VADİLİ
okuma süresi: 16 dak.

Vadili`deki çocuk parkı sorunu halen devam ediyor

Vadili`deki çocuk parkı sorunu halen devam ediyor

<p>19 Aralık 2009`da Vadili`deki çocuk parkı sorununu haber yapmıştık. Aradan 28 gün geçmesine rağmen sorun halen devam ediyor. Vadili sakinleri ve yurt dışında yaşayan Vadilililer konuya hassasiyetlerini korudular ve Kıbrıs Postası`na onlarca mesaj gönderip konuyu yeniden gündeme getirmemizi rica ettiler.</p>

Yayın Tarihi: 17/01/10 09:40
okuma süresi: 16 dak.
Vadili`deki çocuk parkı sorunu halen devam ediyor
A- A A+

Vadili'de belediye tarafından yapılan ancak izinsiz ve kaçak olduğu gerekçesiyle mahkemenin yıkım emri verdiği çocuk parkının yıkılmasına karşı çıkan köylüler imza toplayarak Başbakanlık, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı, Gazimağusa Kaymakamlığı ile Vadili Belediyesi'ne iletmişlerdi.

200'ü aşkın imza toplayan Vadilililer adına dün yazılı bir açıklama yapan Mahmut Özer, park ve dinlenme yerinin yıkılmasını istemediklerini; buna çok ihtiyaçları olduğunu belirtmişlerdi.

Vadili'de yaklaşık bir yıl önce Vadili Belediyesi'nin yaptırdığı çocuk parkının yıkılmaması için 8 Aralık'ta eylem yapılmış, Vadili Belediye Başkanı Şahin Sapsızoğlu da eylem üzerine yıkımı durdurmuştu.

Sapsızoğlu, "izin sonradan gelir" düşüncesiyle parkı yaptırdıklarını, ancak yaklaşık 60 kişinin imzasıyla parkın kaldırılması için bazı kişilerin Gazimağusa Kaymakamlığı'na başvurduğunu ve olayın mahkemeye taşındığını anlatmıştı.

Kıbrıs Postası`na konuykla ilgili gelen mesajların bazılarını aşağıda okuyabilirsiniz;

Yorum Sayısı: 28
necmettin kaplan - vadili 17 Ocak 2010, Pazar 09:31
sayın orhan abi o basın toplantısımıdır basın açıklamasımıdır her neyse onu bende merakla bekliyorum bizzat orda bulunacağım ki doru sözlerini tastik etmek vede eksik anlattıklarını tamamlamak için.
ORHAN SAPSIZOĞLU - VADİLİ 16 Ocak 2010, Cumartesi 21:42
1975 YILINDA KIBRISI VATANIM BİLİP BURAYA TAŞINDIM.CANLA BAŞLA MÜCADELE EDİP ASKERLERİMİZİN BİZE ARMAĞAN ETTİKLERİ BU CENNET VATANIN HER KARIŞINI DAHADA GÜZELLEŞTİP YARININ GELECEĞİ OLAN ÇOCUKLARIMIZA DEVİR ETMELİYİZ.ŞU ANKİ GÜNEYDE KOMŞUMUZ OLAN RUMLAR KENDİ MALINI BIRAKIP GİTTİĞİNDE TASALANMAZKEN.BU YERLER HİZMETLE DEĞERLENDİRMEK İSTENİRKEN.KENDİNİ VADİLİ Lİ SANAN HASAN AĞA AÇIKCA KUYRUK ACISINDAN DOLAYI HİZMET YAPILMASINA KARŞI ÇIKIYOR.RUM BİLE ESKİ ARAZİSİNE YAPILAN HİZMETTEN MEMNUNKEN.SEN NEDEN KARŞI ÇIKIYOSUN YOKSA BUNUN SEBEBİ YENİLGİMİ.SEN 60 İMZA İLE GAZETEYE ÇIKIP TA ŞOV YAPARKEN ŞİMDİLİK 200'ÜN ÜZERİNDE YIKILMAMASI İÇİN ATILAN İMZALARIN HİÇMİ ÖNEMİ YOK. ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SONU YAPACAĞIN İTOPİK BASIN TOPLANTINDA EN ÖN DE BULUNACAĞIM..BEN SENİ ZAMANINDA BÖYLE BİLMEZDİM,KARŞI TARAFA GEÇİNCE GERÇEK YUZUNU GÖRMEYE BAŞLADIM.FAZLA KALMADI BİR KAÇ AY SONRA HALKIN ÜZÜNTÜSÜNÜ KAPILARINA GİDİNCE ANLAYACAKSIN..HALKMI GALİP GELECEK? YOKSA SEN Mİ? O ZAMAN GÖRECEĞİZ.
tacettin kaplan - vadili 16 Ocak 2010, Cumartesi 18:22
vadili sakini olarak bazı siyaset yaptıkığnı sanan küçük beyinlilerin beyinlerinin sulandığının kanısına varmış bulunmaktayım. bu küçük beyinliler bu parkı yıkırdıktan sonra ellerine ne geçecek çok merak etmekteyim uzun lafın kısası çok şiddetle bazı yıkılmasını isteyen varlıkları kınıyorum. ayıplıyorum.
vadili - vadili 16 Ocak 2010, Cumartesi 18:22
vadili olarak bu hasan ağa ve ekibini siyaset anlayışını kınıyorum vede ayıplıyorum.
tacettin akplan - -vadili- 16 Ocak 2010, Cumartesi 18:21
BENDE BİR VADİLİ OLARAK BU KIRİZ OLARAK ADLANDIRILAN PARKIN YIKILMASINA KARŞIYIM.ANLAMAKTA ZORLANIYORUM KİME NE ZARARI OLDU BU PARKIN KİME BATTI? BİRİLERİ SİYASİ AMAÇ UĞRUNA BAZI (SAFLARI)KOBAY OLARAK KULLANIYOR KOBAYLARDA SAZAN GİBİ ATLIYOR BUMU SİZİN SİYASİ ANLAYIŞINIZ? ÇOCUKLARIN ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAK.?ŞU KADARINI SÖLEYİM Kİ BUGÜN BU PARKIN YIKILMASI İÇİN MEDYADA GAZETELERE DEMEÇ VERENLER UNUTMASIN Kİ YARIN SEÇİM VAR YİNE BU İNSANLARIN YANINA GELECEKSİNİZ NE YÜZLE TABİ YÜZÜNÜZ VARSA .BİRDE DİYOR Kİ 60 İMZA YAPILMASIN İSTEDİ DİYOR UTANMAZ PEK HALA (200) ÜN ÜZERİNDEKİ YIKILMASIN DİYEN İMZALAR VAR ONLARDAN NEDEN BAHSETMİYORSUN? EYYY ÇOK BİLMİŞ...
koray altay - konya 16 Ocak 2010, Cumartesi 18:21
kıbrısta ve vadili de bulunmuştum ve o parkın yapıldıgı yerin eski halini biliyorum şimdiki halini gördün tek kelime ile mükemmel olmuş. yapanlara ve sebep olanların eline sağlık dicem ama sanırım geri yıkılıyormuş. yıkım kararını verenlerden vede yıkılmasını isteyenleri ŞİDDETLE kınıyorum bir İNSAN olarak. yapılış bir hizmetin yıkıldığı nerde görülmüş? adeta insanlık ayıbı siyasi amac uğruna çocukların geleceği ile umutları ile kimsenin oynamaya hakkı yoktur.ben konyada yaşamama ragmen bu konu7dan oldukca rahatsız oldun sankide yapan ayrı bir milletin İNSANIY mış gibi yıktırmak istiyorlar çok ayıplıyorum.
BEMS - VADİLİ 16 Ocak 2010, Cumartesi 15:46
SİYASETİN VADİLİDE GİTTİKCE ŞİDDETLENMESİ.BAZILARININ KUYRUK ACISI.BAZILARININ BU YAPTIĞININ DOĞRU SANMASI HİÇ KUŞKUSUZ SEÇİM ZAMANI KAPIMIZA GELDİKLERİNDE EN DOĞRU CEVABI ALACAKLARINDAN EMİNİM..AYRIM YAPILDIĞI SÖYLENİYORMUŞ.EE BIRAKIN ONUDA BAŞKAN DÜŞÜNSÜN...O OKADAR GERİ DÜŞÜNCELİ OLSAYDI EN AZINDAN ŞİMDİYE KADAR YAPTIĞI YATIRIMLARI YAPMAZ ESKİ BAŞKAN GİBİ SADECE O KOLTUKTA OTURUR..PARASINI ALIRDI..FAZLA KALMADI HAZİRAN GÖZ AÇIP KAPAYINCAYA KADAR GELİR O ZAMAN GÖRECEYIK EZİKLER.
mancester - london 16 Ocak 2010, Cumartesi 15:45
gerçekten çok ayıp bi olay.bir kaç kere gazete ve tv den görmüştüm.ne olacak be sanki elalemin yerine yapılmış gibi.tek sorun sadece izinmi.böyle şeylere izin sorunu mu çıkarılır allah aşkına..bizim geleceğimizi teslim edeceğimiz yavrulara böyle kötuluk yapılırsa kusura bakmayın teslim edeceğin vatana düzgün bakmazlar..1 kaç kişi ile konuştum vadili den..ne dir ama daha kuyrunuzdaki acı..kentleşmeye adım atmaya çalışılırken kendini bilmezler herşeyi kösteklemeyi düşünüyor..eğer siyaset kaybedince kazananı yok etmekse kusura bakmayın burda kazanan sizin sayenizde sizleri kaybettiriyor haberiniz olsun.eğer gururuna yediremiyosan kaybetmeyı secimler geliyomuş koyarsın adaylığını bakalım bu sefer kazanabiliyormusun.kazanırsanda eminim şimdiki başkan sana böyle bişey yapmaz çünkü gördüğüm kadarıyla.terbiyeli ve yenilikçi bir başkan Dr. yada başka bişey olmakla onun yaptıklarının önune asla geçemezsin.
hasan sapsızoglu - vadili 16 Ocak 2010, Cumartesi 15:45
köyde kına dagıtmak gerekecek dar ve ezik kıskanç beyinliler biryerlerine kına yaksınlarr
dar ezik kıskanç beyinlii insanlar - lefkoşa 16 Ocak 2010, Cumartesi 15:45
arkadaşlar avrupalı ve türkler arasındaki far avrupalı onun var o yapmış benimde olsun ben daha iyisini yapayım diye çalışır. biz türkler benim yok ben yapamadın onunda olmasın oda yapamasın diye baltalar kötüler yıkar.aradaki fark budur eski belediye başkanı ve meclis üyeleri bu gibi güzellikler yapamadıklar için yapılanıda kıskanmakta ve yıkmakta haklıdırlar lütfen bu arkadaşları hor görmryin bunların kapaitesi bukadar dar beyinli kıskanç beyinli ve cocukların gelecegini kıskanan partizann bunlarr
orhun sönmez - dörtyol 16 Ocak 2010, Cumartesi 10:41
Hizmetsizliğin çocukların insanların düşünülmediği bi zamanda ve dönemde çıkıp bi indan çocukları insanları hizmeti düşüp bişeyler yapmaya çalışınca GÖZE batar tabi Şshin bsşksn sende diyer siyasler gibi yapman gerekmiş seni de kendilerine benzetmeye çalışıyolar yazıklar olsun nereye gisiyor memleket..
yazık anlamsız Gys - vadili 16 Ocak 2010, Cumartesi 08:46
Gerçekden yazık bu memleketde okadar çözülmeyi bekleyen sorun varken böyle mahkeme kararları bukadar kolay çabuk alınmazken ne oldu birden de bu park için bukadar çabuk hareket edildi koskoca siyasiler koskoca kenidni bilmez kendini vadilili zannedip her iyi şeyi kösdekleyen insanlar bugünün yarını var seçim zamanı gene geleceksiniz o mahalelere gene gireceksiniz gelin bakalım...
HÜSEYİN ÇAĞMEL - VADİLİ 16 Ocak 2010, Cumartesi 08:46
köyümüze yapılan bu güzel hızmetin yıkımı çok yalnışdır bu bır kişinin ortalığı karışdırması dır köyümüze yapılan hızmet siyaset ugruna yıkılmasını sayın liderlerın de bu oyuna alet olmaması gerekır gereken ilgiyi gösdereceklerine ınanırız bu yalnış karardan vazgecılmesını temenlı ederım
yazık anlamsız Gys - vadili 16 Ocak 2010, Cumartesi 08:46
Gerçekden yazık bu memleketde okadar çözülmeyi bekleyen sorun varken böyle mahkeme kararları bukadar kolay çabuk alınmazken ne oldu birden de bu park için bukadar çabuk hareket edildi koskoca siyasiler koskoca kenidni bilmez kendini vadilili zannedip her iyi şeyi kösdekleyen insanlar bugünün yarını var seçim zamanı gene geleceksiniz o mahalelere gene gireceksiniz gelin bakalım...
halk - kibris 16 Ocak 2010, Cumartesi 08:46
avrupada cocuguna vursan mahkemeye cikarir . cocugunnu uzsen mahkemelik olun. ama bizim kibrisimiz okadar geri kaldi ki cocuk parkini yikarak cocuklari uzmeye caliisr ancak .tum sorunlar bidi cocklarla kavgaya tutustu lar artik. bu parki yikarak ancak karsiniza o gelecegi alacaksiniz unutmayin bunu ..
necmettin kaplan - mağusa / vadili 16 Ocak 2010, Cumartesi 08:45
öncelikle sizlere çok tşkür ediyorum böyle önemli bir konuyu ele aldınız için ülkemizde ölesine yasa dışı işler gayrı yasal yapılanmalar var iken büyüklerimiz minicik çocuklar için yapılmış parka göz diktiler. kaldıki birde diyoruz güney kıbrısla rekabet edeceğiz biz bu hade kendimizle bile rekabet edemiyoruz ki komşumuz ile edelim. vadilide yaşayan duyarlı bir vatabdaş olarak nu konuyu çıkmaza sokan sayın hasan ağayı şiddetle kınıyorum
mahalle - vadili 15 Ocak 2010, Cuma 23:41
bu park mahellemize yeni bir guzellik yeni bir goruntu kazandirdi. 3-5 kurus icin yada birazcik daha fazla arazi alabilmek insanlarin bu yaptigina serefsizlik denir adilik denir ve daha neler neler denir ama ben buraya yazmaya musait gormuyorumm. imzayi toplayanlar zannetmesinler ki o park yikildiginda o arsanin bir hayrini gorecekler. mahellemizin goruntusunu deistirdi gibi bisey o park.
A Ozalkan - Londra 15 Ocak 2010, Cuma 23:35
Bu sadece bir park, yapilmis bi kere yikilmasi hos olmaz. Ustelik buyuk bir yerde degil parki yikip yerine baska ne yapabilirlerki. Sonuc olarak sadece cocuklar uzulecek. Park'i yiktirmark isteyenlerinde dusuncesini anlayamiyorum, bu kadar zaman bos arazi batmamisda cocuklarin eglenebilecegi ufacik parkmi batmis. Kibrisdaki cocuklarin gelecekleri bile dusunulmuyoki cocukluklari dusunulsun.
wanted - wadili 15 Ocak 2010, Cuma 23:35
parkın yıkılmasını kesınlıkle ısdemıyoruz bunu gereken yere acıl bi sekılde bıldırılsınn yapılan bir emek dökülen bunca para we en onemlısı koyumuzun cocuklarına oyun parkının yıkılması cok sacma yardımcı olun ltfn
kibrisli - londura 15 Ocak 2010, Cuma 23:35
kibrista okadar sorun varken kalkip park ile ograsmak cok sacma bence once diger sorunlara bakilsa daha iyi olacak cocuklarin kiracaginiza aglatacaginiza o kucucuk parki dahada guzel nasil yapacam diye dusneceklerine butun umitlerini kiran bu acimasiz cani insanlari sidetle kiniyorum ...
mustafa mandirgalı - vadili 15 Ocak 2010, Cuma 23:25
bu ülkede neden işler sırtını xxx partiye dayayan kişilere göre düzenleniyor yapılacak okadar çok iş varken neden gözler bu parkta bunu önce orda oynayan çocuklara anlatsınlar anlatabiliyorsa kendini bilmez birkaç kişi ki onlarında çocukları orda oynuyor!! bunu nasıl englleyebilir !!!alsınlarda kına yaksınlar ....
digdem ozalkan - londra 15 Ocak 2010, Cuma 23:25
O park cocuklarin vadilideki eglencesidir ne olursa olsun cocuklar icin yapilmistir simdi kalkipta o parki yikmak niye ! buna siddetle karsi cikiyorum duzeltilmesi gereken onlarca sey varken neden cocuk parkini yikma istegi duyuluyor anlamiyorum buna siddetle karsi cikiyorum hic kimsenin cocuklarin eglencesini parkini elinden almaya hakki yoktur bunu yapmak isteyen insanlari da KINIYORUM....
fatos - magosa 15 Ocak 2010, Cuma 23:24
tüm cocuklugum vadilide gectı su anda parkın bulundugu yerdede moloz yıgınları vardı kendımı bıldım bılelı... ılgımı ceken park yapıldıkdan sonra mı mıletın aklına geldı orası hayret.gelecek ıcın bıseyler yapmak ıstıyorsak burdan baslmalıyık bence gec kalındı ama bılmıyorum... sadece uzuluyorum degısmeyen kendını yenılemeyen ınsanlarımız ıcın.....
necmettin kaplan - mağusa / vadili 15 Ocak 2010, Cuma 23:24
öncelikle sizlere çok tşkür ediyorum böyle önemli bir konuyu ele aldınız için ülkemizde ölesine yasa dışı işler gayrı yasal yapılanmalar var iken büyüklerimiz minicik çocuklar için yapılmış parka göz diktiler. kaldıki birde diyoruz güney kıbrısla rekabet edeceğiz biz bu hade kendimizle bile rekabet edemiyoruz ki komşumuz ile edelim. vadilide yaşayan duyarlı bir vatabdaş olarak nu konuyu çıkmaza sokan sayın hasan ağayı şiddetle kınıyorum
raziye taşdemir - lefkoşa 15 Ocak 2010, Cuma 23:24
bu yıkıma bende çok karşıyım bu dünyada herşey çocuklar içindir lütfen bir çocuğun sevincini aklınıza getirin ne güzel bir duygudur onun için birde ağladığını düşünün ne kötü çocuklar bu dünyanın neşe kaynağıdır çocuklarımız ağlamasın hep gülsün diyorum
z - londura 15 Ocak 2010, Cuma 23:05
oyle yada boyle ne sekilde kim yapmisa yapmis sonucta cocuklarimiz iicn yapilmis birsey bu arkadsinda dedigi gibi milet avlu keser garaj yapar ev kalirir kacak 1 avuc yerimi cok gurdunuz o cocuklara bu sekildemi ielerlemeyi dusnuyorsunuz milet oturdugu yerde forsnu kulansin ozaman hukmet ne durur oda biraksin halk nasil olsa forsala herseyi yapar kanuna gerek yok ki baksana biz bu sekilde hic bir yere gelmeyiz hukumet uyansin artik haksizliklara son versin cocuklara yapilan her yanlis sizin geleceginize yaptiginiz yanlislardir bu sekilde bu gunlere geldik daha kutuye gitmeden bir son verin tesekurler .....
LONDRALI - U,K 20 Aralık 2009, Pazar 11:32
BU VADILIDEKI COCUK PARKI
TURKIYE USULU GECEKONDU - GUNDUZKONDU COCUK PARKIYDI HERHALDE ..
hasanoglu - londra 19 Aralık 2009, Cumartesi 18:36
BU PARK GIBI KKTC,DE YUZLERCE VEYA BINLERCE ORNEK VAR VE ONLAR COCUK PARKI DEGIL ,EVLER,GARAJLAR VS.LER GITSINLER ONLARI ONCE YIKSINLAR BAKALIM SIKIYSA.
KANUN VARSA BU KANUN HERKES ICIN OLSUN .BAZILARINA ISLEYIP BAZILARINI ES GECMESIN,BILMEM ANLATABILDIM MI ?

19 Aralık`ta yayınlanan haber >>>

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.