Bu Türkiye'nin savaşı değil!

Yayın Tarihi: 14/10/19 07:00
okuma süresi: 2 dak.
A- A A+

Türkiye bir savaşta. Dünya sadece gevezelik ediyor. AB göçmenler kendine gelmesin derdinde, Trump'ı hiç konuşmayalım, onun konuşulacak bir değeri hatta zekâsı yok. Adam bu yaşa kadar bu akılla nasıl yaşamış ona şaşkınım. Attığı her adım fiyasko. Konuştuğu her söz rezillik. Adam aklımızda bir idiot olarak kalacak. O derece.

Neyse sözcük tüketmemeli onun için.

Türkiye bir savaşta.

Ancak dünya öyle bir havada ki, bu sanki Türkiye'nin hatta Tayyip Bey'in savaşıymış gibi davranıyorlar. Sanki kendilerinden binlerce kilometre ötedeki bölgede, bu kadar uzak bir coğrafyaya bunca zamandır burunlarını sokmamışlar gibi.

Karıştırıp bölgenin canına okudular.

Konuya en yakın ve sınırı olan Türkiye ise tüm çilesini çekiyor.

Brüksel'e, Londra'ya, Paris'e Berlin'e bomba düştü mü? İnsan öldü mü?

Urfa'nın, Antep'in, Mardin'in yaşadıklarını yaşayan tek bir Amerika Eyaleti var mı?

Cevap net.

Onlar rahat rahat uyuyor ve sabah internete mesaj atıyor.

Bir de bu çıktı başımıza!

*

Orta Doğu'nun talihsiz kaderinin elbette ilk sorumlusu yine kendi yerlileridir. Ancak bunun üzerine bir de Batılı ülkelerin yarattıkları kaoslar ekleniyor.

Aslında Orta Doğu sağ olsun buna ihtiyaç dahi duymaz. Kendi iç dinamiklerindeki cahillik, ilkellik ve birbirlerine karşı güttükleri düşmanlıklar, birkaç bin yıl bu coğrafyanın toparlanamaması için yeterli.

*

Her ne olursa olsun, bu Türkiye'nin savaşı değil.

Bu savaş Batılı ülkelerin savaşı. Bu savaş Türkiye'yi savaşa mecbur edenlerin savaşı.

Başka konuları karıştırıp bu gerçeği içte ve dışta görmeyenlerin savaşı.

Bu savaş Türkiye'nin savaşı değil!

Elbette tüm bu haklılığa rağmen, Sayın Akıncı'nın bir cümlesi de çok önemlidir. "Akan su değil kandır" ve savaşlarla ilgili söylenecek en iyi şey, bir an önce sonlanmasıdır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Dr. Ferhat ATİK yazıları