İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Eroğlu: Egemenlik şart

Eroğlu: Egemenlik şart

<P>Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) Cumhurbaşkanı Adayı, Başbakan Derviş Eroğlu, Cumhurbaşkanı Talat'ın "tek egemenlik ve tek kimlik"i kabul ederek hata yaptığını iddia ederek, "Egemen değilseniz, azınlık olursunuz" dedi.</P>

Yayın Tarihi: 26/03/10 16:08
okuma süresi: 2 dak.
Eroğlu: Egemenlik şart
A- A A+

Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası çerçevesindeki Dilekkaya köyünü ziyaret etti. Köy meydanında halka seslenen Derviş Eroğlu, yaklaşık 25 gün kalan Cumhurbaşkanlığı seçimi çerçevesinde tüm bölgeleri gezdiğini ve mitinglerde halka ne yapacağını anlattığını belirtti.

Seçimin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin geleceğini belirleyeceği için tarihi özellik taşıdığını kaydeden Eroğlu, "KKTC'nin tüm bölgelerini gezerek halk ile kucaklaşıyoruz. Devletin temellerinin sağlamlaşması için her geçen gün bir yatırıma imza atıyoruz. Ne yapıldıysa Ulusal Birlik Partisi döneminde yapıldı" dedi.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Kıbrıs Türk halkının haklarını savunabileceğine inanmadığını söyleyen Eroğlu, şöyle devam etti: "Hükümete gelirsek, 3 ayda Kıbrıs sorununu çözeriz diyorlardı, müzakerelerde yol kat edemediler. Talat, tek egemenlik ve tek kimlik konularını kabul etmekle hata yaptı. Eğer egemen değilseniz, ancak azınlık olursunuz"

Rumların siyasi eşitlik anlayışının Kıbrıs Türkü'nün eşitlik anlayışından farklı olduğunu kaydeden Eroğlu, "Rumlara göre Maronitler ve Ermeniler gibi bireylerin eşit olması bize göre ise halkların, hak eşitliğidir. Buna bile açıklık getirmekten kaçınan bir kişi Kıbrıs Türk halkının haklarını savunamaz" dedi.

Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının iradesini 19 Nisan'da yapılan Genel Seçimlerde ortaya koyduğunu belirtti. Eroğlu, "Onlar hala 24 Nisan referandumu iradesinde; 18 Nisan'da sandıkta Kıbrıs Türk halkının iradesi olacak o irade de KKTC'nin kuruluşunu ayakta alkışlayanların iradesi olacak" şeklinde konuştu.

BRT

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.