Hatalı ve zararlı kararlardan vazgeçilmeli

Yayın Tarihi: 19/08/18 10:19
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Seçimle işbaşına gelen siyasiler, tüm ülkeyi ilgilendiren konularda alacakları kararlarda kişisel ideoloji ve saplantıların etkisinde kalmamalı.

Tüm kararlarının, zararlarının, yararlarının, etkilerinin ve sonuçlarının neler olabileceğini mutlaka peşinen dikkate almaları gerekir.

Örneğin son ekonomik önlemler paketinde yer alan 'Çalışma ve ikamet izni ile ülkemizde yaşayan ailelerin çocukları için asgari ücretin %5'i kadar vergi alınması ve elde edilecek gelirin eğitim harcamalarında(kuruluşlarında) kullanılması' kararının isabetli olmadığı ve ülkemizin genel çıkarlarına hizmet etmeyeceği görüşündeyim.

Halen ülkemizde düz işçi ve sanatkar gereksinimi, başta uzak doğulular olmak üzere Afrikalı öğrenciler, Türkiyeli soydaşlarımız ve Türkmen emekçiler tarafından karşılanıyor.

Kıbrıs davasında nüfusun değer ve öneminin takdir edilmemesi ve ülkemizdeki iş yaşamının izlenip umursanmaması nedeniyle, yakın geçmişte baskılarla çok sayıda Türkiye'li soydaşımızın ülkemizden kaçması sağlanmıştı.

Devletten maaşlılar, siyasiler ve usta işi tamirat yaptırmayanlar, belki farkında olmayabilir. Fakat ülkemizde halen sıvacı, duvarcı, inşaat demircisi, kalıpçı, tesisatçı, mermerci, fayansçı, marangoz ve benzeri usta ve düz işçi bulmak oldukça zordur.

Son ekonomik pakette yer alan çalışma izni ile ülkemizde ailesi ile yaşayan işçilerden asgari ücretin %5'i kadar yani yaklaşık her çocuk için 130 TL vergi alınması kararı; ülkemizde doğan, okullarımızdan mezun olan çocukların da aileleri ile kaçırılmasını zorlayacak.

Çünkü genellikle ülkemizde ailesi ile birlikte olan yabancı uyruklu işçi ve sanatkarlar Türkiye 'li soydaşlarımızdır. Zaten kazançları yetersiz ve geçim zorluğu içinde olan kuzeyli emekçilerden bir de her çocuğu için yaklaşık 130 TL vergi alınması kaçmalarını sağlayacak.

Sonuçta, ülkemizde usta sıkıntısı daha da artacak ve bu alanlarda hizmet alanlar daha yüksek ücret ödemek zorunda kalacak. Tamirat yapmak zorlaşıp pahalılaşacak, böylece kırılan dökülen olduğu gibi bırakılacaktır.

Aslında eğitim kuruluşlarına el gelir elde etmek için kuzeyli soydaşlarımızın çocukları için ek vergi alınması, en son akla gelmesi gereken bir önlemdir.

Çünkü böyle bir verginin, asgari ücret alan ve geçim zorluğu içinde olanlardan alınması ne solculuk, ne de insaf ölçüleri ile açıklanamaz.

Eğitim kuruluşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için gelir elde etmek isteniyorsa, bunun lüks harcama yapanlardan alınması daha adil ve insancıl olacaktır.

Bir çok kişi gibi ben de daha çok kuzeyli soydaşlarımızı etkileyecek olan çocuklar için vergi alınması kararının, hiçbir mantıklı gerekçesi olmadığı görüşündeyim . Zaten bir çok kişi bu kararla ülkemizde kalan az sayıdaki kuzeyli soydaşlarımızın da kaçırılmasının amaçlandığını ileri sürmektedir.

Halen düz işçi piyasasındaki talep, kaçak ve asgari ücretin çok altında çalıştırılan Afrikalı öğrenciler tarafından karşılanmaktadır.

Ancak Afrikalı öğrenciler, işçi olarak çalışarak gelir elde ettikleri için, okul duhuliyesi ve geçimleri için ülkemize para getirmemekte ve ekonomimize katkıları olmamaktadır. Uzak doğulu işçiler ise, kazandıklarından bir kısmını dövize çevirerek ülkelerine göndermektedir.

Öte yandan ailesi ile ülkemizde yaşayan kuzeyli soydaşlarımız, tüm kazançlarını yine ülkemizde harcamaktadırlar. Böylece devlete vergi de verirler.

Sonuç olarak halen ülkemizdeki çalışma hayatını ayakta tutan kuzeyli soydaşlarımızı kaçırmak yerine , kalmalarını kolaylaştırıcı önlemler alınması daha akılcı ve isabetli olacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.