İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Spor ambargosu kalkıyor mu?

Spor ambargosu kalkıyor mu?

<P>İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne aykırı olarak spora uygulanan ambargonun kırılmasına yönelik ümit doğdu.Birleşmiş Milletler Kıbrıs Özel Temsilcisi Aleksander Downer, Kıbrıs Türk gençlerinin uluslararası arenada spor yapması için çalışmalara başladı.</P>

Yayın Tarihi: 19/03/10 07:05
okuma süresi: 3 dak.
Spor ambargosu kalkıyor mu?
A- A A+

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ne aykırı olan spora uygulanan ambargonun kaldırılması ve Kıbrıslı Türk gençlerin uluslararası arenada spor yapmasına olanak sağlanması için Birleşmiş Milletler(BM) kolları sıvadı. BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Aleksander Downer, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkan ve Yönetim Kurulu ile görüşme talep ederken, Ömer Adal yönetimi, Downer'den gelecek olan randevu gününün ve saatinin belirlenmesini bekliyor.

YENİ BİR OLUŞUM VAR
FİFA'ya üye olmayan ülkelerin kurduğu ve Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun (KTFF) da kurucu üyesi olduğu 'Non Fifa Board' (NFB) oluşumu dışında, FİFA'ya üye olmayan ülkelerin bir araya gelerek yeni bir oluşum gerçekleştirmeye çalıştıkları da öğrenildi. İnternational (İFU) Football Union ismi ile kurulmaya çalışılan federasyonun merkezi Portekiz olarak belirlendi. Federasyonun Genel Sekreteri Nelson do Nasicimento, Adal'a bir davet yazısı göndererek yeni kurulacak birliğe üye olunmasını talep etti. NFB'nin kurucu üyesi olan KTFF'nin aldığı bu davete henüz cevap vermeği, cevabın Aleksander Downer ile yapılacak görüşmeden sonra verileceği öğrenildi.

DOWNER'DEN DAVET YAZISI ALDIK
KTFF Başkanı Ömer Adal, "Evet hem Sayın Downer'den hem de yeni bir oluşum içerisinde olan İFU'dan davet yazısı aldık. FİFA'nın son önerisinin siyasilerce reddedilmesinden sonra dosya rafa kaldırıldı. Ancak son zamanlarda Downer vasıtası ile konu yeniden gündeme geldi. Kıbrıs futbolunun çözümü için görüşlerimizi öğrenmek isteyen Downer'e görüşlerimizi ilettik. Sanırım bu konuda Rum tarafından da görüş alındıktan sonra girişim başlatılacaktır. Hangi yol ile hangi vasıta ile isterse olsun, 'spor ambargosunun' gündeme gelmesi bizim açımızdan önemlidir. Bu görüşmeleri desteklemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

ŞU ANDA BEKLEMEDEYİZ
Ömer Adal sözlerine şu şekilde devam etti: "FİFA'ya üye olmayan federasyonların kurduğu ve bizim de kurucusu olduğumuz NFB ile temaslarımız devam ederken, İFU adı altında yeni bir oluşum gündeme gelmiştir. Yine FİFA ile olan ilişkiler neden ile bu kuruluş ile ilişkileri askıya aldık. Ancak uzun süre beklemeye de tahammülümüz yok. Kısa bir süre sonra şimdiki girişimlerden sonuç alamazsak NFB ve İFU ile yeniden bir şekilde temas sağlamamız kaçınılmazdır.
starkıbrıs

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.