Hayal kurun, gelecek mutlu olsun

Yayın Tarihi: 17/05/19 07:00
okuma süresi: 2 dak.
A- A A+

İmkansızlıklar ya da bağnazlıklar yüzünden edebiyattan ve sanattan kopan bir toplum, tüm değerlerini yitirir, yozlaşır, köklü anlamların ı kaybeder ve nihayet yok olur.

Ahlakın, toplumsal değerin, çevre korumanın, haklara saygının düzelmesini; hayata mutlu bakan insanlarla güzel bir gelecek kurulmasını ister misiniz?

Cevabınız evet ise, toplumun edebiyat ve sanata karşı duyarlılığını artıracak girişimlerde bulunun. Çocuklara ve gençlere; şiirler, hikayeler, romanlar okutturun. Onları tiyatrolara, konserlere, sinemalara götürün. O hikayelerin, romanların, tiyatro oyunlarının insanları ile tanışsınlar, duyguları ile kaynaşsınlar. Edebiyatın ve sanatın hayallerini içlerinde yaşasınlar. Böylece gerçek insanları daha iyi anlayacaklardır. Çocuklarımızın büyüyünce ne olan ağı önemli değil. Her ne olacaksa olsun, küçükken siz ona edebiyatı ve sanatı sevdirin ki, en önce mutlu olsun. İlim ve bilgi sonradan nasıl olsa gelecektir. Teknoloji onu zaten içine alacaktır.

Ama çocukların önce insan olmayı öğrenmesi gerekir ve bu edebiyatla, sanatla olur. Hayallerini geliştirmek, hayal kurmayı öğrenmekle olur.

Hırsınız onların ileride başarılı ve önemli yerlerde olmasına yönelik değil, mutlu olmasına yönelik olsun. Mutlu olursa, ne yaptığı da önemini yitirir.

Mutlu hayalleri olan çocuklar, toplumun mutlu gelecekleridir.

Siz gelin, çocuklarınızın düşlerine destek olun.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları