Eroğlu, Sertoğlu'nu nasıl destekleyecek?

Yayın Tarihi: 13/06/18 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Yerel seçimlerde ağır ağır son haftaya doğru ilerliyoruz. Yarışla ilgili her ne kadar net tahminler yapamasak da Lefkoşa Türk Belediyesi için konuşacak olursak özellikle Mehmet Harmancı'nın bu seçimleri önde götürdüğünü ifade edebiliriz. Bunun en önemli nedenlerinden biri de Harmancı'nın karşısındaki sağ oyların bölünmüş olması. Hani bunu kaç kez yazdık.

Hem UBP'nin hem de DP'nin güçlü adayları var. Yazının devamında hem UBP'nin hem de DP'nin yerel seçimlerde Lefkoşa'da aldıkları oylara bir bakacağız.

Ancak yeri gelmişken şunu söylemekte fayda var ki Demokrat Parti'nin Lefkoşa adayı Gencay Eroğlu'nun başarı grafiği hızla yükseliyor ve Hasan Sertoğlu'yla at başı gidiyor. Bunu nereden anlıyoruz peki. Gelin elimizdeki güvenilir bilgilere bir göz atalım.

Derviş-Gencay Eroğlu küs değiller

Hani uzunca bir süredir Gencay Eroğlu ile ailesi arasında bir gerginlik ve küslük olduğu konuşuluyor. Aslında buna gerginlik demeyelim de kırgınlık diyelim. Baba-kız arasında ya da kardeşler arasında zaman zaman böyle şeyler olabilir ama neticede konu aile oldu mu her ailede akan sular durur.

İşte tam da Eroğlu ailesinde böyle bir şey yaşanıyor. Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile kızı Gencay Eroğlu arasında oldukça yakın ve güzel bir temas var. Hatta hatta iddiaya göre aradaki bu kırgınlık çoktan kalktı ve Gencay hanım Eroğlu ailesi tarafından destekleniyor. Öyle tahmin ediyorum tüm aile bu desteğin içinde değil ama.

UBP içerisindeki üst düzey bir kaynağımdan aldığım bilgilere göre Derviş Eroğlu ile Gencay hanım mesajlaşıyor, konuşuyor, yakın istişare halinde.

İddia bu yönde. Eğer bu iddia doğruysa bu son derece güzel bir durum. Derviş beyin Kızı Gencay hanımı ne kadar çok sevdiğini iyi bilenlerdenim. Hali hazırda bir babanın hele hele kızını sevmemesi ya da ona kırılıp tavır yapması düşünülemez.

Üstelik de ailesine çok iyi babalık yapmış ve aslında duygusal bir karaktere sahip Derviş Eroğlu'nun.

Hiç unutmuyorum Gencay hanım bana konuk geldiğinde "babamla et ve tırnak gibiyiz, hiç et tırnaktan ayrılır mı ? Tabii ki babamı çok seviyorum" demişti ve gözleri dolmuştu bunu söylerken.

Sertoğlu, Akıncı'yı desteklemişti

Gelelim Derviş Eroğlu'nun Lefkoşa'daki yerel seçimlerde UBP'nin adayı Hasan Sertoğlu'nu gerçekten destekleyip desteklemeyeceğine. Her ne kadar Derviş bey Sertoğlu'nu destekleyeceğini açıklasa dahi bunun böyle olmayacağı tüm kulislerde konuşuluyor. Buna en önemli etken olarak ise 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Hasan Sertoğlu'nun Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'dan yana destek açıklaması ve Eroğlu'nu desteklememesi gösteriliyor.

"Bu alana yeniden Kıbrıs Türk gençliğinin dahil edilebilmesi için Sertoğlu'nun verdiği mücadeleyi destekliyorum" diyen Akıncı bu konuda atılacak adımlara da destek olacağını vurguladı.Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu ise kabulde yaptığı konuşmada hiçbir zaman siyasi bir amaç gütmediklerini belirterek "Ben Hasan Sertoğlu, arkadaşlarımla birlikte Cumhurbaşkanlığı seçimlerini ince eleyip sık dokuyup kararlarımızı vereceğiz" dedi".http://www.kibrispostasi.com/c41-SPOR/n142937-Akincidan-Sertogluna-destek

Keza KOP sürecinde de Eroğlu ile Sertoğlu'nun ciddi anlamda ters düştüğünü ve oldukça gergin durumlar yaşandığını hatırlıyoruz. Bu konuda detay vermeyeceğim.

Gelinen bu noktada kulislerde önemli sorular soruluyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisini desteklemeyen Sertoğlu'nu şu anki belediye seçimlerinde Derviş bey nasıl olacak da destekleyecek ?

Öte yandan KOP sürecinde ciddi anlamda ters düştüğü ve bu konuda dönemin UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'den bu konuda tavır koymasını isteyen Derviş Eroğlu, şimdi Sertoğlu'nu nasıl destekleyecek ?

İşte bu sorular son bir haftadır sıkça soruluyor ve Derviş beyin, gerçek anlamda kendi kanından canından olan kızı Gencay Eroğlu'nu değil de Sertoğlu'nu nasıl destekleyeceği merak konusu.

O günlerden bugüne ne değişti ?

Yarış Harmancı ile Eroğlu arasında olabilir

Bir kere ortada çok karmaşık bir denklem var. Bunu bir daha gözden geçirelim. UBP'nin adayı Hasan Sertoğlu. Daha önce de kaleme aldık; UBP tam anlamıyla Sertoğlu'nu desteklemiyor, çünkü aynı zamanda UBP Lefkoşa İlçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu'nun da adı belediye başkan adaylığında geçiyordu. Ancak Sertoğlu'na daha önceden söz verildiği için UBP Genel Başkanı Özgürgün bu sözünü günü gelince tuttu.

Tuttu tutmasına ama UBP şu an kurultay kavgalarıyla kaynıyor ve Temmuz sabahı UBP'de tam bir kriz yaşanacak. Öte yandan UBP'de aday olmayı düşünenler ekiplerine Sertoğlu'nu desteklemeyin talimatını çoktan verdi.

****************

Günün Sözü

Mutlu oImanın yolunu, karşıdakini mutlu etmek sanıyorduk. Yanıldık! Çünkü ne kadar mutlu ettiysek, o kadar yalnız kaldık…

Cemal Süreya

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.