Olmaz olsun böyle dokunulmazlık

Yayın Tarihi: 26/06/19 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Hiç niyetim yok ama anlaşılsın diye söylüyorum. Bir zamanlar milletvekili olursam. İlk iş, usulünü bulup dokunulmazlığımın ilk günden kaldırılmasını isteyeceğim.

Hatta "Bir zamanlar milletvekili olursam" ifadesini, aynen Gülşah Sanver gibi okuduğu yazılı metindeki ifadeyi geri aldığı gibi, geri alıp tutanaklardan kaldırılmasını talep ediyorum. Her kim ki artık KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde milletvekili olursa, tavsiyem dokunulmazlığının kaldırılmasını yemin eder etmez kaldırılmasını istesin.

Meclis'te Aytaç Çaluda ile test sürüşü yapılan ve şimdi de Hüseyin Özgürgün ile sahneye konan bu siyasi oyuna baktığım zaman, milletvekili dokunulmazlığı bir milletvekili için özgürlük değil aslında büyük tehdit.

Polisten bir iki adamın, savcılar içerisinde biraz nüfusun, Meclis'te de çoğunluğun oldu mu, siyasi hayatını bitiremeyeceğin milletvekili yok artık.

Daha iyisi hiç dokunulmazlığın olmasın, en azından Meclis'te seni rezil etmelerine imkân tanınmış olmaz.

Masumiyet karinesi yerle bir, itibar suikastının bini bir para.

En azından dokunulmazlığı bulunmayan bir milletvekili, hakkında çıkan iddiaları mahkemede yanıt verir, aklanır ya da mahkum olur. Ancak Meclis'te son bir iki gündür yaşanan şarlatanlıklara maruz kalmaz.

İntikam alırcasına dişlerini gıcırdata gıcırdata, ellerini kaldıranların vefasızlığına maruz kalmaz.

Savcılık, polis, mahkeme… Neyse başına gelecek olan sessiz sedasız çeker. Milletin Meclisi'nde böyle bir muamele görmez.

Ne yaptık böylece şimdi?

Siyasi bir rakibi ortadan kaldırmak için, Meclis'in ve milletin birkaç vekilin itibarını yerle bir etmeye çalıştık.

Diyelim ki sözünü ettiğimiz milletvekili mahkeme tarafından suçlu bulunmaz ve aklanır.

Ne olacak?

Öyle Gülşah Sanver Manavoğlu gibi önce "Vatan Haini" deyip sözlerini geri aldığı gibi, sözler geri mi alınacak?

Yoksa özür mü dilenecek?

Adama elbirliği ile fazlasıyla zarar verilmiş. Meclis'te gerek rakibi ortadan kaldırmak, gerekse de hükümet olmaya giden yolu açmak için olmadık şeyler yapılmış.

Masumsa ne olacak?

Geçtiğimiz gün Ferdi Sabit Soyer'i izliyordum Diyalog TV'de. Her zamanki gibi bu süreci de çok güzel anlatmış ve bu konuda yorum yapmak isteyenlerin, sürecin terörize edilmesi nedeniyle geri durmak zorunda kaldığını ifade etmişti.

Baksanıza, vicdanına yenik düşen bir elin parmakları kadar milletvekili bu konuda bir tavır ortaya koymaya çalıştığı anda, "Vatan Haini" damgası yediler. Hem de Meclis kürsüsünden. Üstüne üstlük Meclis'in itibarını geri getirmek için oraya geldiğini ifade eden bir vekilden.

Meclis'teki çoğu milletvekilinden siyaset bağlamında daha tecrübeli birisi olarak yeni siyasete atılacak olan milletvekillerine öğüdümdür:

Milletvekili seçildiniz. Mazbatayı aldınız. Yemin edip göreve başlamadan milletvekili dokunulmazlığınızın kaldırılmasını talep edin ve bu konuda ısrar edin. Çünkü artık bu Meclis'te milletvekili dokunulmazlığı bir demokratik ayrıcalık değil, bir tehdit haline gelmiştir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları