"Kaşıkçı" gazeteciliği

Yayın Tarihi: 30/11/18 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

"Kaşıkçı" gazeteciliği

Kaşıkçı cinayeti tüm yönleri ile literatürlük.

Yer, zaman, mekân, usul ve algının yön değiştirmesi gibi birbirinden bağımsız "ilkler"ve garâbetler içeriyor.

Herkes hemfikir ki hadise küresel aktörlerin, bölgesel hesaplarında yaşadığı çok yönlü gerilimin de bir yansıması, patlaması…

Tüm bunları da Türkiye'yi de hedef alan bir taşta çok kuş hesaplı "başarısız bir istihbarat operasyonu" olduğu –yine Türkiye sayesinde-ortaya çıkabildiği için konuşabiliyoruz. Bilindiği gibi yalancı, yalanı atmayı başaramayana denir. Gerçek yalancılar hakkında bir fikrimiz yoktur.

Kaşıkçı olayı başarılı bir operasyon olsaydı malum elçilikten çıkan dublörünün Türkiye'nin başına açacağı olası işleri bu noktadan tahmin etmek mümkün bile değil.

**

İki şey, bilhassamerhum Kaşıkçı hakkında başından beri yanlış telaffuz ediliyor.

İlki Kaşıkçı'nın "Gazeteci" olduğu…

İkincisi "Suudi Rejimine Muhalif Bir Gazeteci" olduğu…

Bunu soran oldu: Suudi rejim kötüdür, yanlıştır demişliği var mı Kaşıkçı'nın?

Öyle olsa Arap Baharı konseptinin CIA adına bir aktörü, bölgede yalnızca medya alanında değil, başka kategorilerde de idareci bir ismi olmazdı yaşarken.

Ortadan kaldırılması için yalnızca Suudi ailesi hakkında bildikleri ve ilişki ağı fazlasıyla yeterli olan Kaşıkçı'nın gazeteciliği ise Batıda istihbarat daire başkanlıklarına, Ortadoğu'da ise kırk yıldızlı istihbarat şeflerineüstelik yıllarca ve en kritik dönüşüm dönemlerinde danışmanlık yapmadan, yani neredeyse adeta güvenlik bürokratı olmadan evvel kişisel mazisinde kalmış bir hatıraya benziyor.

Brexit ardından Çin'le yeni İpek Yolu işine çoktan girişen İngiltere'nin (Arap NATO'su, AB Ordusu ve İran'ın ber-tarafının telaffuz edildiği bölgede) Amerika ve İsrail ikilisinin planlarından rahatsızlık duyduğu bir ortamda MI6'nın kolladığı, hatta öldürülmeden bir gün önce –bir karineye göre- İngiliz ajanların kurtarmak maksatlı kaçırmak istediği, bir kavirivayete göre de İngilizlerin bunu Türk istihbaratı ile paylaştığı bir gazeteci tipi de ne demek oluyor!

Kimseye Washington Post'ta yazdığı için "gazeteci" denmez.

Ama öldürülmeden iki hafta önce Rothschild Ailesi ile görüşebilecek kadar "haberci" olmak demek ki birine gazeteci demek için yeterli…

Kaşıkçı'nın kişiliği ve ilişkiler ağı onu ikili üçlü oynayan bir istihbarat maşasına daha çok benzettiği için bu bir "gazeteci infazı" değil.

Maalesef parlak gazetecilerin kariyer yolculuğu da zaten ilkesiz kişilikleri nedeniyle özellikle bu coğrafyada devletlerle kesişir ve bir noktada da kabiliyetlerine göre devşirilirler.

CIA ile MOSSAD'ın temizlediği Kaşıkçı, ABD'nin yeryüzündeki en büyük ve sarsılmaz tek müttefiki olan bu Arap Prens takımı ile planlarının "atıklarındandır"…

Zaten Salman'ın bir 'siz istediniz; biz de yaptık' demediği kalmıştı ki onu da dedi, diyor ya da diyecek.

Dileriz İngiltere ve Türkiye Veliaht konusunda dilediğini elde edebilir.

Bunu takip etmek lazım.

**

Kaşıkçı, adını bildiğimiz ünlü tüm istihbarat birimlerinin fiziksel takibi;

Dijital dinlemesi ve en acayibi de tüm onların gözleri önünde,

Belgeli ve bile bile;

Tam olarak hepsinin;

Hatta tamamının "huzurunda"öldürülmüştür…

Kaşıkçı'nın İstanbul'da katli, şahsının ötesinde, coğrafyada yakın zamanda olacakların bir final sahnesine yaklaştığımızı -en az 15 Temmuz kadar-bize gösteren, apaydınlık bir alanda koca bir kara delik niteliğinde bir emare özelliği taşıyor…

Buna layık yer de zaten olsa olsa Viyana Sözleşmeleri ile korunan bir konsolosluk binası olurdu ki dünyada böylesi bir cinayetin de örneği yok.

**

Bir gazeteci isek değinmeden olmaz: Kaşıkçı'nın evlenme niyeti de ilginç doğrusu.

İşi, yani tüm olup biteni, yani kırk çeşit istihbaratı evlenmeyi düşündüğü hanımefendi bozdu deniyor.

Bunca takip altında sözde kimse O'nun varlığını hesaba katamamış öyle mi?

Bunu da yutmayacak kadar gazeteciyiz doğrusu bre biladerler.

Çünkü Kaşıkçı değiliz!

Biz gazeteciyiz!

Yerseniz!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.