Hükümetin bozulmasından en çok kim fayda gördü?

Yayın Tarihi: 03/06/19 07:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Ve güvenoyu alındı. Hükümetin iki partisinin Genel Başkanları ile Maliye Bakanı İstanbul'da Erdoğan ve ekibi ile görüştü.

Kuvvetle muhtemel kaynak akışı şu veya bu şekilde sağlanacak.

Buraya kadar tamam.

Bu noktada biraz geriye dönüp, yeni hükümet kuruluyor, kabinede kimler olacak, güvenoyu falan darken değerlendirme yapma fırsatı bulmadığımız bir konuya bakalım.

Dörtlü hükümetin ortadan kalkması kime yaradı?

Kimilerine göre ülkeye yaradı. Para gelecek, ekonomi canlanacak, cepler dolacak ve mutlu insanların sayısı çoğalacak.

Bana göre bunun olabilmesi için başka şartların da gerçekleşmesi lazım. O nedenle onu geçiyorum.

UBP mi bu işten kârlı çıktı?

Bir anlamda evet, bir anlamda da hayır.

Özellikle, 10 ay sonra yeni Genel Başkan'ın başarısının ölçülebileceği bir Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde hükümete gelmek ve ciddi bir enkazı devralmak ne kadar yararlı olur bir partiye bilemem. Ayrıca, parti içerisinde HP ile hükümet kurulmasını hazmedemeyen kesim ile kabinede görev alamayan vekillerin bazılarının takipçileri için besledikleri tepkinin hangi noktaya ulaşacağını kestirmek şu anda zor.

Bana göre dörtlü hükümetin ortadan kalkmasında siyaseten en fazla faydayı sağlayan, sıkı durun, Tufan Erhürman'dır.

İcraat yapma ihtimali son derece zayıf ve başarılı olması eşyanın tabiatına aykırı olan dört partili hükümetin Başbakanı olarak 'kısılan' Tufan Erhürman'ın, hükümetin devamı ile daha fazla yıpranacağını söylemek için siyaset bilimci olmaya gerek yok.

Bir başka ifadeyle KKTC'nin ihtiyacı olduğuna yürekten inandığım yeni tip siyasetçilerden Tufan Erhürman'ın, eski hükümetin devamı ile yıpranması devam edecek ve büyük ihtimalle, bütün siyasi birikimini beyhude yere yok edecekti.

Yani eğer, Biray Hamzaoğlulları'nın Meclis Genel Kurulu'nda yapılan Güven oylaması sırasında oyunu kullanırken yaptığı, 'talimat' şovunda ifade ettikleri, ucundan kıyısından bir gerçekliği varsa ve iddia edildiği gibi dörtlü hükümetin bozulmasında Türkiye Cumhuriyeti'nin parmağı ya da etkisi varsa, Türkiye'nin Tufan Hoca'yı düşünüldüğünden çok daha fazla sevdiği sonucuna ulaşmak kesinlikle yanlış olmaz.

Tufan Hoca'nın talihsizliğinin, böyle dört parçalı ve konuları her biri bir yöne çeken dört partili bir hükümetin başı olduğunu hep söyledik. Hükümetin bozulması Tufan Hoca'nın bu makus talihinin olumlu anlamda değişmesidir bana göre.

Şimdi Tufan Erhürman, kısa bir dinlenme arasından sonra partisini toparlaması ve bildiğimiz beyefendi kişiliği ile yapacağı muhalefet ile 15 aylık hükümette aldığı siyasi hasarı, kısa sürede telafi etmesine yeter.

Bence, hükümetin bozulmasında en çok fayda gören ne ülkedir, ne de UBP. Bence Tufan Erhürman.

Herkese mutlu Bayramlar...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları