Kendi cephanemizi üretmeye başladık

Yayın Tarihi: 05/08/19 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Avcı ailesiyle dostluğum çok eskiye dayanır. Gerek Turgay Avcı gerekse Mehmet Avcı hepsi yakın dostlarımdır. Bu dostluğa bir süreden beridir Avcı Fişeklerinin sahibi ve sağlık alanında ciddi yatırımları bulunan Sait Avcı da eklendi.

Kıbrıs Postası'ndaki sabah programlarının gadimici izleyicilerinden.

Sait Avcı'nın oğlu Salih Zeki Avcı; benim çok yakın arkadaşım. Avcı Fişeklerinin varisi. Benim de ava merakımdan ötürü zaman zaman av dükkanlarında karşılaşır sohbet ederiz. Eskiden daha çok görüşürdük ama malum hepimiz artık çok yoğun bir hayatın içindeyiz. Henüz gidip tesislerini yerinde göremedim ama Salih'in babası olan can dostum, abim Sait Avcı ile sık sık buluşup sohbet ediyoruz, son buluşmamızda baklayı ağzından attı ve bana hepimizi heyecanlandıracak dev bir yatırımdan bahsetti.

Başbakan Ersin Tatar'ın tesisi gidip ziyaret edeceğinden ben önceden haberdardım.

Kendi cephanemizi üretiyoruz

Evet, yanlış duymadınız, artık bu topraklarda kendi mühimmatımızı üretmeye başladık, hem de NATO standartlarında ve bu üretimin arkasında genç bir Kıbrıslı Türk İşadamı var. Salih Zeki Avcı. Elbette ki bu genç dostumu yüreklendiren Baba Avcı.

Sait Avcı ile uzun uzun konuştuk. En nihayetinde mühimmat olduğu için sohbetimizde aşırı detay vermeyeceğim ama Avcı ailesi eşine benzerine az rastlanır önemli bir adım attı ve NATO standartlarında bir mühimmat fabrikası kurdu. Bu fabrika Türkiye Devleti için şu an üretim yapıyor. Ciddi sözleşmeler, antlaşmalar imzalanmış.

Teknik rakamlar da vermem doğru olmaz ama şu kadarını net bir şekilde söyleyebilirim ki Türkiye Cumhuriyeti Emniyet güçleri tarafından Türkiye'de Türk ulusunun güvenliğini sağlamak için kullanacağı mühimmatların bir kısmı Salih Avcı tarafından karşılanacak.

Oldukça ciddi testlerden geçmiş bir fabrika. Öyle kolay kolay adama gel bana mühimmat üret demiyorlar, üstelik de NATO standartlarında.

Bu ne demek oluyor biraz daha açalım; ileride yalnızca Türkiye değil NATO'nun silahlarını kullanan tüm ülkeler KKTC'den mühimmat satın alabilecek.

Ekonomiye büyük girdi ve farkındalık

Hiçbirimiz savaşı arzulamayız ancak her ülkenin kendi iç ve dış güvenliğini sağlama zarureti var. Başta Turizm ve Eğitim alanlarında ülke ekonomisine ciddi girdiler sağlayan sektörler var ve bunlar gelişmiş durumda; işte bunların yanına silah sanayi alanında genç bir Kıbrıslı Türk kendi imkanlarıyla ve sıfır devlet desteği ile giriş yaptı.

Bugüne kadar Avcı ailesini hep Av meraklılarına sağladığı hizmetlerle tanıdık. Ülke genelinde yaklaşık 22 bin avcıyı göz önünde bulundurursak Avcı Fişeklerinin kendi fişeğini üretip KKTC tüketimine sunması ve dışa bağımlılıktan kurtarması son derece önemlidir.

İşte bu aile artık kendi sınırlarını aşmış ve deyim yerindeyse Türkiye pazarında ihalelere katılabilir noktaya gelmiştir.

En erken zamanda Salih'in Haspolat'ta kurduğu bu önemli tesisi ziyaret etmeyi planlıyorum.

Gidip yerinde görüp ne olup bittiğini sizlere daha iyi yazabilmeyi isterim.

Bir yerlerden başlamak gerekiyor. Ülke ekonomisi ve geleceği her ne kadar çok umut vadetmese de kendi ülkesini gerçekten seven ve bu ülkenin topraklarına tüm imkanlarıyla yatırım yapıp, iş imkanı ve milli servet yaratmak isteyen yurttaşların olduğunu görmek, halen tükenmedik hayattayız dedirtiyor insana.

Selamlıyorum sevgili dostum. Devam…

***************

Polis'e psikolojik destek şart

Aslında başlı başına bir yazı konusudur; polisin ciddi anlamda hem eğitime hem de psikolojik desteğe ihtiyacı olduğu konusu. İlerleyen günlerde bununla ilgili daha geniş bir yazı kaleme alacağım. Son zamanlarda yaşadığımız ve bir kez daha gün yüzüne çıkan polisin vatandaşa uygulamış olduğu şiddet, bizlere polis teşkilatının insan davranışı konusunda bir dizi eğitime ihtiyacı olduğunu göstermiştir.

Hiç şüphe yok ki polis, devletin koruyucusu ve bekçisidir. Devletin itibarı polise bağlıdır büyük oranda. Bu nedenle polis adalete karar verici değil, adalete yardımcı olmakla mükelleftir. Suç işleyenlerin cezasını Yargı verir, biz bir Hukuk devletiyiz. Eğer polis teşkilatı kendini yargının yerine koymaya kalkarsa ciddi bir infiale sebep olur ki iç karışıklık toplumun en son ihtiyacı olacak şeydir.

***************

Yalçın Koçyiğit'in mutlu günü

Her babanın en çok arzuladığı şeylerden biri de çocuklarının büyüyüp evlendiğini, aile kurduğunu görmektir. Ülkemizin tanınmış işadamlarından, yakın dostum abim Yalçın Koçyiğit, oğlu Özkan'ı, Dilem kızımızla dünya evine soktu. Davetliydik gittik ve bu mutluluğa bizlerde tanıklık ettik. Tebrik ediyorum kendilerini. Yalçın Koçyiğit öylesine çocuk kalpli bir adamdır ki isteseniz üstündeki her şeyi alabilirsiniz. Allah'ın kendisine tez zamanda dedelik kısmet etmesini, temenni ediyorum. Senden de ne bonkör dede olur…

******************

Günün Sözü

Asla aşk acısı çeken birine aşık olmayın. O kişi yaralıdır ve yara bandı olarak sizi kullanır.

Pablo Neruda

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.