Acil gereksinimlere öncelik verilmeli

Yayın Tarihi: 19/06/19 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Devletimizin gelir kaynakları sınırlı olduğuna göre, bütçenin kullanılmasında, acil olan gereksinimlere öncelik verilmeli. Popülist harcamalara ve savurganlığa derhal son verilmeli.

Dünyada hiçbir şey yaşamdan daha önemli olmadığına göre, sağlık hizmetlerinin ihtiyaçlarının karşılanmasına öncelik tanınmalı;

Gereksiz ve şov amaçlı etkinlikler için tahsisat ayrılabilmesi, öte yandan, hastanelerdeki aletlerin tamir edilmesi için gerekli tahsisatın ayrılmaması kabul edilemez;

Can ve mal kayıplarına zemin hazırlayan yollardaki bozuklukların düzeltilmesi için de, acilen gerekli tahsisat ayrılmalı;

Yangın felaketine zemin hazırlayan yol kenarlarındaki ot temizliği için, mutlaka tahsisat ayrılmalı;

Adalet hak hukuk olmayan bir ülkede ekonomik faaliyetlerin yürütülmesi, insanların güven ve huzur içinde yaşaması düşünülemez.Bu nedenle yargının verimli, etkin ve başarılı işletilebilmesi için, gerekli yasal düzenlemeler yanında, ihtiyaçlar karşılanmalı;

Ülkede normal yaşamın sürdürülebilmesi için elzem olan güvenlik örgütünün verimli ve etkin hizmet verebilmesi için, personel ihtiyacı karşılanmalı, araç gereç ve çeşitli teknik donanımları için yeterli tahsisat ayrılmalı;

Devlet hizmetlerinin halkı mutlu edecek ve ülkeye yararlı olabilecek düzeyde hizmet verebilmesi için, yeni atamalarda ve personelin kuruluşlara dağılımında,mutlaka acil gereksinimlere öncelik verilmeli;

Halen bazı devlet kuruluşlarında gereksinimin olağanüstü üzerinde personel fazlalığı olması, öte yandan da asayiş, güvenlik ve sağlık gibi yaşamsal önem taşıyan hizmetlere bütçe yetersizliği gerekçesi ile, ihtiyaç duyulduğu sayıda personel temin edilmemesi yanlıştır.

Bu yanlışın acilen düzeltilebilmesi bakımından, idari tasarruf yöntemi ile memur fazlalığı olan kuruluşlardan ihtiyaç duyulan kuruluşlara derhal aktarma yapılmalı.

Kimseyi hedef almak ve suçlamak niyetinde değilim .Fakat halen bazı devlet memurları, iş azlığı nedeniyle mesai saatlerinde hiç iş yapmıyor.

Emniyet örgütünün başlıca ve en öncelikli görevi ülkede suç işlenmesini caydırmak ve vatandaşların güven içinde yaşamasını sağlamaktır.Bu nedenle Emniyet örgütünde mevcut personel, öncelikle devriye hizmeti ve asayişi sağlamada görevlendirilmeli.

Personel yetersizliği gerekçesi ile devriye hizmeti yaptırılamaması, öte yandan da çok sayıda personelin güvenlik görevlisi olarak devlet kuruluşlar ve sınır kapılarında görevlendirilmesine öncelik verilmesi, emekli cumhurbaşkanlarına koruma görevlisi olarak polis tahsis edilmesi,hoş karşılanmamaktadır. Halkımız artık hatalı yönetim anlayışı ve bozuk devlet hizmetleriile asayişteki yetersizlikler nedeniyle adeta patlama noktasında bulunmaktadır.

Kaynak yetersizliği ileri sürülerek acil gereksinimler için tahsisat ayrılmaması, öte yandan da siyasi partilere, medyaya para yardımı yapılması, örtülü ödenek için siyasi parti ve seçilmişlere tahsisat ayrılması, gereksiz ve şov dışında hiçbir yararı olmayan etkinlikler için bütçeden harcama yapılması savurganlıktır.

Kısaca belirtmek gerekirse, yeni hükümet, başarılı olmak ve halkın sıkıntılarını hafifletmek niyetinde ise, devletin bütçe kaynakları ile personel gücünü, akılcı bir şekilde ve acil gereksinimlere öncelik vererek kullanmalıdır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.