Duru insan kimliği

Yayın Tarihi: 15/08/18 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Ruhlarımızı hapseden; dünümüzü, bugünümüzü, yarınımızı, tüm zamanlarımızı hatta hayatlarımızı hapseden, zihniyetler de gün gelecek kalmayacak. Yaşamlarımıza sıkıntı verenler her şeyi yapabilirler belki ama zamanın akışını durduramazlar.

Özgür insanlar olmayı, rüyalarımızı, hayallerimizi esir edemezler.

Irkı yüzünden bir milletvekili çıkıp kürsüden Kürtleri sınıflandırabilir, rengi yüzünden bir siyaha kendi ülkesinde, Afrika'da bir beyaz zulmedebilir, sırf kötüyü anlatan için i sanlara Yahudi ya da Ermeni gibi ırkları inciten hitaplar kullanılabilir, Mali'de açlıkla uğraşan, fakirlikle boğuşan insanlara bir ülke Fransa, bu yüzyılda bile sömürüye gidebilir, önce kışkırtan sonra Saddam'ı Kuveyt'e sokan ABD, Saddam'ı asabilir ya da Kuveyt'i eyaleti yapabilir, yüzlerce yıllık özgürlüğüne Tibet'e Çin, esaret getirebilir, Avrupa'nın ortasında bir Müslüman sırf inancı yüzünden dışlanabilir, elli yıl geçmiş bir savaştan dolayı Güney Kıbrıs'da bir Rum öğretmen çocuklara Türkleri intikam alınacaklar arasında gösterebilir, aynı adanın kuzeyinde parti rozetin nedeniyle biri seni ötekileştirebilir ya da dünyanın herhangi bir yerinde sırf tarafsız kaldığın için kötü niyetli kişiler seni kimliksizleştirebilir.

Oysa tarafsızlık, hakiki bir kimlik. Duru insan kimliği!

Ama hiç korkmayın.

Sahip olduğumuz tek şey hayallerimiz.Hayallerimiz, ideolojilerden, taraflardan sıyrılmış kalsa da, her şeyin temeli bu hayaller olacaktır.

Hiç korkmayın.

Her şeyi yapabilirler ama zamanı durduramaz ve onlar da yok olup giderler.

Sahip olduğumuz tek şey hayalleriniz olsun varsın. Hayallerimiz, her şeyin başlangıcı.

Mutlu günlerin hayalini kurun ve her şeyin en güzel olacağını hayal ederek katılın tarafsız ve bağımsız bir kültür yaratma mücadelesine.

Korkmayın.

Her şeyimiz, hiç kısıtlanmayan tek şeyimizdir hayallerimizdir.

Hayallerinize sahip çıkın!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları