Gezici ne zaman ortaya çıkacak?

Yayın Tarihi: 07/02/19 07:30
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik bilinçli gerginlik kurguları üzerine geçenlerde kaleme aldığım yazı bayağı bir ilgi gördü.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın kriz çıkarıp bunu etrafına körükleterek büyütmek istediği ve sonrasında yaratılan düşmana karşı birlik beraberlik çağrısı ile konsolide olan grubun liderliği ile bu düşmandan bizi kurtaracak kahraman rolünü üstlenmek istediğini yazmıştım.

Gelen tepkiler arasında, "O iş için çok erken. Daha seçime 14 ay var" diyenler çıktı.

Hemen izah edeyim.

Yaratılmaya çalışılan krizin senaryosunda, Erdoğan'ın hem tek adamlılık, hem de padişahlık söylemine tepki vermesi vardı muhtemelen.

Erdoğan Türkiye'den gürleyecek, Akıncı da buradan kafa tutup kahraman olacaktı. Hemen akabinde, Elçilik önünde bir eylem yapılacak, sonra da bu eylem mitinge dönüşecekti. Yumurtalar havada uçuşacak, coplar rastgele inip kalkacaktı. Erdoğan yanıt vermeyince tabii işler istendiği hızda ilerlemedi ve Elçilik önündeki mektup eylemi sönük geçti.

Ama böyle oldu diye kriz farklı yöntemlerle büyütülmeyecek demek değil.

Misal, hayatında bir basın toplantısına katılmayan ancak 2015 seçimlerinde Gezici Şirketi'nin açıkladığı ilk kamuoyu yoklamasının basın toplantısında baş köşede oturan bir köşe yazarı, dün bir radyo programında, "Bizi bölen, sömüren, asimile eden Türkiye'ye karşı mücadele etmek için birlik beraberlik sağlanmalı" gibisinden laflar etti.

Bunlardan daha çok göreceğiz.

Ortalık gerilip, Türkiye'ye karşı nefret körüklenirken, diğer taraftan da diğer muhtemel adaylar da "Türkiye'nin adamları" olarak yaftalanacak.

Bu gerginlik içerisinde bir kamuoyu yoklaması yapılıp, Akıncı'nın seçimi kazandığı ilan edilecek ve seçim kampanyasına öyle başlanacak.

O Türkiye'ye karşı kafa tutan kahraman, diğerleri de Türkiye'nin dalkavukları.

Bu işlere erken başlanmasının nedeni de bu. Şimdiden saflar istendiği gibi netleşmeli ki anket sonuçları da istendiği gibi çıkmalı.

2015'i bir daha yaşıyoruz sanki.

Daha adaylar netleşmeden, Gezici çıkıp seçimin ikinci tura kalacağını ve ikinci turda da Akıcı'nın kazanacağını ilan etmişti. Gezici bu süreçte kimse tarafından tutulmadığını, kendi hesabına prestij için anket çalışması yaptığını açıklamış, sonrasında kimden para aldığı gazetelerde boy boy yazılmıştı. Bu isimleri yeniden zikretmeye gerek yok sanırım.

Bugünler tam Murat Gezici günleri.

O nedenle merak ettiğim Gezici ne zaman gelip, Golden Tulip'te bir basın toplantısı ile 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucunu bir yıl önceden ilan edecek açıklamayı ne zaman yapacak.

Gerçi Erdoğan'ın hesaplandığı gibi hem tek adamlılık, hem de padişahlık göndermelerine yanıt vermemesi üzerine istenilen hızda tırmanmayan kriz nedeniyle henüz o kriz peak noktasına ulaştırılamadı, farklı yöntemler denenip, en yüksek noktada iken kamuoyu yoklaması yapılacaktır mutlaka.

Bu arada, bu konunun ve bu yazının Kıbrıs sorununun çözümü ya da çözümsüzlüğü ile zerre kadar ilgisi yok. O yüzden beni de Sevgili Ulaş Barış'ın ifadesiyle "Neo-Statükocu" olarak yaftalamaya kalkmayın sakın.

Bu bir siyasal iletişim yazısıdır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları