Aslolan mangaldır, Happy Christmas!

Yayın Tarihi: 31/12/18 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Mevcut Hıristiyan kült, kültür ve teolojisi baştan aşağı bir masal… Ezoterik beslemelerle oluşturulmuş bir Mısır dini.

Noel ağacı doğrudan bir pagan gelenektir. Uzun hikâye: 16. yüzyılda Noel piramidi ve cennet ağacı birleşerek Noel ağacını oluşturdu.

Başka bir tezgâh olsa da Zeitgeist Belgeseli de anlatıyor ya; Piramitlere kazılı haç ve onun temsil ettiği baba, bir veliaht olarak Tanrı oğul ve kutsal ruh meselesi bunun en popüler örneği…

İsa'dan binlerce yıl evvel piramitlerde yazdığına göre Mısır'ın Güneş ve Ay tanrıları Osiris ve Isis'in oğlu Horus, 25 Aralık'ta bakire Isis-Meri tarafından doğruldu ve bu tevellüde doğuda bir yıldız eşlik etti.

Üç kral, bu doğumu karşılamıştı.

Horus, vaftiz edildi ve 12 havarisi vardı. Mısır dinlerinde Horus'un bilinen bazı lakapları ise "Gerçek", "Işık", "Tanrının Oğlu", "İyi Çoban", "Tanrının Koyunu" ve benzeri… Elbette Horus, yazan binlerce yıllık hikâyeye göre idam edilmiş, üç gün boyunca mezarında gömülü kalmış ve sonra dirilmiştir.

Bazı Hıristiyan ilahiyatçılar bu işi kotarmak için Şeytan'ın Hıristiyanlığa kaynak teşkil etmesi için Mısır medeniyetini, Hıristiyanlığın kahredici aydınlatıcılığını öngörerek bizzat inşa ettiğini, bu yolla "hak dini tahrif" projesini yürüttüğünü yazarlar.

Hz. Süleyman'lığa soyunan Lucifer'e dair bu hikâyelere Protestanlar gülmekten kırılırlar.

**

İsa'nın tarihi bir kişilik olduğu "tarih bilimi" açısından da alan dışı. Yahudi kaynaklarda büyücülük suçundan bir İsa'nın idamından bahsediliyor, o kadar… Romalılar da "ünlü Vali ve Jesus'u kollamaya çalışan güzel karısına" rağmen tarihi belge olarak ortaya bir şey koyamamışlardır.

Maria Magdalena, İsa'nın anası mıdır, yoksa kızı mı tartışmalı Hıristiyan akademik dünyada… Yahudi midir Arap mı o başka bir muallâk konu.

Bugün en antik Hıristiyanların başında gelen 30 Bin kadar Ezdani, Arap asıllı bir İsa'dan bahseder. Yahudi bir İsa yok, derler.

Ataları hiç Müslüman olmamış ve Ada'mızda da yaşayan Arap asıllı en antik Hıristiyan topluluklardan olan Maronitler'in de "soy meselesi" ile ilgili farklı fikirleri vardır.

Her satırı tamamen Antisemitik bir metin olduğu bilinen Grek asıllı, Kıbrıs'ta medfun Barnabas İncil'i de zaten biraz bu yüzden örtbas bir meseledir. "Perikles"ten, yani Arapçadaki karşılığı Ahmed'ten, yani "huzur verici, çağırılan"dan tek bahseden İncil de Barnabas İncili değildir.

Anadolu'da çıkan iki kitâbe var.

O bambaşka bir İsa'dan, İssa'dan söz ediyor mesela…

Metafizik (Ledün)ilimlerden öğrendikleri ile fizik biliminden ışıklar yakalayabildiğini belirten Newton'un da açıkça yazdığı gibi aslolan da zaten "Vaftizci Yahya'dır"... Newton, İsa denerek anlatılan şahsiyetin esasen biraz karışık bir iş olduğunu söylemekten çekinmez. Bugün de mevcut Hıristiyanlık kurumsal olarak Vaftizci Yahya'ya yaslanır.

İşte Nietzsche'nin itiraz ettiği, birçok ikonada yalnız başına, çuldan giysili, saçı başı dağıtmış tasvir edilen, Herod'un başını kestiği -Şam'da gömülü-Hıristiyan kurumda hatta peygamber olan O'dur.

**

Malum 2012'de Papa 16. Benediktus İsa'nın çocukluk yıllarını anlattığı kitapta kullandığımız Gregoryen takviminin başlangıcı kabul edilen doğum yılının yanlış hesaplandığını yazdı… Kabul gören hesaplama M.S. 6. yüzyılda yaşayan Dionysius Exiguus'a ait… Ancak Papa'ya göre birkaç yıl hata var.

6-7 yıl kadar…

Kepler'in çalışmalarına da değinen Papa'ya göre İsa, Jüpiter ve Satürn gezegenlerinin kavuştuğu M.Ö. 6 ya da 7 yılında dünyaya geldi.

Yani bugün Vatikan'a göre 2025'teyiz…

Daha neler çıkacak, ne itiraflar…

Kargaşaya dönüşmemesi için zamanın önüne düşmemek lazım…

Önce kitleler hazırlanacak.

36 yılda bir değişim, 108 yılda bir de "köklü değişim" öngören ve adına "Enigmatik Çağ" dedikleri 2025'e kadar olan dönemi "herkes doğru bildiğinin yanlış olduğunu öğrenecek" diye kodlayan Marduk'çu pagan vedolar mucidi "Küreselciler", bunları Gül ve Haç Kardeşliği'ne rağmen ya da karşı tek tek ifşa edecek…

**

Dünyada Hıristiyanlıkla yönetilmiş ilk devletlerden biri olması hasebi ile Yahudilerin kovulduğu ilk topraklardan da biri olan;

Hıristiyan misyoner faaliyetlerin küresel ölçekte kurumsal yapısının ilk tohumlarının atıldığı belgeli (bu yüzden yüz ölçüme göre en çok kilise bu adada) Girne Bellapais Manastırı'ndan selam olsun…

İsevîliğin"barbar Avrupa'ya" taşındığı AB müktesebatı Kıbrıs'ta bizim için aslolan 1 Mayıs İşçi bayramında olduğu gibi sadece mangaldır.

Happy Christmas!

Yoksa Merry miydi?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.