Bu çalışmayı önemsiyorum. Önemseyelim.

Yayın Tarihi: 28/02/19 07:30
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Maliye Bakanı ve Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş'ı ilk önce kutlamak isterim. Normalde bir kamuoyu yoklaması ya da araştırmanın sonuçlarını bir siyasi açıklayacak bir basın toplantısı düzeni oluşturur ve basın mensuplarını davet ederse, o araştırmanın sonuçlarının son derece parlak ve söz konusu siyasetçinin lehine bir siyasi kazanım elde edecek sonuçlar içerdiğini düşünür insan.

En azından çeyrek asrı aşkın gazetecilik tecrübemde ben öyle gördüm.

Denktaş ve Kudret Akay'a çalıştırttığı kapsamlı ve son derece güzel çalışılmış araştırmadaki sonuçlar öyle Serdar Denktaş'ı ya da partisini uçuracak cinsten değil.

Aksine Denktaş ve partisini siyaseten yıpratmaya müsait sonuçlar da içeriyor.

Siyasetçide kendine güven ve gerçekleri tüm çıplaklığı ile kamuoyu ile paylaşmak alışık olduğumuz bir durum değil. O nedenle medeni cesareti ve dürüstlüğü bağlamında kendisini alkışlıyorum.

Misal araştırmada sorulan "Hanenizin 12 ay önceki maddi durumu ile şimdiki mali durumunu karşılaştırdığınızda, şimdiki durumu daha mı iyi, daha mı kötü yoksa aynı mı?" Sorusuna karşılık ankete katılanların sadece yüzde 10.3'ünün daha iyi olduğunu söylemesi ve buna karşılık yüzde 57,8'inin daha kötü diye yanıt vermesi, son 12 ayını hükümette geçiren bir siyasi parti başkanı için göğüslemesi güç bir gerçeklik olsa gerek.

Bir başka çarpıcı sonuç demeti ise güven ile alakalı.

Toplumumuzun hiç güvenmediği kurumlar sıralamasında Cumhuriyet Meclisi yüzde 40'lara, hukuk sistemi yüzde 27'lere, basın yine yüzde 27'lere, hükümet yüzde 40'lara, yerel yönetimler yüzde 28'lere, Bankalar yüzde 29'lara, sendikalar yüzde 32'lere varan oranlarla bulunması son derece ilginç. Diğer taraftan en güvendiği kurum Güvenlik Kuvvetleri ve Barış Kuvvetleri Komutanlığı olması daha da ilginç. Özellikle kimsenin oğlunu askere göndermek istemediği bir ülkede herkesin en çok askeri makamlara güveniyor olması şahane.

Yapılan çalışma bana göre uzun süre üzerinde tartışacağımız sayısız veriyi içinde barındırıyor.

Tüm medya gibi Kıbrıs Postası bu çalışmayı haber merkezlerinin en güzide köşesinde tutacak ve önümüzdeki süreçte bu rapordan çok sayıda haber yorum ve değerlendirme yayınlayacaktır.

Yeniden Serdar Denktaş'ı bu medeni cesareti ve ülkenin en azından algısal olarak içinde bulunduğu durumu ortaya koyan çalışmanın öncülüğünü yapmış olmasından dolayı teşekkür ederim. Her ne kadar da tablo pek içi açıcı olmasa da bu çalışmayı önemsiyorum. Önemseyelim derim. .

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları