Namaz derin iştir... Sen anlamazsın...

Yayın Tarihi: 15/08/19 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Uzun tatilleri hiç sevmedim hayatım boyunca; yayın yapmadım mı yazı yazmadım mı kendimi işe yaramaz hissederim. Benim yapacak çok işim de yoktur, fazla oturdum mu tembellik gelir üstüme. Sonra sağa sola çatmaya başlarım.

Kurban Bayramı hayli uzundu; herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun. Her ülkenin baş belaları vardır; bu tür insanlar kulluk ettikleri kapılara isyan eder taraftar toplarlar çoğu zaman. Taraftarların çoğu saftır, hangi ipi uzunun peşinden gittiğini bilmezler, bir kısmı da ipi uzunlar kadar akıllıdır, bu karmaşık işlerden iyi para kazanırlar.

Adamın biri bir gün düzenle kavgaya tutuşur, sözüm ona İnsan hakları savunucusudur. Sonra öğrenirsiniz ki başka düzen kurmak isteyenlerin paralı sözcüsüdür.

Barış barış diye bağırır adamın biri, Rum tarafındaki aktivist eylemlerin mihenk taşıdır adeta sonra öğrenirsiniz ki derin derin yerlerin adamıdır.

Her yerden maaşlı olanlardan. Çoğu zaman çözümcüdür, bu çözümün kreması Rum tarafından gelir. Ama gizliden gizliye derin devletin adamıdır ama hangi devletin hangi derinliğinden gelir bu bilen bilir.

Haa bir de bu tipler İslam düşmanıdır, çünkü dönem, İslam düşmanlığı için en güzel dönemlerden biridir.

Kendi kendiyle kavga edenler ülkesi

Bizim memleket öyledir genelde, herkes kendi haklı dünyasında yaşar, kendi haklıdır bizim insanımızın, kimseden akıl almaz ama herkese akıl verir. Kendi kızı namusludur ama komşunun kızı sokak kızıdır, herkesin oğlu it kopuktur ama kendi oğlu sapına kadar adamdır.

Çoktur bu anlattığım tarife uyan insanlar Kıbrıs'ta. Komşunun derdinden, marazından, fakirliğinden, kavgasından dört köşe olacak kadar kendini kaybetmiş bir millete dönüşmüştür ne yazık ki.

Bu yazdıklarım kulağınızda çekiç sesi yapabilir ama ne yazık ki her geçen bu özellikteki insan sayısı artmaktadır.

Sözün özü hiç kimseyi bulamazsa kulp takacak kendi kendine söylenir ve sinir olur bizim insanımız.

Eski Kıbrıs Türkü ve namaz

Hafta sonu biri bir paylaşım yaptı ve Gönyeli'de bayram namazı için sokakları dolduran insanları konu etti. Bunu bir gazete aldı ve manşet yaptı, sosyal medyada laiklik, dincilik tartıştırıldı. Bilesiniz diye yazıyorum, maksatlı işlerdir bunlar, projedir, oyuna gelmeyin.

Kıbrıs A sınıfı bir ülkedir, bu ülke de yollar sokaklar ajan doludur, Kıbrıs'ta tartıştırılan hiçbir şey boşuna ya da rast gele değildir.

Bu işleri profesyonelce yapanları anlıyorum, onların hizmet ettiği kapılar var, ekmek yiyorlar yaptıkları iş karıştırma ve ülkeyi bölme işlerinden ama ya bu işlere kanıp onların peşinden gidenler.

İşte bu insanları anlamakta güçlük çekiyorum. Fotoğrafta konu edilen namaz, bayram namazı. Tüm camilerin önü böyledir namazlarda, bir de Cuma namazlarını camiler sığmaz sokakta kılar insanların çoğu. Onun dışında kimse üzülmesin camiye giden çok fazla insan yoktur bu ülke de.

Birileri de demiş ki böyle namaz mı olur yolları kapattılar. Yazan bilmiyor ki bayram namazı sabah saat 6:30'daydı. İnsanın gülesi geliyor. O kadar…

Yani AK Parti Hükümeti yıllardır İslam dinini Kıbrıslı Türklere empoze ediyor diye yaygara koparıyorlar ya, ben size diyorum ki yok öyle bir şey; çünkü inanç insanın vicdanında, kalbinde yaşayan bir unsurdur.

Eğer böyle bir şey olsaydı camiler namaz kılan insanlarla dolup taşardı. Ne yazık ki yok.

Çocukluğumu hatırlarım da herkes orucunu her sene eksiksiz tutardı; isteyen namazını kılardı, isteyen kılmazdı. Kimse kimseyi ne ayıplar ne sorgulardı. Aksine saygı duyardı herkes birbirine.

Bugün eskiden olduğu gibi çoğu insan namaz kılmıyor, oruç da tutmuyor ama birileri namaz kılıyor diye ayıplanabiliyor başkaları tarafından.

İslam kendisi bile bu özgürlüğü tanımıştır, isteyen kılar isteyen kılmaz. Dinde zorlama yoktur. Kılarsa sevabını alır kılmazsa almaz. Bu kişinin kendi özgür iradesine bağlanmıştır. Allah'la kul arasına girilmemesi gibi.

Bu işleri yapanların profesyonelce ortalığı karıştırmak adına yaptıkları operasyonlar çok farklıdır; mesele İslam düşmanlığı yapmak olsa anlayacağım, mesele başka bir dini yayma propagandası olsa anlayacağım, mesele Allah'ı reddetmek olsa onu bile anlayacağım ama mesele bunların hiçbiri değil.

Mesele ülkeyi bölmek, mesele Türkiye'li Kıbrıslı ayırımını yaratmak, mesele iki toplumun köklerine dinamit koyup patlatmak, başka hiçbir şey değil.

Söz de aydın geçinen bu tiplerin maaşları da Rum tarafından ödeniyor; bilesiniz dostlarım.

Sırf laf atmak, saldırmak maksatlı yazmıyorum bunları. Bu arkadaşların sağlam ödenekleri vardır ve bunu karşılığını sürekli vermek zorundadırlar. Daha da ilginci bu arkadaşları Türkiye'den de ödeyen bazı yerler eksik değildir.

Namaz derin iştir… İbadet derin iştir

Kiliseye gidene de , Yahudi hayranlığı duyanlara da, İslam'a bağlananlara da, Allah'ı reddedenlere de saygım var ve bu insanların hiçbirini dışlamıyorum.

Ama insanlar Müslüman ve namazlarını kılıyorlar diye veryansın edenler otursun bir daha düşünsün.

Ne kadar ayıp ediyorlar bu insanları aşağılarken. Kimi neden ilgilendirsin namaz kılıyorsa birileri.

Nedense hiç kimse eleştirmiyor Rum tarafında kiliseye giden Rumları, bir haber dahi okumuyoruz, "vay gafiller kiliseleri doldurdu" diye. Okuyamazsınız da; namaz kılanlara dil uzatanlar, kiliseleri dolduran Rumlara laf etmezler.

Ya da İsrail de ibadet eden insanları eleştirmezler, Namaz kılanlara dil uzatanlar. Çünkü dertleri İslam değildir, dertleri ülkeyi bölmektir de ondan. Kültürler arası çatışma yaratmaktır. Tekrar söylüyorum, bu arkadaşların hepsi aynı merkezden yönetilirler. Kimisi para alarak bu işleri yapar, kimisi ise kandırıldığı için.

Siz bu ülke de silah zoruyla camiye götürülen birilerini hiç gördünüz mü?

Camiye gitsin diye para alanları? Ya da İslam dinini yaysın diye zorlananı, ödüllendirileni?

Ben görmedim, siz de görmediniz. Hiçbir zaman da görmeyeceğiz.

Biz Kıbrıslı Türküz, mayamız, aşımız, kültürümüz farklıdır. Cuma namazına gider gece oturup konyağı çekeriz ama kimseyi de namaz kıldı, oruç tuttu diye hor görmeyiz. Çünkü bizim hoş görümüz büyüktür.

Eğer ki Kıbrıs Türkü değişmemişse, aynıysa Kıbrıslı Türklerin hoş görüsüne yakışmayan bu davranışları yapanlar nerelidir dostlar, siz bunu sorgulayın.

Kıbrıslı Türk olmadıkları kesin…

*********************

Günün Sözü

Senin güzelliğinin önünde ya Rabbi bütün Kainât secdededir.

Şeyh Nazım Kıbrısi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Gökhan ALTINER yazıları