Bu ahalinin zekâsıyla dalga geçmeyin

Yayın Tarihi: 07/08/18 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Çalışma Bakanı Zeki Çeler ile YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu arasındaki seviyesi dibin dibi konumundaki sosyal medya atışması, bu toplumun gördüğü seviyesizlikler silsilesine yeni bir rekor olarak kendini kaydettirmeyi başardı.

Her iki siyasetçi de gördükleri ilgiden memnunlar ki; bu tartışmayı devam ettirmek için ellerinden geleni yaptılar.

Biri yaptığı Baf Havalimanı hareketinin kendine tepki getireceğini bildiği gibi, destekçileri arasında da destek göreceğinden son derece emindi. O nedenle olay vuku buldu. Diğer taraftan da Zeki Çeler'e gösterilen tepkilerden payını almak için sürece dahil olmak isteyen YDP'li vekil Zaroğlu, fırsatı yakaladı ve Çeler'in dönüş biletini almayı teklif etti. Öyle diyorum ama ortada teklif falan yok. Dostum, kardeşim kibarlık takılarını kullanarak teklif görüntüsü altındaki, "Ona gelen tepkileri, destek olarak kendi haneme kaydedeyim" dürtüsüyle yapılan bir kendini ortaya atma eylemidir aslı.

Sonrasını biliyorsunuz.

O askerlik yaptı, diğeri yapmadı.

Biri kırıttı, diğeri sırıttı.

Yaşananlar tam manasıyla rezillik.

Neticede her şeyin bir sonu olduğu gibi, buna benzer seviyesi sıfırın altındaki sözüm ona siyasi tartışmaların da bir sonu olur.

Bu rezilliğin sonu ise geldi gelecek, hatta bitti derken bu sefer sürece kaşağı ustaları dahil oldu.

Tartışmayı kaşıyarak, aynen sönmeye yüz tütmüş mangala saç kurutma makinesi tutan ve "Bu mangalda birkaç şiş ve bir iki pirzola daha pişer" iddiasındaki doymak bilmezler gibi, "Bu tartışmadan biraz daha rezalet çıkar" diyerek tartışmayı kaşıyanları da gözden kaçırmamak lazım bence.

Konuya dönecek olursak, bir bakan tartışmaya neden olacağını bile bile insanların gözüne soka soka Baf Havalimanı'nı kullanıyor.

Ben de doğru bulmadım. Ama doğrusu yanlışı değil burada mesele.

Mesele bu bakanın yanlış görülen hareketini eleştirme ve bu eleştirilere cevap verme şekilleridir. Asıl yanlış olan ve de beni kızdıran da budur.

Bir yazımda yazmışımdır, "Ahalinin irfanına güvenin" diye. Bir başka ifadeyle, "İnsanlar aptal değil. Bilakis halk kitleleri totalde çok zekidir"

Yani eleştirileri yaparken kendinizi çok zeki zannedip, zekice olduğunu düşündüğünüz çıkışlar kullanmayın. Eleştirilere yanıt verirken de "alemin akıllısı benim" edasıyla yapmayın.

Ben aklı fena çalışmayan ortalama bir adamım. Zekâmla dalga geçilmesi belki de hayatta en kızdığım şeydir.

Halk kitleleri de çok kızar bu gibi kendini akıllı zannedip, ahaliyi aptal yerine koyanlara.

Kendinize göre siyaset yapacaksınız diye ahalinin zekâsıyla dalga geçmeyin.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları