Neyle gurur duyduğumu bilmelisiniz!

Yayın Tarihi: 05/04/19 07:00
okuma süresi: 2 dak.
A- A A+

Neyle gurur duyduğumu bilmelisiniz!

Bu ülkede, "herkes her şeyleşirken" kimse kimseden haberdar olmaksızın kendi mitini yaratıp yaşarken ama herkes herkesin dedikodusunun peşinde koşarken, zamanın ileriye döndüğünü sanıp gün günden öte, çağ içinde çağdışı yaşarken; göç verip acısını bile zaplayacak kadar sözde acı içinde acımasızlara dönüşürken ben; bu ülkede doğmuş olm aktan bir nedenle gurur duyuyorum. O da Ulus Baker'le aynı topraklarda doğduğum için.

Gerisi hikaye.

*

Fransızca, Rusça ve İngilizce'yi ana dili gibi kullanan, muhteşem bir Türkçeye sahip, sosyolojidenfelsefeye, sinemadantarih, müzikten matematiğe kadar geniş bir bilgi bilgi birikimi ve anlatım gücüne sahip Ulus Baker, bu topraklardan geçti.

Deleuze, Hegel, Spinoza'yı yorarcasına okudu, çevirdi, yazdı. Nasıl gurur duymam aynı topraklarda doğmuş olmakla.

Yağmurlu havaları sevmezdi Ulus, sinüziti azar diye. İki kedisi vardı. İkisinin ismini de "Pisinoza"ydı. Çok sakindi. Yemeği yaşamak için yer, Samsun216 marka sigarasını nefes almak için içerdi. Kahve ise en az benim kadar.

Öğrencileri, bir derste bir paket sigara bitirdiğine çok tanık olmuşlardır.

Herkes bilir temel hikayeyi, Ulus büyürken savaş vardı.

Annesi Kıbrıslı şair Pembe Marmara'yı kanserden ruh bilimci babası Sedat Baker'i ise bir otel lokantasında cinayetle kaybetti.

Kırk yedisinde, bugün ben yaştayken sevdiği gibi bir mevsimde, öldü. Lefkoşa'da kendisi ve hayatı gibi sade bir kabre gömüldü.

Geçerken hep selamlarım, arabamda onun istediği gibi bir blues şarkı ile.

"Hüzün geriye kalandır, biraz Blues dinleyin benim için'' dedi,dinliyorum.

Bir de demişti ki:

"SEN SEN OL, GÖZLERİNLE GÖRDÜĞÜNE DAHİ İNANMA!"

*

Ben hep bu gururu taşıyacağım…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları