İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Güzelyurt'ta sel felaketi

Güzelyurt'ta sel felaketi

Güzelyurt Bölgesi'nde yağan yağışlar sonucu ciddi bir sel felaketi yaşandı.Can kayıbı yok ancak zarar büyük.Bölgede yoğun yağışlar sonrasında Rum kesimindeki Astromerit Barajının kapaklarının kontrolsüz açılması sonucu tam anlamıyla bir felaketi yaşandı.Birçok evi su bastı, çok sayıda araç sel sularında sürüklendi.

Yayın Tarihi: 19/01/10 02:17
okuma süresi: 2 dak.
Güzelyurt'ta sel felaketi
A- A A+

Başta Bostancı olmak üzere, Güzelyurt ve Akçay' sular altında kaldı.

Vatandaşlar evlerine dolan sular karşısında çaresizlik içerisinde yardım çağrısında bulundu.

Meclis eski Başkanı Fatma Ekenoğlu, BRT'nin canlı yayınında telefonda konuşurken evini su bastığını söyledi ve çaresizlik içerisinde olduklarını bildirdi.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ise BRT'de sel baskını altında olduklarını belirterek acil yardım çağrısı yaptı.

Sabah saatlerine doğru suların dere yataklarına yönlendirilmesi ve denize akmasının sağlanmasının ardından bölgedeki durum kontrol altına alındı.

Bu arada bugün gerçekleşmesi beklenen ve Eroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanacağı UBP parti meclisi toplantısı da yaşanan felaket nedeniyle ertelendi.

Başbakan Derviş Eroğlu, "Şimdi yaraları sarma zamanı" diyerek, önceliğin yaşanan felaket sonrasında ortaya çıkan durumda yaraların sarılması olduğunu söyledi.

Öte yandan Lefkoşa'da Sanayi Bölgesi ve Taşkınköy'de Metropol yoluyla Devpa Supermarketin bulunduğu bölge sular altında kaldı.

Lefkoşa Devlet Hastanesi de su baskınından etkilendi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.