İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

Güvercinlik Köyünde sorunlar diz boyu

Güvercinlik Köyünde sorunlar diz boyu

<P><STRONG>Güvercinlik Köyü</STRONG>, <STRONG>Beyarmudu Belediyesi</STRONG>'ne bağlanan beş köyden biri. Güvercinlik köy halkına bir dokunduk bin ah işittik. Güvercinlik köyünde dertsiz insan yok. Sorunsuz köy var mı diyerek yakındılar da yakındılar.</P> <P>Güvercinlik köy halkı endişeli, "<STRONG>baz istasyonları ölüm saçıyor</STRONG>".</P>

Yayın Tarihi: 15/02/10 14:15
okuma süresi: 7 dak.
Güvercinlik Köyünde sorunlar diz boyu
A- A A+

Köy halkı gençlere kırsal arsa verilmediğinden yakındı. Köy Halkı telefonsuz, tapusuz evlerin olduğundan ve mobil telefon operatörlerinin köyün ortasına kurdukları baz istasyonlarından şikayetçi. Birçok yerde baz istasyonlarının söküldüğünü belirten köy halkı neden bizim köyümüzden de sökmüyorlar sorusunu soruyorlar ve tehlike altında olduklarını söylüyorlar.

Köy sakinleri, sağlık ocağının, doktor gönderilmediği için kapalı olduğunu ve herkesin Mağusa Hastahanesine gitmek zorunda kaldığını, aracı olmayanların ise mağdur olduğunu belirttiler.

Güvercinlik köyü, Beyarmudu Belediyesi'ne bağlı fakat köy halkı, Beyarmudu`nun köye uzak olduğunu ve Mağusa Belediyesi`ne bağlanmasının daha doğru olacağını söylüyor ve bu hatanın düzeltilmesi gerektiğini söylüyorlar. Belediye'nin icraatlarının olduğunu fakat bunu yeterli olmadığını belirten köy halkı, okul yoluna kaldırım yapılmasının gerektiğini, ağılların yolunun olmadığını ve yağmurlardan oluşan çamurdan geçmelerinin mümkün olmadığını belirttiler. Köy halkı kendilerine cami yapılacağına dair söz verildiğini fakat bugüne kadar bu sözün yerine getirlmediğinden şikayet etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili, köy halkının bir kısmı Eroğlu kazanacak diyor, büyük bir çoğunluğu da Türkiye, Talat'ı destekliyor biz de Talat'ı destekliyoruz diyor. Eroğlu'nun hükümeti Sarayönü'nden yönettiğini de söyleyen var. Kimisi de o kadar dertli ki kimseye oy vermeyeceğini belirtiyor.

Kıbrıs Postası, bu hafta Güvercinlik köyündeydi. Köy halkı buraya gazeteci bile gelmez diyerek kimsenin bu köyle ilgenmediğini söyledi.

Tufan Zararsız - Muhtar
Arsa sorunu var. Hükümet başa geldiğinden beri bir adım ilerlenmedi. Cami sorunu var. Ağılların yolu yok. Sokak lambalarını da yapıyorlar bir hafta sonra tekrar bozuluyor. Elektrik dairesi işini iyi yapmıyor. Köyün işsizliği söz konusu. Kuraklık oldu. DAÜ burdan su alıyorlar. Tarım yapan insanlarda yakında susuzluktan bu işi yapamıycak. Belediye 6 aydan beri gelip okula kaldırım yapacak, bekliyoruz. Geçmiş hükümette böyle sorunlar yaşamıyorduk.

İlhan Uygur
Gençlere kırsal kesim arsası dağıtılmadı. Tüm adaya dağıtıldığı halde köyümüz üvey evlat muamelesi gördü. Gençler evlenecekleri zaman ailerin yanında, orda burda sıkışarak yaşamaya çalışıyorlar. Yollara kasis yapılmadığı için araçlar hızlı gidiyorlar ve çocuklar ve yaşlılar tehlikede her an için. Tapu sorunları var. Birçok kişinin daha tapusu yok. Tapu için başvuru yaptık, fiyat yüksek gelince itiraz dilekçesi yaptık. Bir buçuk yıl geçti üstünden hala dilekçeye cevap gelmedi. Biz kendimiz yaptık bu evleri. En düşük 6500 sterlin istediler. 250 sterlin de pul parası istediler. Zaten burayı gözden çıkardık diyorlar, bir de tapu için bu kadar para istiyorlar. Türk bayrağı altında İngiliz kanunları uygulayıp, İngiliz parası istiyorlar. Her yere cami yaptılar, biz kiliseyi kullanıyoruz hala. Yapacaklarını söylediler hala hiçbir faaliyet yok.


Önder Bayram
5 senedir devletten iş bekliyorum. Annem, babam çalışmıyor. 700 tl aylıkla geçinmeye çalışıyoruz. Arsa vermediler gençlere. Gerçi bana arsa verseler de ev yapacak durumum yok. Herkesi aldılar işe, benim kuruldan raporum var ama bana hala iş yok.


Necati Bayram
1995'te Asil Nadir iflas ettikten sonra yani 15 senedir işsizim. Hiçbir faturamı yatıramıyorum. Ben hükümete seslenmek istiyorum. Yüz bin tane adam getirmişler Türkiye'den çalışsın diye yüz daha getirsinler. Nasıl olsa onlar maaşlarını alıyorlar. Vatandaş acaba geçimini sağlayabiliyor mu, hastanesine gidebiliyor mu, evinin gıda maddelerini alabiliyor mu, ben burdan hepsine teşekkür ediyorum. Yüz bin kaçak göçmen var diyorlar yüz daha getirsinler daha çok rahatlayalım. Seçimler geldiğinde kimseye oy vermiycem. Ne cumhurbaşkanlığı ne de genel seçimlerde. Kaçak işçiler oy versin onlara.


Bayram Evleksiz
Baz istasyonlarının sökülmesini istiyoruz. Hasta oluyoruz bunlar çok zararlı. Bir de bu yapılan yolun köyün dışından geçmesini istiyoruz, köy kaldırmıyor bu kadar arabanın geçip gitmesini. Bizi Mağusa yakınken Beyarmudu belediyesine bağladılar. Bize uzak geliyor bu durumun düzeltilmesini istiyoruz. Daha sorun çok ama ben bu kadar söyliycem.


Mustafa Kavuş
Bu gençlere neden arsa dağıtmıyorlar. 30 yaşını geçti gençler hala bekar, ev yapamıyorlar. Bütün memlekete arsa dağıtılar bize neden dağıtmıyorlar, türkiye kökenli olduğumuz için mi acaba? Bu gençler nolacak peki evsiz, arsa yokki bir ev, kulübe yapsınlar ne kadar duyarsız bizi yönetenler böyle. Ağılların alt yapısı yok, yolları yok, tapusunu da versinler. Yaz tatillerinde çocukların Kuran öğrenmesine izin vermiyorlar. Hristiyanın kilisesi var bizim de camimiz var. Hristiyanlar dinini gidip öğreniyorlar, bizim çocuklarmızın neden dinini öğrenmesi yasak?


Oğuz Torun
Ben avcıyım. Hükümet göçmen kuşların avını yasakladı. Biz de yerli kuşu vurduk. Bu sefer kuş kalmadı avlayacak. Müzakerelerin bir an önce o masada çözülüp bitmesi lazım. Yoksa biz hükümet olarak hayır etmeyiz. Eroğlu bugüne kadar hükümeti sarayönünde yürüttü. Cumhurbaşkanı olursa yine sarayönünde yürütecek. Türkiyeyle bağantılı olarak giden Talat'tır. Biz de Türkiyeli olduğmuz için Talat'ı destekliyoruz. Türkiye'nin politakasına zarar veremeyiz. Küçücük devlette koca bir eyalet oyunu oynanıyor. Yurtdışında eyaletleri bir memur yönetirken, biz de o kadar adam var burayı yönetemiyorlar.


Mehmet Evleksiz
Baz istasyonları ölüm saçıyor. Şikayete gidiyoruz ama kimse birşey yapmıyor. Belediye sadece para alıyor, hizmet yok. Ağıl yolları çamur içinde gidemiyoruz.


Kıbrıs Postası - Bahar Uygur

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.