İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

DP, TDP ve ÖRP'den tek aday

DP, TDP ve ÖRP’den tek aday

<P>Öğlen Ajansı Programı'nda Cem Kar'ın sorularını yanıtlayan Serdar Denktaş, Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Demokrat Parti'nin izleyeceği politikayı değerlendirdi. "DP 3'üncü adayı düşünüyor" dedi.</P>

Yayın Tarihi: 10/01/10 11:06
okuma süresi: 6 dak.
DP, TDP ve ÖRP&#8217;den tek aday
A- A A+

Canlı yayına telefonla bağlanan ÖRP Genel Başkanı Turgay Avcı ile TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı da DP ile mutabık kalabileceklerinin sinyallerini verdiler.

"CTP ve UBP'ye dur deme zamanı geldi"
Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, DP'nin Cumhurbaşkanlığı makamının partiler üstü konumu nedeniyle, herhangi bir parti adayına destek vermeyeceğini açıkladı. Denktaş; "CTP ve UBP'ye dur deme zamanı geldi" dedi.

Cumhurbaşkanlığı'na 3'üncü aday şart
Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Başkanı Derviş Eroğlu'nun cumhurbaşkanlığı seçimine aday olma olasılığı üzerine yorumda bulunan Serdar Denktaş; "CTP ve UBP'ye dur deme zamanı geldi. İki isme bakıldığında alternatifsizlik var. Bu Kıbrıs Türk halkının kaderi olmamalı. Bir 3'üncü aday olmalı. Devleti bilen Kıbrıs politikasını, geçmişini, bugününü bilen biri olmalı. Anayasaya uygun halkı kucaklayıcı biri olmalı" dedi.

Talat eşittir Eroğlu
Denktaş; "Talat'ın Kıbrıs'ın iç gelişmelerle ilgili herhangi bir müdahalesini görmüş değiliz. Kıbrıs sorununa odaklanmış gidiyor. Kendi gibi düşünmeyenlerin hassasiyetlerine önem veren bir tavır sergileyemedi. Cumhurbaşkanı olan kişinin halkı kucaklayabilmesi ve müzakereleri götürebilmesidir. Talat'a ve Eroğlu'na baktığımızda ikisi de düşüncelerimizde olumsuzdu. Birinin iç politikalarına, diğerinin dış politikadaki tavırlarına baktığımızda ikisi de aynı şekilde hareket ediyor" dedi.

Adaylıklarını gizlemeleri anlamsız
Serdar Denktaş, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Başbakan ve UBP Genel Başkanı Derviş Eroğlu'nun muhtemel adaylığı yanında başka adayların da ortaya çıkması gerektiğini vurguladı.

Denktaş şöyle konuştu; "Seçimde Eroğlu'na destek verip vermeyeceği sorusunu da Denktaş şöyle yanıtladı; " Bize aracılar vasıtasıyla destek verin. Nasıl olsa başka parti yok. Seçimden sonra sizinle koalisyon kuracağız dediler. Cevabımız nettir. Yokuz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar ortaklık kesin olmayacaktır. Bunu net olarak zaten söylüyoruz. Bu tür yaklaşımlarla hareket etmeyeceğiz. Diğer partilerden çağrılar var. ÖRP ile yüzeysel bir konuşmamız oldu. Bugünden itibaren hafta sonu temaslar kurarak TDP ve ÖRP partisiyle bir araya geleceğiz. Eğer bir isim çıkartırsak bunu bildiririz. Eroğlu ve Talat aday adayı. Onlara bu ismi söylememizin gereği yok ve aday olacakları belli olmasına rağmen saklanıp söylememelerini yanlış buluyorum. Anlaşıldığı gibi herkesin kendine göre hesabı kitabı var."

"ÖRP ile DP mutabık kalabilir"
Özgürlük ve Reform Partisi Başkanı Turgay Avcı da cumhurbaşkanlığı seçimine aday olabileceği yönünde sinyaller verdi.

Serdar Denktaş'ın konuk olduğu sırada programa telefon bağlantısı gerçekleştiren Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) Genel Başkanı Turgay Avcı da, ülkede Talat ve Eroğlu'ndan başka kimsenin cumhurbaşkanlığına aday olamayacağı düşüncesinin yanlış olduğunu vurgulayarak; "ÖRP olarak bir aday çıkartabiliriz. UBP'ye, hükümete, iktidara çağrı yaptık. Bizimle konuşun ortak kararlar verelim dedik. Maalesef bugüne kadar hiç bir açılım olmadı. O bakımdan artık yavaş yavaş kendi içimizde hareket etmemiz gerekiyor. Bir araya gelerek konuşmamız lazım. ÖRP ile DP mutabık kalabilir" dedi.

Denktaş'da mutabakat fikrini onayladı
Serdar Denktaş, Avcı'nın açıklamaları üzerine yaptığı konuşmada; "Arkadaşlarla temas kurup bir araya geleceğiz. Dolayısıyla böle bir açıklık olduğu sürece, önemli olan doğru bir isim çıkarmaktır. ÖRP ve DP aynı konu üzerine mutabıktır. Halkımız uyutuluyor. Hipnotize ediliyor. CTP ve UBP'ye artık durun deme vakti geldi. Doğru ismi tespit etmemiz sonucunda eğer halkımız onaylarsa başarıyla sonuçlanacaktır" dedi.

DP ile görüşmeye TDP'den de yaşil ışık

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı da canlı yayına gerçekleştirdiği telefon bağlantısında; "bir görüşme süreci var. Masaya sunulan önerilerden hiç birimizin haberi yok. Basından öğreniyoruz. Biz Cumhurbaşkanlığı noktasına baktığımızda, KKTC liderliğini, ortaya koyan erken çözümü arayacak olan bir ortak aday arayışımız var. Bir araya gelip konuşulur ama vizyonlarımızda ayrılıklar var. Gene de oturulup konuşulabilir. Erken çözümü destekliyoruz. DP'yle ilgili soru işaretleri, uyuşmazlıklar, farklılıklar var ama müşterek taraflarımızı ön planda tutup mutabık bir karar almalı ve çıkış noktasını bulmalıyız. Konuşmaya ve görüşmeye açığız" dedi.

Renkli bir seçim olacak
Çakıcı'nın açıklamaları üzerine yorumda bulunan Denktaş; "Çakıcı ve Avcı'nın konuşmaları üzerine önce prensipte anlaşacağız. Öne sürülecek isim kazanırsa demokrasi kazanmış olur. Bir gömlek daha üste çıkmış, bir sınıf daha atlamış olacaktır ve bu beni çok heyecanlandırır. Bundan herkes ders alır. Ortak hareket etmenin güzelliği budur zaten. El elden üstündür diye boşuna dememişler. İnsanlar işte bu diyecek. Yeter ki doğru adayı tespit edelim ki inanıyorum bulacağız o ismi. Bu makam rekabeti Cumhurbaşkanlığının çantada keklik olmadığını göz önüne seriyor. Renkli bir seçim olacak" dedi.

Starkıbrıs:
Haber: Arzu Karakurt

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.