Bizim Başbakan böyle... Abartmayın...

Yayın Tarihi: 02/07/19 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Başbakan Ersin Tatar nevi şahsına münhasır bir kişiliğe sahiptir. Bir başka deyişle başbakan oldu diye değişmemiştir. Ben tanıdığım ilk günden beri tavırları, tepkileri, olayları büyütmeme ve vaziyeti idare etme üzerine bir tutumu vardır. Ersin Bey'i çoğu zaman sıcak kanlı bir insan da yapar bu halleri, bu nedenledir ki seveni çok düşmanı azdır.

Ancak gelin görün ki dün sabaha karşı yaşanan füze olayında ve atamalar konusunda ne yazık ki sınıfta kaldı. Sınıfta kaldı diyorum çünkü her iki konuda da kendisinden bekleneni veremedi.

Sayın Başbakan bana sakın kırılmasın; iyi işler yaptığında övgümüzü esirgemeyeceğim gibi yanlış yaptığında da eleştirilerimi esirgeyemem.

KKTC vuruldu ama abartmayalım

Allah aşkına; İsrail ile Suriye arasında dün gece yarısı ya da sabaha yakın yaşanan sıcak çatışmada öyle ya da böyle KKTC Devleti'nin toprakları istemeyerek de olsa Suriye ordusu tarafından S 200 tipi bir füze ile vuruldu.

Bir bilgiye göre Başbakanın telefonu gece kapalı olduğu için ulaşılamadı. Ne kadar doğrudur bilemiyorum. Pazartesi sabahı 00:30-01:00 saatleri arasında yaşanan bu olayın üzerinden sabahın ilk ışıklarıyla Cumhurbaşkanı Akıncı ile Bakan Özersay hemen Taşkent'e gidip olay yerinde incelemelerde bulundu. Peki Başbakan Tatar ne yaptı ? Olay yerine ivedi bir şekilde gitmek yerine evinin bahçesinden ya da çevreden doğa manzaraları paylaştı. Kötü bir şey mi peki? Sayın Tatar bunu her sabah yapıyor ve çok güzel bir alışkanlık ama eğer Başbakanı olduğunuz devletin toprakları Suriye ordusu tarafından füze ile vurulmuşsa yapmanız gereken bununla ilgili bir tepki ve gönderim yapmaktır. Bu son derece büyük bir gaf oldu. Sonrasında gönderimler yaptı ama geç oldu.

Gazeteci olarak meslektaşlarımla sabahın erken saatlerinde füzenin isabet aldığı bölgeye gittiğimde Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı çoktan gelip gitmişti.

Olayın yaşanmasından yaklaşık dokuz saat sonra Başbakan geldi ve bir açıklama yaptı "abartmayın"…

Şimdi bu kelimeye takılıp kalmayalım diyeceğim ama bu tanım da olmadı ki. Başbakanın sabah doğa manzarası paylaşması sonrasında da zaten olay yerine çok geç gelmesi ve abartmayın demesi çam üstüne çam devirdi.

Ben de biliyorum Başbakanın kötü niyet taşımadığını ama kendisi bu ülkenin Başbakanı olduğu için öyle davranması gerektiğini artık idrak etmeli.

Dana konusu

Kemal Deniz Dana ile ilgili dün kaleme aldığım Kooperatif Şirketler Mukayyitliği ataması konusu hayli ses getirdi. Yeri gelmişken söyleyim amacım Sayın Dana'yı incitmek ya da üzmek değildi; sadece bu göreve uygun olmadığını net bir şekilde ortaya koydum. Halen de aynı düşüncedeyim. Dünkü yazımla ilgili olarak UBP kanadından çokça telefon aldım. Yazım destek gördü. Hatta arayanlar Dana'nın atanması halinde, Başbakan Tatar'a çok büyük tepkiler geleceğini ve bu atamanın yapılmaması için hali hazırda bir süreden beridir uyarılar aldığını da bana anlattılar. Deniz Dana gibi bakanlıklarda tecrübe edinmiş bir kişinin hiçbir bakanlıkta herhangi bir görev almamış olması da son derece düşündürücü geldi bana. Halbuki birçok bakan Sayın Dana'nın tecrübesinden yararlanabilirdi ama bu olmadı en azından şimdiye kadar. Bence olmalı. Kooperatif Şirketler Mukayyitliği gibi bilgi birikimi gerektiren önemli bir makamda liyakata uygun hareket edilmeli. Umarım Başbakan Tatar bu konuda doğru adımlar atar.

Tatar'a parti içi tepkiler artıyor

Dün aldığım bir bilgiye göre Mağusa-İskele –Karpaz bölgesinden toplam 34 örgüt Sn Başbakan'a atamalardan ve parti içi sorunlardan dolayı bir muhtıra vermeye hazırlanıyor. Parti içi şikayetler tavan yapmış durumda. Kiminle konuşsam Başbakan ile ilgili şikayetler duyuyorum ne yazık ki ve bu üzüntü verici bir durum. Başbakan değerli bir adamdır ve bu ülkenin Ersin beyin bilgi birikimine ihtiyacı vardır.

Olağanüstü kurultayı bile zikredenler var.

Tüm bunlar nerden kaynaklanıyor oraya da gelelim. Sn Başbakan hükümeti kurma aşamasında birçok kişiye makam sözü verdiği ve sonrasında bu makamları vermekten vazgeçtiği söyleniyor. Birçok makam için birçok insana teklifler götürdüğü, görüştüğü, anlaştığı ve sonrasında kendi teklif ettiği makamları vermediği anlatılıyor.

Bu konuda bir süreden beridir çokça şikayet dinlediğimi gizlemeyeceğim. Bu satırlar belki Başbakanın canını sıkabilir ama parti içi sükûneti sağlama noktasında bir dost uyarısı olarak almasını temenni ederim.

Çünkü perde gerisinde hızla yükselen bu öfkeyi aleyhte kullanmak isteyenler ellerini ovuşturuyor. Ne bir erken seçim, ne hükümet bozulması ne de olağan üstü kurultay bu ülke de birçok insanın istediği bir şey değildir.

Sözün özü UBP'de sular yeniden hareketlenecek gibi görünüyor. Umarım Başbakan bu tepkilerin önünü alır, halen mali protokol imzalanmış değil, halen para akışı başlamış değil halen memleket iş değil.

Acaba çok mu abarttım?

***************

GÜNÜN SÖZÜ

Ben bunun bir kaza olduğunu, tekrarının beklenmediğini söylemek istiyorum. Olayı abartmayalım, bu tür olaylar olabilir.

BAŞBAKAN ERSİN TATAR

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.