Araştırma Komitesi Ergenekon'a var da FETÖ'ye yok mu?

Yayın Tarihi: 26/11/18 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Kıbrıs, Türkiye'deki derin devletin 50'lerin ortalarından beri laboratuvarı oldu…

Özel Harp Dairesi aracılığıyla Kıbrıs'ta bir nevi önce test edildi.

"Kurtarılmış Bölge" Kıbrıs'ta her şey, en evvel "milli" idi ve Türkiye'nin terör listesine giren ilk örgütün adı da EOKA olmuştu…

NATO konsepti önce burada çığırından çıktı, sonra Türkiye genelinde uygulandı.

Transatlantik darbecilerin "biricik" aparatı FETÖ için tüm bunlar muhteşem bir malzeme idi.

Fikren içi de zinhar boş değildi.

Gerçeğe ayağını basan bir yalan vardı ortada.

Hatta hakikata…

Bu yüzden herkes yuttu!

İşin özü ve mutfağı "Seferberlik Tetkik Kurulu" olunca dönemin Ergenekon dalgası Kıbrıs'ta çok konuşuldu ve çok çeşit siyasi dalgalanmalara sebep oldu.

Kozmik Oda'da kaydı sık geçen "1 numara" çok sıkıya düştü.

**

CTP ve temsil ettiği kesimler Türkiye uzantılı bu yapılardan en çok mağdur olanlar oldukları için tüm bunlara "atlamaları" normaldi ve beklenirdi.

Öyle de oldu.

Zaten "Ergenekon" adı direk Kıbrıs bağlantılı idi.

Ontolojisi de "Mücahitlik"ti.

17-25 Aralık sürecinde, Karantina 'da, bu sütunda çok yazdık.

Dönemin Başbakanı Soyer'in Saray Otel'deki basın toplantısı ve Zaman Gazetesi'nin sürmanşetleri bilinir…

Mehmet Ali Talat, Erdal Güven'in kaleme aldığı O ünlü kitapta "KKTC'deki seçimlere yakın bir dönemde Ergenekon bombasının patlaması yani Türkiye'deki karanlık güçlerin KKTC'deki seçimlere geçmişte müdahale ettiğini ortaya koyan belgelerin basına sızması CTP'nin bir mizanseni miydi, doğrusu Cumhurbaşkanlığı makamından baktığımda bunu göremiyorum" der.

İbretliktir!

**

FETÖ ile sadece polis, yargı, bürokratik-idari ve siyasi yargı kararları ile mücadele edemezsiniz. Ezoterik beslemelere açık bir tür "biyonik robotlara" dönüşen örgüt mensuplarının her kesimden, meslekten profesyonel orduları var…

FETÖ'nün aralarında bugüne kadar ne adını duyduğumuz ne de bayrağını görmüş olduğumuz yüz elliye yakın ülkede temel prensipleri "bizden adamlar her yerde olmalı" yaklaşımı ile "bakan kulisi" yaptıklarını biliyoruz.

"Yavru" denen "vatan" da mı organize olmamışlar?

Paralel devletin "yavrusu" yok mu?

FETÖ'nün "yavru-vatanı" pas geçtiğini düşünenlere "saf" bile denemez.

Kıbrıs, FETÖ'nün aynı zamanda bir dış politika mecrasıdır ki Türkiye'de dahi henüz tam olarak –özellikle son on yılda- Dış Politikada ne denli "etkili"ya da "belirleyici" oldukları bilinmiyor.

Her coğrafyada "politika" gütmek için örgütlenen FETÖ, KKTC'de kesinlikle kavranmış değil.

Bu yüzden de Türkiye'nin en üst düzey isimleri ülkemizi kast ile "biliyoruz ama yargılayamıyoruz" diyorlar…

**

FETÖ Türkiye'de sahneye çıktığında KKTC'nin Ergenekon sığınağı olduğunu savunan, aktif siyasetteki isimlerin Ergenekonla ilintili olduğunu açıkça söyleyen, Mecliste konuyla ilgili Araştırma Komitesi kuran, basın toplantıları tertipleyen hatta bunu seçime yakın bir dönemde propaganda aracı olarak kullanan CTP, bugün FETÖ ile mücadele konusunda oldukça silik bir görünüm sergileyen hatta FETÖ'yü terör listesine bile bin bir güçlükle alan UBP'nin ardından iktidara "Başbakan" olarak geliyor ama Ergenekon'a gösterdiği hassas refleksi FETÖ için gösteremiyor!...

Yani CTP mesela neden FETÖ konusunda hala Mecliste bir Araştırma Komitesi kurmuyor?

Soru budur.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.