekilinin yakınlarının rahatsızlanması.

Sağlık bu tabi, başka bir şeye benzemez.

Ancak muhalefetin, Meclis'te çoğunluğu bulunduğu için hükümet kuran iktidarın dörtlüsüne Meclis'te nisabı sağlaması için destek sağlamasını beklemek fazlasıyla saflıktır.

Tabi bu konuda sadece Halkın Partisi milletvekilleri televizyon ve sosyal medya sayfası gezip, muhalefetin iyi niyet noksanlığından bahsedebiliyorlar.

Diğer ortaklar vaktiyle aynı nisap kilitlemelerinde bir fiil rol aldıkları için pek ses edemiyorlar.

CTP vekillerinin yaylı kapılar arkasında Meclis katibinin, "Meclis yeter sayısı vardır Sayın Başkan" demesini bekledikleri ve sonra yerlerine geçtiklerine ben bile en az bin kere şahit olmuşumdur.

Ayrıca Zorlu Töre'nin hastane yatağından ambulansla nisap için Meclis'e getirildiğini de hatırlıyoruz.

Ama bu işler böyle yapılır. Meclis'teki yeniler bilmeyebilir ama iktidar ile muhalefet arasındaki ayrışma ve ilişki bu şekilde yürür.

Hükümet kurarken neden 26 sayısı aranır? Neden?

Hükümet kuracak olan parti ya da koalisyonların Meclisi çalıştıracak, açacak, içinden yasa çıkaracak çoğunluğa sahip olmaları için tabi ki. Bunu bilmek için eski vekil olmaya gerek yok.

Yoksa iyi anlaşan ve toplamda Milletvekili sayısı 15 olan CTP ile TDP neden hükümet kurmadı?

İyi niyetmiş.

Ben de bunu anlamıyorum.

Cumhuriyet Meclisi sanki siyasetin hunharca yapıldığı, siyasi rakiplerin halktan aldıkları temsiliyet oranına göre birbirleri ile çekiştikleri politik bir arena değil de, apartman yönetimi ya da spor kulübü yönetim kurulu gibi davranmanın manası nedir?

Dedik ya sağlık önemli bir mazeret. Sonuna kadar arkasındayım.

Ancak bundan önce sayısız kez YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı'nın iyi niyet gösterdiği ve neredeyse koalisyonun 'koltuk değneği' ya da daha kibar yakıştırma olan 'Koalisyonun 5'inci ortağı' muamelesi gördüğü vakalardaki mazeretler neydi?

Yani bu nisapsızlık ilk kez olsa ve muhalefet gözünüzün yaşına bakmasa anlayacağım. Ama ilk de değil. Belli ki rakam 27 ancak bazı nedenlerden dolayı 26'ya, zaman zaman da onun da altına düşebiliyor bu hükümet ne yazık ki.

Erhan Arıklı düne kadar iyi niyetli de, şimdi mi niyeti kötü oldu? Onu da merak ederim ayrıca.

Hele Ulusal Birlik Partisi ile ilgili Halkın Partisi vekillerinin sosyal medya ve televizyonlarda yaptıkları 'iyi niyetten yoksun' şeklindeki açıklamalar, acayip.

Kahve bile içmeyi reddettiğiniz bir siyasi partinin vekillerinden, topal kaldığınız gün sizi koltuk altlarınızdan kavrayıp gideceğiniz yere kadar taşımalarını beklemek daha da acayip bence. O kahveyi içseydiniz belki.

Bence ağlamayı keselim.

İktidar değil misiniz?

Muktedir olun o zaman.

Kükrerken, rüzgarınızdan ağaçlar devriliyor.

Bari ağlarken bir kenarda sessizce yapın.

İyi niyetmiş... Tövbe tövbe...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları